Мечка падна от първия етаж на паркинг в румънски мол

Животното е тежко пострадало и евтаназирано
5 юни 2023 16:37, Стела Стоянова
20
Мечка падна от първия етаж на паркинг в румънски мол
Снимка БГНЕС

Мечка е паднала от първия етаж на паркинг в търговски център в град Брашов в Румъния, предаде агенция Аджерпрес. Инцидентът е станал през изминалата нощ. В резултат на падането мечката е пострадала тежко и се е наложило да бъде евтанизирана.

Животното влязло в паркинга на мол АФИ в Брашов. Екипи за намеса са следили движението на мечката през цялото време и в нито един момент не е съществувал риск за населението, уточняват от кметството.

Мечката открила балкон на паркинга и опитала да излезе през него, в резултат на което е паднала. Макар и ранена, тя изминала десетки метри, преди да бъде заловена от специализирания екип. Предвид нараняванията на животното е било взето решение за евтаназия, съобщиха представители на кметството.

Според тях това е бил същият екземпляр, който е бил видян миналата седмица на няколко места в южната част на града.

Миналата седмица друга мечка влезе в двора на къща в северната част на Брашов, а местните жители бяха предупредени да избягват зоната посредством системата RO-ALERT.

В Румъния живее най-голямата популация от кафяви мечки в ЕС. Броят им не е актуализиран от 2013 г., но се смята, че над 6000 екземпляра, а според някои оценки дори 10 000. Случаите на нападения не са рядкост, а в редица планински и горски райони на Румъния местното население от години настоява за решение на проблема с мечките, предаде БТА.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: мечкамол
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Какви 4000 лева?! На мен през 2020 смяната на тазобедрената става ми струваше над 10000 лева, като самата става струваше доста повече от 4000 лева
10
0
 
5
 
! Отговори
До Грийн преди 10 месеца
Питай някоя пострадала по този начин бабичка какъв изход предпочита. На всекиго му се живее. Познавам хора над 80 г., чиито операции за смяна на тазобедрена става минаха успешно и хората проходиха, сами се обслужват. Всичко зависи от общото състояние на организма. Впрочем, знаеш ли че пациентът сам си плаща ставата, която ще му сложат? Преди 2 години най-добрите у нас - американски, струваха 4 000 лв, а най-евтините бяха под 2 000 лв. С две думи, народът го е казал - "Парица - царица".
9
1
 
0
 
! Отговори
Пиян залян преди 10 месеца
,, Страхотна " новина , типична за DNES .BG !
8
5
 
1
 
! Отговори
Грийн преди 10 месеца
Когато едно животно е ранено лошо като примерно кон е добре да се гръмне както краварите правят за да не се мъчи, то е обречено. Това се отнася и за хората, примерно бабата и тазобедрените стави, смятай че щом веднъж е паднала това е само началото, обезводнени вече и приключили с живота, но ги лекуваме до последно. при тях понеже сме човечни ги изтезаваме и бутаме в инвалидна количка и падат и стават и си удрят главите и плащат за лекарства още сто пъти.
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Горката мецанка. Защо не са я лекували? Ако нямат достатъчно средства, тябваше да се обадят на Бриджит Бардо. Сигурно щеше да прати медицински хеликоптер за мецаната.
6
5
 
21
 
! Отговори
глупави хора преди 10 месеца
Е не можаха ли да я приспят за малко със стрличка и да я изкарат от мола? Следили били.. Нямало опаност за населението.. Глупост след глупост. И като паднала, я евтаназирали, щото така е най-лесно. Много, много глупави тез румънци, ей
5
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Вместо да я лекуват, румънските *** я убили. ***.
4
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Сигурно преди това се е надрънкала с боровинково вино и... не е запазила равновесие.
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Фира малко.
2
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ооо горкото животно - румънските сигнета са я изяли като се е контузило
1
0
 
17
 
! Отговори
ЖАЛКО ЗА МЕЦА преди 10 месеца
ОТИШЛА Е ДА ХАПНЕ НЕЩО, ПЪК ТО КАКВО И СЕ Е СЛУЧИЛО !