Съвети към британците: Почивайте в България, евтин вариант е

Над 20% скочили цените за най-посещаваните средиземноморски дестинации
29 юни 2023 20:15, Анисия Иванова
61
Съвети към британците: Почивайте в България, евтин вариант е
Снимка: БГНЕС

Цените на пакетните почивки "ол инклузив" за британските туристи са скочили с над 20% за най-посещаваните средиземноморски дестинации, включително Майорка и Крит, показват данни на TravelSupermarket. Препоръчват се по-евтини варианти като България, но се предупреждава, че дори и там цените тази година са с 13% по-високи, съобщава БНР.

Средната цена за седмица почивка „ол инклузив“ в Майорка в Испания е по-висока с 21%, в Тенерифе с малко повече от 22%, а най-голямо е поскъпването на гръцкия остров Крит – 25%. Средно по курортите на популярните сред британците страни като Испания, Турция, Гърция, Португалия и Кипър се наблюдава увеличение на цените от порядъка на 12%.

От TravelSupermarket посочват, че летуващите британски семейства могат да спестят пари, ако отидат някъде другаде, но предупреждават, че дори в нискобюджетните дестинации цените са по-високи тази година.

Конкретно са посочени Мароко, където има покачване на цените от 27%, и България с 13-процентно поскъпване.

TravelSupermarket изчислява средната стойност, като използва резултатите от търсенията за почивка в дадените дестинации, като уточнява, че става дума за обща тенденция, а точните и конкретни разходи могат да варират в зависимост от местоположението и времето на резервацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
10
 
! Отговори
Един Българин преди 10 месеца
То за англичани при нас е много по-евтино от това за българи. Не е сериозно да ги плашат а 13% при положение че Драганов и компания.нас ни предупредиха да очакваме 25% увеличение и че това било малко!
37
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 31.Каква е разликата между Тенерифе и слънчев бряг ?Съвсем сериозно питам .Всичко живо е напито ,сгради и инфраструктура е идентична .Партито е до зори.А това за намръщените хора ,ако кажеш че е за държавните институции съм съгласен но не и курортите ни .
36
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да си дремят на дъждовният " остров"! Нямат работа Тук! Нашият Българин оди у Гръцко,и дреме по опашки на границата с Гърция,сякаш е Тръгнал на плаж за " Маями"! -:) Но нали е " упорит" дреме си по границата! Та Англо Саксонците,Не ни Требет Тук!!
35
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На Златни пясъци е като санаториум за пенсионери..
34
6
 
12
 
! Отговори
Байдън преди 10 месеца
Българи,не ходете на море,защото Магарев скоро ще ви прати на безплатен руски Солнцепек.
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А, не, да ходят на колониите, там ги обичат повече.
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да за пари те правят всичко. А англетата имат пари.
31
1
 
18
 
! Отговори
Вальо преди 10 месеца
Точно така ще направим😀 Не можем да се качим на самолетчето и след 3 часа да бъдем на Тенерифе,а ще дойдем при вас на мръсното море,фалшивия алкохол и храна и намръщени хора.
30
2
 
13
 
! Отговори
Сталинист преди 10 месеца
Да си стоят по-добре на острова. Не са добре дошли.
29
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Във Варна близо до морската градина , има една огромна тръба - отпадъците на града се вливат в морето..
28
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Най ми е кеф като видя как се оплакват британците ,от икономиката .Те са единствената държава от Г7 без икономически ръст последните няколко години.Но виждаш *** от карапелит дето бачка на строеж в Лондон не знае бъкел английски ,живее с 8 човека в стая да спести някой лев и идва да ти разправя колко колко пари изкарва по ЮК.
27
1
 
11
 
! Отговори
Митьо Пумата преди 10 месеца
Според мен англичанките са много по-красиви от германките!
26
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да бе много е евтино, няма що. Престанете да ги заблуждавате,особено като видят обслужването и развалената храна веднага ще си тръгнат.
25
8
 
4
 
! Отговори
Ивелин Михайлов преди 10 месеца
България се нуждае от скъп, качествен туризъм.. в Ница на Ревиерата една нощувка е 800 евро..
24
2
 
7
 
! Отговори
Исторически парк преди 10 месеца
Докато основната реклама е евтинията няма да има пари в туризма и ще се тъпчим с ***
23
0
 
16
 
! Отговори
Аха преди 10 месеца
Спрямо кои страни е по евтино, Гърция и Турция са по-евтини спрямо България. Съвет към мyтрите от ***морието резервирайте 2 дена не повече в Турция и Гърция и вижте цените и отношението към клиента и актуализирайте си услугите или цените. Ох извинете вие мног добре си знаете това но не ви устройва.
22
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Иначе Путин може да занули Лондон ...
21
0
 
15
 
! Отговори
Ужас преди 10 месеца
Първо, въобще не е евтино. Созопол е полупразен, масово по заведенията салати по 15-20лв, калкан 50-60лв, узо 10лв 100мл. Компромисно качество, намръщен персонал.Второ, защо трябва да се рекламираме и да е водещо "евтино"? Хората, които дават пари за почивка, са готови да плащат, но държат на качество, условия, любезност. Като ги няма, и евтино да е, какъв е смисъла. А то даже е и скъпо, за това, което се предлага. Много е сбъркана работата масово по курорти, хотели, заведения.
20
2
 
5
 
! Отговори
Лорд Джеймисън преди 10 месеца
Тона ме английската храна е гадна е мит това го говорят някои британци които искат да ядът рататуй кордонбльо камамбер и тн френски храни за по 500 евро парчето е да в сравнение с тях можеби не е същата обаче си е хубава храна.
19
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Евтин, ама некачествен вариант, те го знаят. Обичат Гърция и Испания, масово са там бриранците.