На Макрон му припари: Над 1 млн. са протестиращите във Франция

Десетки полицаи са ранени, над 450 са арестувани
24 мар 2023 20:38, Красимир Ангелов
58

Все по-сериозни стават протестите срещу пенсионната реформа във Франция. Те продължиха и днес, на фона на забавени влакове, опашки от камиони, осеяни с отломки улици в Париж след вчерашните масови демонстрации.

Над 1 милион души са излезли по улиците.

Още по темата
Заради протестите беше отложено планираното за края на седмицата посещение във Франция на британския крал Чарлз III.

При сблъсъците със силите на реда са арестувани повече от 450 души.

"Полицаи и жандармеристи са ранени - над 440. Трябва да благодаря на служителите на реда и огнеборците за работата им по време на протестните прояви. Демонстрациите бяха много и на места прераснаха в сблъсъци, по-специално в Париж. Само там бяха подпалени над 900 обекта, включително контейнери за смет", каза министърът на вътрешните работи на Франция - Жералд Дарманен.

В Бордо запалиха сградата на общината, горя и полицейски участък недалеч от Нант.

Заради обстановката от контрола на въздушния трафик поискаха отмяна на една трета от полетите до Париж през уикенда и 20 на сто за понеделник.

Вижте повече в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Французите вече нарекоха Макрон диктатор! -"Диктаторът да си отива". А ние с гайдите какво да кажем?!
34
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Две неща започват първо в Париж. Модните тенденции и революциите. След това се распространяват.
33
0
 
34
 
! Отговори
(-_-) преди 1 година
В България отдавна пенсионната възраст е с едно поне 2г повече и постоянно се повишава, но не видях овчия народ да предприеме каквото и да било.. Същевременно продължителността на живота е далеч по-малка.. Ай наздраве!
32
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Русия *** е решил проблема с пенсионната реформа. 200 на месец и това им е много
31
0
 
21
 
! Отговори
Солтан Грис преди 1 година
Колко много агенти на Путин, климатични терористи, хомофоби, трансфоби, расисти и привърженици на Тръмп имало във Франция! А полицията ги бие много демократично и европейски. Нищо общо с Киев 2013.
30
2
 
29
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Ей, съсипаха ги на руснаците с тези санкции...
29
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако се измъкне жив не ги признавам.
28
2
 
12
 
! Отговори
Сталин преди 1 година
1000 магарета ще изнсасилят Рокфелер и компания преди да увиснат на ешафода , а тукашните национални предатели ще бъдат влачени от каруци докато почти загубят съзнание, чак след това ще бъдат изправени преди дулата на възмездието!
27
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това по улиците на Франция не е "полиция" а е армия! И с кого воюва? С народа на Франция! Това е вражеска армия, буквално! Каква полиция е облечена като средновековни рицари! Каква полиция бие хората наред! Твари! В цяла Европа ще е така скоро! Понеже трябва насила да ни превърнат във феодални роби! ИМа план, и не е конспирация, и дори не е тайна!
26
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Vive la France
25
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Народа на Франция не го иска! Политиците на Франция не го искат! Но младия глобален лидер на Клаус го иска! И го въвежда с политически трикове, а армия от щурмоваци стъпва по главите на студенти и размазва с палки жени по улиците! ЧЕСТИТ НОВ СВЕТОВЕН РЕД! Скоро наовсякъде, ако не се борим!
24
0
 
41
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
КОГАТО СЕ ВДИГА ПЕНСИОННАТА ВЪЗРАСТ СЕ ПРАВИ ПЛАВНО ГОДИШНО ПОКАЧВАНЕ НА ВЪЗРАСТТА ТОЕСТ ТЕМПЕРАТУРАТА ЗА ДА МОЖЕ ЖАБАТА-РАБОТНИКА ДА СЕ СВАРИ ПРЕДИ ДА Е ИЗСКОЧИЛ ОТ ТЕНДЖЕРАТА! ТИЯ ПРИЕМАТ ЗАКОН ОЩЕ ОТ ДРУГАТА ГОДИНА ДА СКОЧИ С 2 ГОДИНИ ! АМИ ТО ТАКА ВСЯКА ГОДИНА МОГАТ ДА ПРИЕМАТ ПОДОБНО НЕЩО! ПРАВИЛНО ПРОТЕСТИРАТ!
23
2
 
28
 
! Отговори
Говедо преди 1 година
Хората си пазят правата,все още имат гражданско общество!Само нашите "журналисти" стават от жалки по-жалки,забележете подзаглавието:"...десетки полицаи са ранени,над 450 са арестувани.."!Кой разбрал,разбрал!
22
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Споко тоя ще го махнат, от дълбоката държава, ще спуснат друг ''спасител'' на негово място. Стари номера и то доста, но учудващо добре работещи.
21
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато говори за пенсионната реформа,Макрон ръкомаха с часовник за 80 хиляди евро,солидарен с французите отбеляза френски вестник .
20
0
 
42
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ВЪЗРАСТТА ЗА ПЕНСИОНИРАНЕ СЕ ВДИГА ОТ 62 ГОДИНИ НА 64 И ГЛЕДАЙТЕ КВО СТАВА ТАМ! А В БЪЛГАРИЯ И НА 70 ГОДИНИ ДА НАПРАВЯТ ПЕНСИОНИРАНЕТО НИЕ ЩЕ КАЖЕМ МОЖЕ И ОЩЕ :D
19
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Революция ли пак ще има!?
18
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А нас политиците живеещи охолно ни клатят за всичко, а ние си мълчим. Значи още кожи има за сваляне, чак до ребрата трябва.
17
3
 
8
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
Макрон е истински рицар на ЕС, защитник на евроантантическите ценности
16
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тепърва се започва! Този път няма да му се размине. Всъщност е все тая дали ще му се размине или не.Проблемът на представителната демонокрация,е че кукли като тоя фашага идват,изпълнпват си задачките и си отиват уж под натиск на хората...... и идва следващия (спуснат) месия......