Съвети към британците: Почивайте в България, евтин вариант е

Над 20% скочили цените за най-посещаваните средиземноморски дестинации
29 юни 2023 20:15, Анисия Иванова
61
Съвети към британците: Почивайте в България, евтин вариант е
Снимка: БГНЕС

Цените на пакетните почивки "ол инклузив" за британските туристи са скочили с над 20% за най-посещаваните средиземноморски дестинации, включително Майорка и Крит, показват данни на TravelSupermarket. Препоръчват се по-евтини варианти като България, но се предупреждава, че дори и там цените тази година са с 13% по-високи, съобщава БНР.

Средната цена за седмица почивка „ол инклузив“ в Майорка в Испания е по-висока с 21%, в Тенерифе с малко повече от 22%, а най-голямо е поскъпването на гръцкия остров Крит – 25%. Средно по курортите на популярните сред британците страни като Испания, Турция, Гърция, Португалия и Кипър се наблюдава увеличение на цените от порядъка на 12%.

От TravelSupermarket посочват, че летуващите британски семейства могат да спестят пари, ако отидат някъде другаде, но предупреждават, че дори в нискобюджетните дестинации цените са по-високи тази година.

Конкретно са посочени Мароко, където има покачване на цените от 27%, и България с 13-процентно поскъпване.

TravelSupermarket изчислява средната стойност, като използва резултатите от търсенията за почивка в дадените дестинации, като уточнява, че става дума за обща тенденция, а точните и конкретни разходи могат да варират в зависимост от местоположението и времето на резервацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
1
 
! Отговори
канадец преди 9 месеца
В България вече е скъпо. Сезона е кратък, а качеството на услугите посредствено. Не достига персонал а, в Кипър например е пълно с български служители. Морския ни туризъм не издържа на конкуренцията.
57
0
 
1
 
! Отговори
Българот преди 9 месеца
Бритите по принцип избягват България.идват само тези които са утайката там и не си знаят историята.Лошо нема,но точно този тип социално общество не са много ОК защото са дъното на тяхната система.Те самите хора не са виновни за нишо.Виновни са тези които са ги докарали до там,че да летуват там където не са желани.
56
0
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 9 месеца
англ пия=ни-ци не ни трябват само скандали предизвикват по курортите
55
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
СЕГА НЕ РАЗБРАХ, КОЙ ПРЕПОРЪЧВА НА АНГЛИЙСКИТЕ ПИЯНКИ БЪЛГАРИЯ - БНР ИЛИ НЯКАКВА ТУРАГЕНЦИЯ???...
54
0
 
1
 
! Отговори
хах преди 9 месеца
До ХА-ХА-ХА-ХААААААААА и?в атланта минават 100 милиона на година хора пътуват насам натам
53
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
TravelSupermarket явно е много известна и авторитетно ... какво са тия изобщо? Реклама на сайт за почивки. Тия драскачи тука са толкова изпаднали, че се чудят някой лев от къде да изкарат. Ще ви спестя ровенето - туристически сайт, където ние сме на 2-ро място като най-евтините. На първо място е Costa Brava в Испания. Ами сравняват ни с испанско село. Естествено, че в испанско село ще е по-евтино. И няма бетон. Едно нещо хубаво да имаме и му сложим отгоре бетон. Ами хрупайте бетон, мутри!
52
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Много са ни затрябвали тези дрогирани ***. Който ги е срещал нощем по улиците ще ме разбере. За останалите мога да напиша само: Изобщо даже не ни трябват!
51
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
. . . летуващите британски семейства. . . . Вица на лятото! С цялостна телесна татуировка - семейство! Станахте кабаретисти
50
3
 
11
 
! Отговори
Емигрантка преди 9 месеца
Като човек пред австралийска пенсия тази година си купих малък имот в брой от спестявания в България и 6 мес лято в Европа и 6 мес лято в Австралия. България е хубава за българските емигранти, които са устроени в чужбина и ще стане още по-хубава. Но за българските емигранти, а не за гурбетчиите. Като човек с двойно гражданство и права за две пенсии се живее много добре.
49
3
 
9
 
! Отговори
за Канъка преди 9 месеца
Прибира се на топло в Канада понеже там няма Топлофикация и цените на тока са като в България от времето на бай Тошо. По закон пенсионерите трябва да прекарват в Канада по 6 месеца за да си запазят държавната пенсия в пълен размер (не се отнася за 2 и 3 пенсия която е от лични осигуровки), 100% безплатното лечение и лекарствата. Не го мислете там не е нито Европа нито САЩ социална държава с установени порядки. Не е единственият който живее така.
48
3
 
13
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 9 месеца
Хахаахах, днеска чета статии в няколко сайта, че сезона до момента е тотален провал, противно на огромните очаквания на *** за супер силен сезон и вдигането на цените с 20%. Ами да им е честито. Няма как при това положение да очакват различен развой на събитията. Някакъв роден концесионер на Слънчев Бряг пък се моли по телевизията на българите да рекламират родното черноморие - хахахахаххахахахаха.
47
5
 
4
 
! Отговори
Ха ха ха преди 9 месеца
и за гарнитура нагли и безочливи окраинци..
46
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 40 . Зимата къде се прибираш на топло? В канада? Това някъде из Африка ли е че е топло зимата?
45
2
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 9 месеца
Пише ли за бонуса от Украйна?
44
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Почивайте във фекалйй бийч за 130% повече от обявеното а не 13. То хотел и билет хубаво по-евтини, ама после? Шизлонгче биричка цацка и по-добре да бяха отишли в Дубай.
43
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 40.Canuck.При вашите доходи цените в България са много високи, качеството на храната и услугите е отвратително.///Първо храната ни е добра и услугите са що годе прилични .А за доходите ,като нация имаме 111 млрд лева спестени в банките и ти давам пример че само в СФ има 100 хиляди души с доход около 100 хиляди годишно .Като не ти харесва в БГ сменяй си паспорта и името и не се връщай никога .Защо си дошъл да хеитиш комплексар ?
42
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 40 .Канук.Звучиш като първобитен компексар.Я кажи какви са доходите в Канада бе.70% от хората живеят от заплата до заплата и нямат спестявания.Едностаен апартамент в Торонто 2800 на месец .Не мерси .Обикновенните хора не могат да си позволят жилище в Канада .Стой си в Канада ,8 месеца в годината на -20 градуса .Да не говорим че Торонто стана дупка ,дори не можеш да вземеш метрото щото е пълно с бездомници и има голям шанс да те нападнат.Велико канедецо пълен си с комплекси .
41
3
 
5
 
! Отговори
Гошо преди 9 месеца
До CanukА бе и ти кого се опитваш да заблуждаваш ,себе си явно На стара снимка ги гледаш и Гърция и Куба ,бил си може би веднъж там и сега се топлиш на спомените ,канадски пенсионер
40
11
 
18
 
! Отговори
Canuk преди 9 месеца
Цените в България са напълно неадекватни! Живея от много години в Канада, преди 10 години продадох всичко в България и го подмених за сносен имот в Гърция. Пенсионер съм, там прекарвам по 5 месеца с внуците. Зимата се прибирам на топло в Канада от където правя по 2 почивки в Куба за по 500 до 700 за 2 седмици включени и самолетните билети. При вашите доходи цените в България са много високи, качеството на храната и услугите е отвратително. Не разбирам мазохизма ви да отидете на море там.
39
4
 
18
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХААААААААА преди 9 месеца
Вчера на едното Летището в Истанбул са кацнали само за 1 ден - 252 637 туристи , а в Анталия над 86 000 - за Един Ден .......ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА