Готви ли се Русия за евакуация в Запорожка област?

Това твърди кметът на Мелитопол
22 апр 2023 16:45, Йоана Цонева
83
Готви ли се Русия за евакуация в Запорожка област?
Снимка: БГНЕС

Русия се готви за евакуация в населени места в близост до фронтовата линия в района на Запорожка област, съобщи украинската агенция УНИАН.

"Тези населени места, които се намират в близист до фронтовата линия, там врагът започва подготвителни дейности за евакуация. Например в град Енергодар раздават листовки и събират данни за децата, които ще бъдат евакуирани, като те планират тази евакуация с примерна дата пети май", е заявил кметът на Мелитопол Иван Федоров по време на информационен телевизионен маратон.

По думите му и в населени места край град Токмак в Запорожка област се придвижват руски бойни машини с високоговорители и разпространяват съобщения, препоръчващи евакуация към окупирания Мелитопол или Крим. Освен това такива призиви идвали и от Херсонска област, където по телевизията се агитирало за евакуация.

Кметът на Мелитопол обаче отбеляза, че не става за евакуация в самия град, в който руските сили даже укрепват позициите си към момента.

"Врагът е в паника, врагът се готви за отбрана на временно окупираната Запорожка област, но от друга страна се опитва да предупреди гражданите, че контранастъпление със сигурност ще има. Днес те са в паника и се готвят за напускане на временно окупираната територия", заяви Федоров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
0
 
! Отговори
Агенция ЕЖК преди 1 година
прИзентс,баце... вЕрвайте :)
65
6
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Беганье към Блатото докато е време.Контраофанзивата наближава.
64
1
 
2
 
! Отговори
реалист преди 1 година
До сибщи УНИАН то и според вси4ки други си е Бахмут само тасс го взима по 5-6 пъти на ден
63
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тоалетната хартия из4езна тъй 4е явно ДА
62
5
 
14
 
! Отговори
КОй какво? преди 1 година
"Врагът е в паника" - от паническите уркаински новинарски вмятания - бая паника!
61
6
 
12
 
! Отговори
сибщи УНИАН преди 1 година
според същите Артьомовск е още Бахмут.
60
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този киет не се е вяствал в Мелитопол от февруари миналата година. Да беше останал да се грижи за хората, сега само се развява по телемаратони и провокира омраза.
59
4
 
26
 
! Отговори
(-_-) преди 1 година
Добре значи всичко започва с военната операция на Путин. В Украйна не е имало преврат, населението не се радикализира и тия области Русия насилствено ги подлага на референдуми.. И Виктория Нюланд няма нищо общо с Украйна, нали?
58
4
 
22
 
! Отговори
Копейкин младший преди 1 година
Скоро ще дойде времето когато и у нас ще се "обърне тоягата" и всички краварски *** от НПО-та,тролещи по медиите в така наречените антинационални телевизии от групата на БНТ, БТВ и НОВА ще ви изметем . . .завинаги !За това е нужен да бъде приет Закона за "Чуждестрания Агент", за да се изчисти държавата от тази продажна клика от редактори, журналисти, кореспонденти, блогаджий, сайтаджий и всякакви други писдосьi намърдали се на Западна хранилка у нас.Имаш ли над 20% финансиране от чужбина . . .ВЪН !
57
6
 
23
 
! Отговори
кико преди 1 година
А неви ли минава през ума,че руснаците подготвят подобаващо посрещане на укрите и затова не искат да има пречки.Една такава е мирното население.Те няма да го използват като жив щит срещу настъпващите фашаги,които избиват своите сънародници в името на победата на САЩ и НАТО.Ще има колосални жертви на отличната руска тежка артилерия,само се моля да не се стигне дотам,че доста майки ще плачат.
56
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що не пишете за бункера в който е имало 300 нациста и Кинжала ги е унищожил. Нямате ли информация? Какви журналисти сте като пишете само щуротии?
55
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия ще си връща Украйна чак до Москва...
54
7
 
20
 
! Отговори
абе преди 1 година
колко ли време ще си лафим тука..........а русия бавно и твърдо си връща украйна! и никой не я интересува!
53
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние членуваме в отбранителен съюз, а не в съюз за въоръжена защита на американските интереси. Ако във Вашингтон и Брюксел считат, че НАТО и ЕС са създадени с такава цел, то тогава трябва ли ни членство в тях?
52
10
 
4
 
! Отговори
Мда преди 1 година
61 , кои руски медии ..."Медуза" ли ?
51
16
 
12
 
! Отговори
До 58 преди 1 година
Ще вярваме на украинската пропаганда хаха Дори най-гледаните украински Ютюб канали от миналата година минаха изцяло на украински и под тях се вихринтакава отявлена русофобия ...смешното е че те имаха пазар в целия рускоговорящ свят - тоест Русия и Централна Азия които общо са пет пъти повече зрители , а сега останаха да си ги гледат само местните
50
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проблемът на тукашните "русофили" е, че не знаят добре руски... Ако знаеха нямаше да пишат небивалици... То дето се вика самите рускоезични медии достатъчно дават данни за загубената от Путин война в Украйна.
49
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То в училище учим предимно на български и говорим на... български... Наясно ли сте колко "нелепо звучи това"?...
48
11
 
14
 
! Отговори
Укри преди 1 година
Разбира се че така ще направят.Всички нормални хора ще евакуират цивилните пред заплаха от военни действия.Ссмо украинските *** ги използват като щит в Бахмут и другите места на сблъсъци !
47
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що за нация говори езика си.........защото го изучава в училище. Вие наясно ли сте колко нелепо звучи това.То и ние учим англииски в училище,но това не ни прави англичани