Орбан с критики към ЕС за ЛГБТ и мигрантите

Миграцията ще доведе до подмяна на етническите европейци
22 юли 2023 22:00, Стела Стоянова
43
Орбан с критики към ЕС за ЛГБТ и мигрантите
Снимка БГНЕС

Унгарският министър-председател Виктор Орбан отправи нова критична реч срещу Европейския съюз заради неговата "подкрепа за "обмен на население" и неговата "ЛГБТ- офанзива".

Крайнодесният лидер, който определи ЕС като "федералистка империя", изрази съжаление, че според него блокът "отхвърля християнското си наследство и организира обмен на население чрез миграция" по време на обръщение към летен университет в Байле Туснад, област в Румъния с голяма унгарска общност.

Орбан се противопоставя твърдо на либерализирането на политиката на ЕС за предоставяне на убежище, като твърди, че по-голямата миграция ще доведе до "голяма програма за подмяна" на етническите европейци.

Орбан е трън в очите на Брюксел с противоречивите си възгледи, противопоставящи се на "федералисткото" правителство от Брюксел. Той вижда ЕС като "богат, но слаб" блок, който прави грешка, като се дистанцира от Москва, особено по отношение на войната в Украйна.

Той каза на аудиторията си: "Нямаме избор. Дори и да харесваме Европа, дори и у дома, трябва да се борим", за да защитим това, което той и неговите поддръжници смятат за традиционни християнски ценности.

Будапеща и Брюксел неведнъж са влизали в сблъсъци по теми, сред които предполагаемото отслабване на върховенството на закона и твърдата позиция на Орбан срещу миграцията.

Миналия месец най-висшият съд на ЕС постанови, че Унгария не е изпълнила задълженията си по законодателството на блока, като "неоправдано е възпрепятствала" хората да търсят убежище.

Будапеща рискува да загуби милиарди от кохезионните фондове на ЕС заради позицията си по въпросите на върховенството на закона и правата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: миграцияорбанЛГБТ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
0
 
! Отговори
До Анонимен 31 преди 8 месеца
Аман от червени баби и дядовци! За дежурства по сайтовете ли ви плащат? Говорим за друго.Още към края на 50-те години та чак до 1973 г. периодично у нас заселват роми, събрани от съседни балкански държави. Колкото и да си дразнещ(а) с твоя инат да оправдаваш всички мaгapuu от времето на Т. Живков, не мога да не оценя предаността ти. На какво и защо си толкова предан(а), ти си знаеш. Но докарването тук на стотици хиляди роми за хрантутене и развъждане не е случайно и не е личен каприз на Живков.
27
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Коментарът с твърдението по-долу, че населението на България бива подменяно, е лъжа. Истината е, че в последните години българите са нарастнали като процент от населението на България. Това е така въпреки ромската раждаемост, защото в ЕС са отишли по-голям процент от ромите отколкото от българите.
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
да сте чули нещо за орбан по нашата телевизия - не смеят да му изрекът името - просто изрита сорос и университета му от унгария - а у нас управлават възпитаници на сороуниверситета в българия - в сградата на бившето аонсу на бкп- е и затова сме на тоя хал
25
0
 
3
 
! Отговори
ППЛГДБТИ + : преди 9 месеца
"Това не е демократично!!! Ще пуснем донос - бонус срещу Орбан! Ще се оплачем на Урсулю!"
24
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Олелее .. Ужасяващ тесногръд, токсичен, патриархален хомофоб! Ужасен малък човек, с огромно его инпразно сърце! Вероятно е и религиозен
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тия милиарди така или иначе ще се дадат на окрайна...
22
5
 
1
 
! Отговори
Голяма програма за преди 9 месеца
подмяна" на коренния етнос вече беше извършена като експеримент у нас преди около 50-60 години. Да не мислите, че този ударен внос на роми от съседни държави е бил само глупава приумица на бай Тошо, та почти изведнъж да скочи с 5% броят на населението? Някой много добре си е давал сметка 1) с какви темпове ц. се плодят; 2) толериращото отношение на германците спрямо българите заради генетичните им показатели; 3) факта, че на първите избори след ВСВ опозицията взима най-много гласове в България.
21
1
 
6
 
! Отговори
даа преди 9 месеца
Друго си е да влезеш бодро във форума и да бъдеш обсипан с джендърски простотии!Авторитетно е някак си!Е,на мен ми стига!Айде,всичко добро!
20
8
 
0
 
! Отговори
Дон Кикот преди 9 месеца
Орбан носи ЛГБТ *** :)
19
11
 
3
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 9 месеца
Вън маджарите от ЕС и НАТО! Явно малко им е било през 1919 и 1956 г.
18
28
 
7
 
! Отговори
Тоя чукундур преди 9 месеца
Нищо смислено не каза освен да плаши унгарското стадо, да развъжда роми и да проси помощи ! Бетер турска работа !
17
12
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Най умния президент в Европа !!!
16
8
 
29
 
! Отговори
Поздравления преди 9 месеца
за Орбан! Както винаги независим и работещ за националните интереси.
15
9
 
33
 
! Отговори
Европа преди 9 месеца
Унгария е най-европейската държава!
14
30
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Унгария вън от ЕС и НАТО!
13
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Бе те може да са ти смешни, ама това е защото идея си нямаш каква е структурата на съвременните икономики. Ако западният Свят реши да изолира държави като Унгария и България, ние сме пътници. Всички немски автомобилни марки имат заводи в Унгария и плащат високи заплати, осигуряват работни места и плащат куп данъци. Нямат заводи на Лада и Москвич. В БГ също има огромно производство и износ и много хора си печелят прехраната в западни фирми.
12
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Прав е за джедерастията и бежанците, а това не се харесва на шарените демократи
11
26
 
11
 
! Отговори
Читател преди 9 месеца
Орбан! Баща му строи магистралите в Унгария,шурея му финансите! Като не му харесва ЕС има БРИКС! Да отива!
10
8
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Много са ми смешни коментари от рода "Без ЕС щяха да са на хляб и вода" хахаха, щото тези дето сме в ЕС сме цъфнали - цялото благоденствие се крепи на заеми, които не знам как ще се връщат с лихви от 3-5%.
9
5
 
16
 
! Отговори
Христо Христов преди 9 месеца
До 13 "Болнаво общество... Омраза ... Нетърпеливост" - ми да, още Юнкер заяви, че ЕС е болен.