7 души загинаха при руска атака в Херсонска област

Сред жертвите има бебе и дете
13 авг 2023 22:12, Йоана Цонева
78
7 души загинаха при руска атака в Херсонска област
Снимка: БГНЕС

Седем души, сред които бебе и 12-годишно дете, са загинали днес при руски удари в в Херсонска област в Южна Украйна, съобщиха украинските власти, цитирани от "Франс прес".

Трима възрастни и две деца от едно и също семейство са загинали в село Широка Балка, а двама души - в село Станислав, съобщи министърът на вътрешните работи Игор Клименко. "Съпруг, съпруга и бебето им на 23 дни бяха убити от вражески артилерийски огън", написа Клименко в Телеграм.

При обстрела срещу Широка Балка е било тежко ранено 12-годишно дете, което е било откарано в болница, където е починало. "Цяло семейство загина в Широка Балка", заяви Клименко, публикувайки снимки, на които се вижда колона от черен дим, издигаща се над една къща.

Според същия източник при ударите в Херсон в неделя са били ранени общо 13 души.

Франция осъди "по възможно най-категоричен начин тези нападения, които за пореден път илюстрират пълното незачитане от страна на Русия на всички принципи на международното хуманитарно право, които тя грубо и многократно нарушава", се казва в изявление на говорителката на външното министерство.

Херсон е една от четирите области на Украйна, които руският президент Владимир Путин обяви за анексирани през септември 2022 г. Той остава частично под украински контрол, но редовно е обект на руски обстрели.

По данни на украинската прокуратура от началото на руската инвазия през февруари 2022 г. досега са убити 500 деца, а близо 1100 са ранени, пише БТА.

От другата страна на фронта украински обстрел причини смъртта на цивилен в град Зайцево, близо до Горловка, в териториите, контролирани от Москва, съобщи кметът му Иван Приходко.

В Русия министерството на отбраната съобщи, че три украински безпилотни самолета са били свалени днес над Белгородска област и още един над Курска област, които граничат с Украйна. Подобен тип атаки се случват почти ежедневно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ленин пише, че когато управляващите не могат да удържат властта в държавата, отвличат вниманието на населението чрез военна агресия зад граница. Кремъл точно това направи. За да предотврати нарастващото недоволство от некадърното управление: затвориха 23 000 фалирали индустриални предприятия и превърнаха Русия в бензиностанция. Нападнаха Украйна, и заплашват Полша, балтийските републики и т.н. Останалото е пропаганднаПОМИЯ. 137 държави се обявиха срещу болните им амбиции.
70
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Всеки ден загиват поне по седем човека при украински атаки в донецка и луганска области както и в крим.
69
1
 
1
 
! Отговори
Вижте преди 8 месеца
коментарите !Веднага разбирате КОГО подкрепя българският народ!!!Слава на Русия!!!
68
4
 
1
 
! Отговори
мдам преди 8 месеца
Още с началото на тази новина, имаше към 15 русофилски платени трола, да си лайкват постовете, сега като се посъбудиха хората се вижда истината. Марш в Русия , мизерници от Възраждане !!!
67
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Най-големият дипломатически успех за всички времена на военната история е че западът успя да обърне руснаци да се бият с руснаци и да се избиват със собственото си руско оръжия.
66
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Украйна е измислена държава като Македония.
65
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Това не е атака ами рускофашистки терор от най-висок клас срещу цивилно население! Светът трябва да спре тези държавни бандити с цената на всичко !
64
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
То не било бебе, ами възрастен и не било украинче, ами натовски генерал.
63
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Байдън каза, че Путин изгуби войната. Лайън каза, че Русия се разпада на парченца. Британското разузнаване каза, че ракетите са свършили. Финаншъл Пресс каза, че украинците понеже са завзели село в сивата зона утре са в Мариоупол. Чакаме уондъруепън от Германия, демократични дългобойни ракети. Чакаме Абрамси 30 броя да влязат и да смажат ватняците. А като дойдат Ф16ките, Москаляците са аут оф дъ пикчъра.Слава дъ Кокейн, Маккейн, Нюландейн, Байъдъномикс и Барбенхаймер до дупка.:)
62
4
 
5
 
! Отговори
Put..in... преди 8 месеца
Bravo Rusiya...Izbiy vsichki...do 10 kolyano fashistko pleme ! Bulgariya zavinagi s Rusiya
61
2
 
4
 
! Отговори
Да допълня... преди 8 месеца
До Анонимен 55 Очертава се нова 100 годишна война.Там Мир повече няма да има.
60
11
 
5
 
! Отговори
Дядо Соци преди 8 месеца
Проклет да е Путин. Убиец.
59
1
 
3
 
! Отговори
Ехаа преди 8 месеца
До Аватар когато вадиш цитати от контекста, не ти ли идва наум, че класиците под общото "руснаци" слагат и укрите. Прочети Майстора и Маргарита, там няма да видиш само лошите руснаци а иронията, която е има в произведенията на Чудомир, Елин Пелин, Алеко Константинов и тн за българите.
58
3
 
5
 
! Отговори
Ехаа преди 8 месеца
Кравопитеците ги изби на цитати и философия...Живи да ги ожалиш
57
6
 
6
 
! Отговори
Аватар преди 8 месеца
""Не народ, а скотове, безкултурна и подла дива орда от убийци и злодеи."" - Михаил Булгаков ""Най-важното качество за успех сред руския народ е садистичната жестокост"" - Максим Горки ""Руснакът е най-големият и най-наглият лъжец на целия свят"" - Иван Тургенев ""Народ, който когато блуждае из Европа търси да разруши и унищожи нещо само заради развлечението."" - Феодор Достоевски ""Руснаците са народ, който не обича свободата, обожествява робството, обича окови на ръцете и краката, обича кървавите си деспоти, няма никакъв усет за красота, мръсен физически и морално; народ, живеещ със столетия
56
3
 
8
 
! Отговори
Гай Баньо преди 8 месеца
До 59 : атомните бомби на краварите нямат никакво отношение към края на войната! Цял месец след бомбите Япония и не мисли да капитулира! Предават се когато японската армия в манджурия е обкръжена от съветската армия! Четете и малко история ,а не само краварска пропаганда! И си включете мозъците , ако искате де!
55
1
 
5
 
! Отговори
Ехаа преди 8 месеца
До Анонимен 56 до колкото прочетох Рашчук и един батальон на Химера са си взели час за солариум със Слънцепек../за батальона е сигурно/
54
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Опита на украинците да нападат Русия на нейна територия работи против самите украинци тоест работи за Кремъл и за Москва да не кажа директно за Путин. Понеже украинците сами се поставят в ролята на агресори. Много кофти .
53
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Японците благодарят на американците за ядрената бомба и казват, че всичко е правилно. - Необходима беше ядрена бомба, за да се сложи край на войната - Америка избра най-бързия начин да сложи край на войната и да попречи на други страни да превземат Япония. На 6 и 9 август 1945 г. Съединените щати взривиха две ядрени бомби над градовете Хирошима и Нагасаки в Япония. Двете експлозии убиха съответно 129 000 и 226 000 души.
52
2
 
7
 
! Отговори
2 преди 8 месеца
Зомбираната по натовски стандарт биомаса претърпя съкрушително поражение, остатъците от групата се оттеглиха на заетите преди това позиции. Загубите възлизат на 20 единици техника, а в живата сила - 60 процента от биомасата. Поредният опит на за "щурм" доведе до колосални загуби.