Румъния няма да толерира откази за Шенген

Страната очаква да влезе в пространството
29 мар 2023 06:50, Росен Стойчев
17
Румъния няма да толерира откази за Шенген
Снимка: БГНЕС/EPA

Румъния очаква да влезе в Шенген през тази година. Това обяви румънският министър на вътрешните работи Лучиан Боде, съобщи Romania Insider.

Днес румънският дипломат обяви, че очаква подкрепата на Хърватия по темата. Обясни, че се надява, че вътрешните въпроси, които някои страни използват за оправдание, за да спрат страната, няма да бъдат разглеждани като реален аргумент.

Още по темата


Румънското правителство не смята да толерира повече откази за прием. Румъния и България очакваха да влязат в общото пространство в началото на тази година.

Те бяха спрени от позицията на Австрия и Нидерландия. Румънското правителство настоява, че двете страни отговарят на всички условия.

За това и очаква пътят към Шенген да бъде отворен. ЕС подкрепи тази идея.

Европейски представители продължават преговорите със страните, които трябва да разрешат разширяването.


17
Още по темата: Румънияочакварешение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А какво става с България по въпроса с Шенген и еврозоната? Не ЕС, а наш'то (служебно) правителство реши, че още не сме били готови и то се отлага за неопределено време. Е като пращаме такива сигнали към Европа, те пък няма да се разбързат да ни приемат...
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Още румънците направиха нещо, което ние трябваше много отдавна да направим, ама изпуснахме момента. Завряха по затворите абсолютно всички сътрудници на режима на Чаушеску. Конфискуваха вили, яхти, лимузини. Конфискуваха им всичките откраднати пари - в затвора не им трябват. Но още имат много голяма корупция в полицията и с нея не могат да се справят.
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Подигравахме се на румънците, ама вижте как дръпнаха напред. Докато ние тука караме европейски трошки, те си въстановиха заводите на Дачия. И какво правят - връщаш си ръждивата бракма, получаваш чисто нова Дачия (то си е Рено вътре) с огромно намаление и остатъка го плащаш без никакви лихви. Има още разни безумия от времето на Чаушеско като 15-18 етажни блокове без баня и тоалетна в апартаментите. Сериозно - все едно си в гигантско общежитие. Обща баня, обща тоалетна и обща кухня на етаж.
11
11
 
14
 
! Отговори
G. I. Joe преди 2 месеца
Има много лош русофилски матриал дето дърпа назад. Трябва първо да изчистим руската пета колона дето смуче кръв като пиявица и тогава пътя към Шенген е открит.
10
1
 
7
 
! Отговори
aa1820 преди 2 месеца
А България очаква.....решението на Холандия и Австрия.
9
13
 
8
 
! Отговори
Хах преди 2 месеца
Ами като им е толкова мерак на румънците, нека влизат! Ние не сме готови ни за Шенген, ни за еврото!
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
какъв Шенген за България? Ние сме такъв разграден двор, че няма накъде повече --->>> Пич, изпълняваме ли им критериите? Изпълняваме ги. Нямат право на повече претенции. Щото по новите им критерии, те трябва да изхвърлят половината страни от Шенген. Ама не ги изхвърлят. Ей това е лицемерието. На лицемерие се отговаря с лицемерие!
7
8
 
8
 
! Отговори
Ко, ко? преди 2 месеца
За румънците не знам ама какъв Шенген за България? Ние сме такъв разграден двор, че няма накъде повече.
6
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Евала на съседите. А ние толерираме всичко, стига нашите "партньори" да ни навеждат повече и повече. Ни в Шенген ни пускат, ни ни отпадат визите за САЩ... Ама нищо, ние обичаме да се кланяме и да ни унижават.
5
8
 
6
 
! Отговори
Супер Селтак преди 2 месеца
Не ви трябва шенгеня, какво сте прокопсали досега от ЕС освен че можете да бачкате *** работа нявсякъде в европа. Откакто сме влезнАлЕ в ЕС оглавяваме всички класации отзад напред. Гласувайте за боко айдука за да се гарантира невлизането в шенгеня и неприемането на еврОто.
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Няма да чуете подобна позиция от родния безгръбначен евроатлантик. За него потвърждението от ЕК, че си изпълнил критериите за членство е маловажно. Това, че го прецакват заради двойни стандарти му действа възбуждащо.
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вкарани сме заедно с Румъния, като хора втора ръка, предпочитат си негритос от бившите колонии :)))
2
0
 
8
 
! Отговори
До 2 преди 2 месеца
Верно много неадекватни се събрахте тук
1
20
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Скъпи съседи, ако искате да влезете в шенген трябва да се отделите от нас, щото ние имаме руска котва която ни дърпа на зад