Ердоган укори Швеция заради изгарянето на копие на Корана в Стокхолм

Турция ще покаже възможно най-силна реакция на това, което окачестви като „гнусен протест“
29 юни 2023 19:15, Йоана Цонева
30
Ердоган укори Швеция заради изгарянето на копие на Корана в Стокхолм
Снимка: БГНЕС

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган днес осъди остро Швеция заради изгарянето на копие на Корана в Стокхолм в първия ден на свещения за мюсюлманите празник Курбан байрам, предават турските медии.

Той изтъкна, че Турция никога няма да се подчини на политиката на провокации или заплахи.

"Ние ще научим арогантните западни хора, че не е свобода на изразяване да се обиждат свещените ценности на мюсюлманите", заяви Ердоган пред членове на неговата Партия на справедливостта и развитието (ПСР).

Президентът заяви, че Турция ще покаже възможно най-силна реакция на това, което окачестви като „гнусен протест“.

Още по темата
Той добави, че акцията по изгаряне на Корана е била извършена „под полицейска закрила“, посочва телевизия НТВ и БТА.

Иракчанин разкъса и изгори копие на Корана пред най-голямата джамия в шведската столица Стокхолм вчера, след като местната полиция разреши провеждането на проявата.

Днес Швеция започна разследване за реч на омразата спрямо иракчанина. Турското посолство в скандинавската страна призова шведските власти да предотвратяват подобни атаки.

Министърът на външните работи на Турция Хакан Фидан вчера осъди демонстрация по изгаряне на Корана.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
хаха преди 9 месеца
хайде сега да почнат холандия, италия, франция, испания, австрия създали свещеното изобразително изкуство да отправят такива заплахи към хора от страни, които ги заливат с доматени супи ;)
24
0
 
0
 
! Отговори
Питащ преди 9 месеца
Така нареченото ,,копие" на Корана,било ли е ,,оригинал"???? Не за друго питам,ами защото при навлизането на Османлиите във Византия,80% от населемието са били Християни.Та да попитам само.Колко Библии са изгорени при нашествието? Може и да не ми отговаряте.
23
1
 
3
 
! Отговори
мисулманка преди 9 месеца
Учили са ни че epдyraньо е паэител на всички хомосексуални хора по света и не само
22
1
 
3
 
! Отговори
Анормален преди 9 месеца
До Анонименне е иракчанин е палил ,а кюрдин за пари ще е всякакъв някои даже се правят на ЛГБТ за да се докопад до ЕС при белите моми и лесните пари от пласиране на бело и зелено.
21
1
 
4
 
! Отговори
Анон 2026 преди 9 месеца
ПКК е терористична партия от преди 1989 спонсорирана от СССР сега се самоиздържа с канали за наркотици и проституция в ЕС ,но още има връзки с КГБ .Разделиха се на две фракции едната играе с амерканските тайни служби в сирия другата играе с руските и шари в ЕС .Ще палят всичко каквото им кажат само Швеция да не бъде пусната в НАТП попринцип.Шведите докато стоплят ,че са приютили хиляди терористи -престъпници и агенти ще чакат.
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Иракчанина каква религия изповядва?
19
1
 
1
 
! Отговори
Някой до 14 преди 9 месеца
Прав си, но да благодарим на нашият Бог, не ведуми са пътищата божи, та и това недоразумение Турция е в НАТО за доброто на региона и най-вече на България. Ако не беше всички след Черно море зор щяха да берат както е подлизурко на Путин. Той е опасният и е вързан антихрист.
18
0
 
1
 
! Отговори
Някой към Христо преди 9 месеца
Много си краен човек. От коя вяра си и къде живееш?????? Къде тръгна в български сайтове да пишеш. Лицемери може да са, но не и *** като всеизвестни държави от ЕС и такива който не защитават български християнски морал и ценности.
17
5
 
1
 
! Отговори
Пашата преди 9 месеца
Май е време Библията да се изгори!!това го знае най добре през 1500 та толкова жени е изгорила!
16
5
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 9 месеца
Браво на Ердо! Само така с шведските лицемери! ПП. Шведите го направиха нарочно, за да не влязат в НАТО.
15
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Браво на Швеция. Свободата на изразяване на позиция не трябва да се ограничава заради една книга.
14
10
 
4
 
! Отговори
??? преди 9 месеца
Какво прави турция в НАТО? При положение, че води агресивна политика срещу християните и запада? Както и срещу Гърция? Ако се приеме, че НАТО е европейско атлантически съюз? Това доказва, че НАТО е сбъркан съюз. Азиатска държава да спира европейска държава, още повече, че НАТО се води северноатлантически съюз, пък още повече, че Швеция е в Северна Европа... Има нещо сбъркано май, а?
13
2
 
3
 
! Отговори
Някой преди 9 месеца
Много неща във вярата има вярни. Като цел на Библията и други е ясно, че е за да може хората да минат от животински вид към нещо по-стойностно като някакъв морал.Обаче знаем, че във времето е преекспонирано и пренаписвана с цели за власт и държане в подчинение. Просто вярвай и бъди добър.По-отношение на горенето на такъв вид книги е кощунство като вид нещо завещано, история и едно да има уж със стойност и респект.Като цяло религията им е грешна от към тях и я ползват да налагане на власт и страх
12
4
 
9
 
! Отговори
Мая преди 9 месеца
Ти Ердо по добре го чети тоз коран че хич не го спазваш.
11
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Исляма като религия представлява пълно отрицание на всички човешки добродетели. Това е сатанизъм в чист вид.
10
7
 
17
 
! Отговори
Хахахаха преди 9 месеца
Държавата кръстена на пуйка е пълно олицетворение на както Тръмп нарича такива държави shitholes. Турците живеят в пълна бедност, валутата им за една година е загубила 80% от стойността си, хората там купуват като обезумели долари, инфлацията е 300%, ама ти ми говориш какви горди и велики сте. Хахахахаха
9
1
 
5
 
! Отговори
Вярата ще те спаси преди 9 месеца
Библията е истинска а това че доста хора не вярват никой не ги вини и не пречи да живеят както си искат. НО ЕДИН ДЕН ВСЕКИ ЩЕ МИНЕ ОТ СЪДА И ТОГАВА ЩЕ ВИДИМ КОЙ НА КЪДЕ ЩЕ БЪДЕ ПРАТЕН..вярвате или не един ден всеки ще омира така че както вярвате в смъртта вярвайте и във живота което се намира В ЙСУС ХРИСТОС ИЗВОРАТ НА ЖИВОТА И ЙЕХОВА СЪЗДАТЕЛ НА ЖИВОТА.. ВЕЧНА СЛАВА НА ТЯХ..
8
4
 
5
 
! Отговори
Религия лиииии???!! преди 9 месеца
Кацат двама извънземни на Нова година и гледат гърми се....Единият пита другия:''Тия за какво гърмят?''Другият:''Ами празнуват,че планетата им е обиколила слънцето''Първият:''Абе аз казах л ти,че тия са лууди?!''
7
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Най-важното е в какво вярваш!Вярата движи света!
6
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Утре като кацнат извънземните и имат съвсем друга книга,какво правим?!Те няма да вярват нито в Алах,нито в Исус,нито в Буда!Какво правим?!!!!!