Киев: Освободихме 16 кв. км територия за седмица

В момента се водят активни боеве в няколко района
Обновена: 24 юли 2023 13:59 | 24 юли 2023 13:45, Йоана Цонева
284
Киев: Освободихме 16 кв. км територия за седмица
Снимка: БГНЕС

Заместник-министърът на отбраната на Украйна Анна Маляр говори в понеделник за хода на контранастъплението на украинските войски. По думите й значително настъпление на Въоръжените сили на Украйна се наблюдава на южния фронт и в Бахмутското направление, цитира думите ѝ Руската служба на Би Би Си.

В ефира на общонационалния телемаратон Маляр каза, че за цялото време на контранастъплението в южната част на страната въоръжените сили на Украйна са освободени повече от 192 квадратни километра територии, от които около 12 квадратни километра миналата седмица.

Още 4 квадратни километра украинските войски успяха да отвоюват от врага през изминалата седмица в района на Бахмут. Общо при настъплението там са освободени около 35 квадратни километра територия.

В момента се водят активни боеве в няколко района в посока Мелитопол и Бердянск, каза зам.-министърът. Ключовите битки продължават в района на Клешчеевка, Андреевка и Курдюмовка.

Според анализатори от Американския институт за изследване на войната (ISW) украинските войски продължават бавното си настъпление в три посоки на фронта, включително край Бахмут, в западната част на Донецка област и край бреговете на Днепър в Запорожка област.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Мистериозният мароканец с който е забелязана Олена бил дюнерджия в Париж.Докато мъжа и се чуди какви глупости да сътвори от Киев жена му не си ги губи времето.Явно и на нея и е писнало от Зеленото джудже.
172
5
 
4
 
! Отговори
Joker преди 10 месеца
Някой чувал ли е за американец да мие чинии в Русия? Защото аз съм чувал, за много руснаци, които мият чинии в САЩ!
171
0
 
6
 
! Отговори
Хайде пак... :) преди 10 месеца
По 2,3 кв.км. на ден (16/7= 2,29) си е бая напредък. За 10 000 кв.км. ще им трябват трябват 4348 дни или 11,9 години, за 20 000 кв.км. ще са нужни 23,8 години, а за 30 000 някъде около 35,7 години. Явно тази война ще свърши някъде към края на 21-и или началото на 22-и век.
170
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Абе правили сме и чехи и поляци сега и украинци ще направим .Това си го можем.
169
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Колко укри стават на кайма всеки ден?
168
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До цитиращия Ботев, Захари Стоянов и др. - Това, че не харесвам американската външна политика не означава, че съм фен на Русия или руската външна политика. Естествено ти няма как да го разбереш това, защото според теб си пишем за Левски и ЦСКА т.е. или си от едните или от другите... :) ... Доста елементарно мислене. Аз съм българин т.е. нито съм американец, нито руснак. Американци и руснаци да си ги мерят в Аляска примерно. Нас да не ни занимават. А Ботев и Стоянов са живели в други времена!
167
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Аз съм българин от Македония, дядо ми е от Дойран баба е от Кресна.
166
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
..и загубихме 25 за ден ...
165
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Е единствено по което може да прилича Украйната на запада е,че е като смачкан Форд.
164
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Толкова българки мъже са правили деца в Русия, че съм спокоен за България.
163
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А между там минаха се 10 години и днес всекий разумен българин, всеки патриот, който милее за бълг. Независимост и народност, като гледа какво вършат в България и навън руссите, иде да даде право на немците и ингилизите, да признае, че техните уверения са биле и прави и уместни... Едно време турците душаха бълг. Свобода и народност, днес същото дело искат да вършат нашите братя освободители. Едно време всяко зло за българете идеше от Ц-град, днес иде от Петербург..."(Стефан Стамболов, Дневник, 6 декември 1886 г., /71, 106-108/)
162
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
..) Обаче Русия какво направи? Тя употреби всички средства само и само да попречи на народний идеал Съединението. Не искаме да упоменаваме тука за всички интриги и подлости, които се вършеха против интересите на нашето Отечество." (Стефан Стамболов, в. Свобода, бр. 7, 19.XI.1886 г.)
161
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 159 Като студеедно лято бяхме обслужващ персонал яхме българи, укри, руснаци и белоруси западнк беше шефа, поне мен ме харесваше.
160
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Длъжност свята към милото ни Отечество налага ни да открием простодушному народу какво нещо е тая Русия и нейното мъчителско монголско правителство, и какви вечни мъки ги чакат, ако са тия излъжат и идат да влязат в нейните железни нокти. Но преди да дойдем на този предмет, нужда е да покажем вкратце нашим братям какви неприятелски сношения е имала още от стари времена с наши праотци и как тя сякога старала да ги завладей, какви же злини им нанесла досега за награда и що са тия кръстили и първите начала образования й дали."(Георги Раковски
159
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Давайте, укри! Атаковайте и печелете за нас. Тази война не трябва никога да свършва. Тя ще ни направи богати с американски пари. Поддържам и двете страни да побеждават.
158
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. Българите са ги най-напред покръстили, дали са им писменост, Свещеното писание и първото образование." (Георги Раковски, из брошурата "Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите", 1861 г., Букурещ.)
157
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 153 Абе тоя небе българин бе.То всички се изкараха българи щото си мислят,че като пишат на български и вече са българи.
156
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Руското правителство, кое досега лъстеше нашите добродушни българи със сякакви лукави и лъжовни обещания, днес вече открива булото си и явно показва убийствената и злобната си политика към тях. То е наумило и труди се с всичките лукави и безчестни средства да разори и опустоши милото ни Отечество България и да уникакви нашата народност, самото нам скъпоценно и свято наследие!"(Георги Раковски, из брошурата "Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите", 1861 г., Букурещ.)
155
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии." (Христо Ботев, в. Знаме, г. I, Букурещ, 4 април 1875 г., бр. 13, с. 51)
154
0
 
2
 
! Отговори
До 153 преди 10 месеца
Кво правиш в САЩ бе? Че и руснаци имало? Как така?