Готви ли се Русия за евакуация в Запорожка област?

Това твърди кметът на Мелитопол
22 апр 2023 16:45, Йоана Цонева
83
Готви ли се Русия за евакуация в Запорожка област?
Снимка: БГНЕС

Русия се готви за евакуация в населени места в близост до фронтовата линия в района на Запорожка област, съобщи украинската агенция УНИАН.

"Тези населени места, които се намират в близист до фронтовата линия, там врагът започва подготвителни дейности за евакуация. Например в град Енергодар раздават листовки и събират данни за децата, които ще бъдат евакуирани, като те планират тази евакуация с примерна дата пети май", е заявил кметът на Мелитопол Иван Федоров по време на информационен телевизионен маратон.

По думите му и в населени места край град Токмак в Запорожка област се придвижват руски бойни машини с високоговорители и разпространяват съобщения, препоръчващи евакуация към окупирания Мелитопол или Крим. Освен това такива призиви идвали и от Херсонска област, където по телевизията се агитирало за евакуация.

Кметът на Мелитопол обаче отбеляза, че не става за евакуация в самия град, в който руските сили даже укрепват позициите си към момента.

"Врагът е в паника, врагът се готви за отбрана на временно окупираната Запорожка област, но от друга страна се опитва да предупреди гражданите, че контранастъпление със сигурност ще има. Днес те са в паника и се готвят за напускане на временно окупираната територия", заяви Федоров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нормално е в държавните учреждения да е разрешен само официалният език - украинският. Това е във всяка държава. Иначе с руски в Украйна не би трябвало да имаш проблем, като обаче винаги трябва да поясняваш, че за жалост не знаеш украински и затова говориш на руски. Ако останеш повече време в Украйна може и да научиш украински. На мен ми е труден. Разбирам суржик (смес между украински и руски), но чистият украински ми е труден. Но ако човек поостане в украиноговоряща среда сигурно ще го научи.
45
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно "русофилите" не знаят руски. В Украйна се говореше масово руски преди 2014 г. След това започнаха масово да говорят украински. Руски знаят всички, все пак в СССР руският беше официален език. Но след 2014 г., благодарение на политиката на Путин вече масово се говори украински. Те го учат в училищата, та не виждам как ще имат проблеми с украинският. Евентуално някои от по-възрастните могат да имат проблем, но няма нищо фатално, и да се говори на руски. Не вярвайте на путинската пропаганда.
44
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 45Това за края на Бахмут се носи вече 8 месеца. И да падне какво? Не е Херсон.При тебе край на мисълта обаче няма да дойде. Тя липсва!
43
5
 
0
 
! Отговори
Герги преди 1 година
До Анонимен Ами да говорят на английски ама на американски-английски. Ти на какъв искаш да говорят ?
42
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е паника,а пазят цивилното население. За разлика от нашите украински демократични приятели, които използват собственото си население като жив щит.
41
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
дания изтегля контингетите си от ирак и сирия - защо ли - и защо не го казват нашите новини
40
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най ми е странно философите тук да развиват теорията рускоговоращите да хващали пътя към Русия. Виеопределено си нямате идея от украинци,не общуват с украинци......и просто не знам защото амортизирате клавиятурата да пишете глупости. В Украйна масово се говори само на руски,с малки изключения в Западна, масово украинци НЕ ЗНАЯТ украински език или имат базови познания само от училище. Не говорете и не пишете глупости,защото според вашата теория 9/10 от украинците трябва да хващат пътя.
39
20
 
10
 
! Отговори
Краят на Бахмут иде преди 1 година
Бахмут е вече в оперативно обкръжение. Всички пътища за снабдяване и оттегляне на украинската групировка оттам вече се обстрелват от руската артилерия. Няма да издържат дълго.
38
6
 
15
 
! Отговори
Anonymous преди 1 година
@Чакаме ще приказват каквото приказваха и за предишните 2 провала при Херсон и Изюм-Купянск. Още 3-4 провала и Русия окончателно ще напусне Украйна.
37
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
много сте зле - те краварите вече се усещат ама ще пробутат първо колониите си демек евросъюза - как може да купят от русия 2022 г - 7 пъти повече дизелово гориво след като ти забраняват на тебе -значи ти си и-д-и-от- и давате ли си сметка че в северна корея само до сега - доброволците да се бият в украйна са 800 000- ами да кихне оня дребния ш веднага тръгват- е в америка ли ще отидат - не в европа - ай дано ви светне- то с това ограничаване на информацията наистина заприличахте на укри
36
17
 
13
 
! Отговори
Хора преди 1 година
Шефа на Вагнер,съобщава за бунтове в ВСУ в Часов Яр и Константиновка,украйнските войници напускат позициите.
35
18
 
12
 
! Отговори
Чакаме преди 1 година
Чакаме отдавна обещаваната украинска контраофанзива. При превъзходство на руската армия и във въздуха и в артилерията няма как да не се провали. И когато се провали, да видим какво ще приказват тогава от Киев.
34
16
 
14
 
! Отговори
(-_-) преди 1 година
До 39: в Украйна било същото като в САЩ.. Абе ти нещо ритадед ли си? Някъде в САЩ правителството да забранява на хората да употребяват определени езици? Напротив, там където има голямо испано-говорящо население испански е като втори език във всички институции.. То бива невежи, ама това на нищо не прилича!
33
11
 
19
 
! Отговори
Българин преди 1 година
ХаХа страх тресе руската кочи на
32
15
 
8
 
! Отговори
До анонимен 31 преди 1 година
Ние сме хора на години, които не влизаме в подготвените списъци за мобилизация от Военните окръжия в страната, за които нищо няма да чуете в средствата за масоваДезИнформация в страната. Тези надлежни промени са описани в т.76 букви ''а" и "б", обнародвани от служебния кабинет под председателството на Гълъб Донев на 23.02.2023 година. Така че, не знам дали ще доживеем дните на разпад на Русия или САЩ, но заминаването ви на Източния фронт /първа вълна до 35 години/, със сигурностще видя . . .
31
10
 
6
 
! Отговори
Българин преди 1 година
УНИАН да си ръсят пропагандата в О-крайната. Какво ни я пробутвате на нас. Не сме ***.
30
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 31 - Американския институт за изследване на войната изрично каза "не може да има победена ядрена държава и не може да има победители след ядрена война" - пък ти си сънувай разпад, съюз, анексии и др.подобни - а хапчетата ти са на горния рафт
29
10
 
5
 
! Отговори
Да допълня... преди 1 година
До Анонимен 19 Нормално. Руско говорещите в Украйна защитават семействата и имотите си. Путин се е надявал ,че ще ги посрещнат с цветя и шоколадови бонбони , но не оцели.
28
10
 
9
 
! Отговори
Войната м/у великите преди 1 година
Има сведения, че както в Русия, така и в САЩ вече са се задействували спящите клетки на ЦРУ и КГБ/ГРУ.След съмнителния пожар миналото лято в складове на голямата руска компанияза онлайн търговия "ОЗОН", където изгоряха стоки за милиони долари. Днес явно руснаците са им отговорили достойно, със станалите там наскоро две голями железопътни катастрофи. Като доказателство се сочи откритото през изминалата седмица у-во за дерайлиране на влакове в Охайо. https://disk.yandex.ru/i/u2Wx9W10i2fSfQ
27
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредната кликбайт статия, щото всичко друго за което пишете е слабо