Визитата на Зеленски у нас – с кого и за какво ще говори?

Идвайки у нас, Зеленски ще даде знак, че страната ни е надежден партньор
6 юли 2023 11:53, Йоана Цонева
62
Визитата на Зеленски у нас – с кого и за какво ще говори?
Снимка: БГНЕС

Политологът Димитър Аврамов и журналистът Александър Велев коментираха в студиото на Нова телевизия ще дойде ли украинският президент в България и какви са очакванията от евентуална визита.

"Идвайки у нас, Зеленски ще даде знак, че страната ни е надежден партньор и подкрепя неговата държава в битката с Русия. Навсякъде, където отива, президентът на Украйна обяснява, че те защитават цяла Европа, борейки се с Русия. Във всяка една от държавите той преследва определени цели. Отивайки в Лондон, искаше да получи самолети. У нас ще иска да получи допълнителна военна помощ - комплексите С-300. Нека не забравяме, че България е една от водещите държави във военно-промишления комплекс. Произвеждаме много боеприпаси. Снабдяването на Украйна с боеприпаси вече е официално. Досега, каквото заминаваше за там, минаваше по неясни пътища", коментира Велев. По думите му България се нарежда до държавите, които най-много подкрепят Украйна.

"Страната ни и от друга страна е значима за Зеленски, тъй като в Украйна живеят много наши сънародници", поясни журналистът.

Според него Зеленски ще отиде в парламента и ще се види с управляващото мнозинство. "Вчера слушах как Корнелия Нинова щяла да обясни защо БСП не подкрепя Украйна. С какви очи и как ще погледнеш жертвата и ще й кажеш "Ние няма да ти дадем оръжие, за да се браниш и да пазиш децата си. Ще оставим врагът да те прегази, за да стигнеш до капитулация", попита той.

И Аврамов определи евентуалната визита на Зеленски като добра новина за България.

"Украйна беше нападната преди една година от страна, чиято военна машина беше смятана за нещо колосално. Година по-късно украинската държава е Nº 1 в световните новини не просто с факта, че там се води война, а че е функционираща страна въпреки ракетните удари. Това прави украинците герои. Това е еквивалентно, вървящо към запада, защитаващо се общество", коментира той.

Още по темата
Според него страната ни ще спечели много пари от евентуалното посещение ."Има неофициална информация какво Украйна иска да купи от нас. Страната ни печели от всяка гледна точка", уточни Аврамов.

Проф. Георги Касчиев, пред БТВ заяви, че трябва да има драконови мерки за сигурност за евентуалното посещението на украинския президент у нас Володимир Зеленски. Срещите ще бъдат с изпълнителната и законодателната власт, както и да се изрази пълна подкрепа на Украйна във войната с Русия, каза Касчиев.

"Ако бях на мястото на Зеленски, не бих се срещнал с президента Румен Радев", каза проф. Касчиев във връзка с позициите на държавния глава относно войната и относно територията на Крим.

Историкът проф. Михаил Станчев, който бе в студиото на БТВ, заяви, че според него идеята на посещението на украинския президент Володимир Зеленски в България, знаейки позицията на българския президент и на правителството, е просто да иска да обясни какво иска Украйна и какво тя прави. Частично Зеленски може да бъде разбран от народа и от правителството, но никога няма да бъде разбран от опозиционните партии. Президентът Румен Радев най-вероятно ще си остане на своите позиции, каза проф. Станчев пред bTV.

Той добави, че партиите ще загубят, ако не подкрепят декларацията за присъединяването на Украйна в НАТО. Това ще е една крачка на сближаване на позициите между България и Украйна. Първото нещо, което би направил Зеленски е да подкрепи помощта, която оказва България на Украйна, каза проф. Станчев.

Той очаква във Вилнюс да бъдат въведени благоприятни условия за влизането на Украйна в НАТО. Проф. Станчев е възмутен от позицията на САЩ, защото американският президент играел ролята на бившият германски канцлер Ангела Меркел, която се противопоставяла на влизането на Украйна в НАТО.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не можах да гледам тези двамата клакьори в тяхното надпяване и славославяне, но само се чудя хорово ли пяха или единия държеше исо? Голямата полза, която сме щели да видим от прошляка - дали си вярват, или така са им написали в сценария?
50
1
 
0
 
! Отговори
Баце: Тия предадоха преди 9 месеца
дамата с черните черги подпръхва нато пуйкаВъртогъзка а вие като щрауска токущо одмътила ялово яйце което предизвиква в костенурчо ехидно задочилатно поведение на неокрутимя си лигав поглед.Баце уладза и с една цепеница го измлатва по гърба. Чува се дрън на кокалена кутия-тип панцер-ясно танкове и БТР ще завлече наркомана от нас за ейшънаските и латиняските територии.ПуйкатаСаГъзи Костенурката се очилати и гледаме как бати ги клати,къ кой бре,БатиБацко гя клати.Утре Баци каже-Е кой предаде БеГе
49
2
 
2
 
! Отговори
ДаЪриНаИчка си айна преди 9 месеца
Идвайки у нас, ГрюненШайзенко щедаде знаковгъз,че страната ни е надежден партньор и подкрепя нарконаклонност Му към пудрата.Навсякъде,където отива,Му обяснява, че Той защитават цялата Европа,борейки се с останалата Й част.Във всяка една от държавите той преследва определени цели.У нас щел да закупи трищуцерен вери лессен вибратор да си го включвали в льондрутката и да заклащат в бетоненото днепърско мкорито дорде Иван ги бъхти с руско а опълченците с даденото им от укр западно качествено оръжие.
48
3
 
10
 
! Отговори
Мечти... преди 9 месеца
Ако някой българин патриот му свети маслото и направи услуга на света и приключи конфликта от раз.....
47
4
 
18
 
! Отговори
Просто срам преди 9 месеца
Който го поканил е продажник и предател на България!
46
4
 
15
 
! Отговори
комплексите С-300 преди 9 месеца
От СССР са най доброто ПВО в света! Зеленски иска да ги вземе защото неговото С-300 е унищожено, а Пейтриът и за скрап не става!!
45
5
 
16
 
! Отговори
Зеленски слиза преди 9 месеца
Нашмъркан от самолета и гледа: Яяя жираф! А това цила Мария Габриел..
44
2
 
12
 
! Отговори
Разбира си ще вземи преди 9 месеца
комплексите С-300!! Всички сруги ве отказаха - Гърция, Кипър! Но ние ще ги дадем..пак ще загуби войната де..
43
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Подкрепям Украйна в конфликта,но тази военна помощ и подкрепа от Кабинета не я разбирам и ми идва вповече.Май управляващите мислят повече за случващото се на изток отколкото за българският народ.
42
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Какво сте тръгнали да се обяснявате бе просяци всеки в страната си може да бъде , какъвто си иска независимо дали ви харесва.
41
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Всички Русофили сега може да питат Зеленски директно,каквото.пожелаят. Не е нормално да подкрепяте агресора Путин и неговята Русия. Едно време подкрепихме Хитлер и какво стана,слугувахме на Русия над 50 години.
40
16
 
5
 
! Отговори
ЕУФОРЕВЪР преди 9 месеца
Евала , добре е дошъл .Рашките умират от яд 😂Ако бях на негово място щях да ходя да се изпикая пред руското посолство
39
2
 
13
 
! Отговори
VladTepes преди 9 месеца
Зеленски ще халюцинира в делириум както обикновено.
38
3
 
10
 
! Отговори
Преслужбата преди 9 месеца
Дано има среща и с господин Новичок
37
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Зеленски се превърна в нещо повече от холивудска звезда! Никоя друга известна персона не е била толкова ухажвана от световните лидери и толкова охранявана, както него!:)
36
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Наркоманчето ще ни хвърли във войната без да му мигне окото!!!
35
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ами никой не го иска тук и няма нужда да ни занимава ,и досажда с простотията си.Да си отива в Украйна и да си води войните за чужди интереси.
34
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сега ще се сбъдне една голяма мечта на Копейкин и Нинова - да прегърнат и разцелуват Зеленски.
33
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Украинския просяк дошъл да се обяснява и да проси ,както всички украинци дето плъзнаха тук,а даже си мислят ,че тук им е вече Украйна.Окакаха си държава с такива като тоя,та даже и в чужди държави тръгнали да окакват,и се чудят що хората не ги понасят.
32
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
всичко хубаво, ама на кой му беше нужен тоя цирк в центъра на София, като искат да се срещат и толкова е проблем сигурноста, да се беха срещнали в некоя резиденция, примерно Евсиноград, що требваше да се блокира целия център без никакво предупреждение