7 души загинаха при руска атака в Херсонска област

Сред жертвите има бебе и дете
13 авг 2023 22:12, Йоана Цонева
78
7 души загинаха при руска атака в Херсонска област
Снимка: БГНЕС

Седем души, сред които бебе и 12-годишно дете, са загинали днес при руски удари в в Херсонска област в Южна Украйна, съобщиха украинските власти, цитирани от "Франс прес".

Трима възрастни и две деца от едно и също семейство са загинали в село Широка Балка, а двама души - в село Станислав, съобщи министърът на вътрешните работи Игор Клименко. "Съпруг, съпруга и бебето им на 23 дни бяха убити от вражески артилерийски огън", написа Клименко в Телеграм.

При обстрела срещу Широка Балка е било тежко ранено 12-годишно дете, което е било откарано в болница, където е починало. "Цяло семейство загина в Широка Балка", заяви Клименко, публикувайки снимки, на които се вижда колона от черен дим, издигаща се над една къща.

Според същия източник при ударите в Херсон в неделя са били ранени общо 13 души.

Франция осъди "по възможно най-категоричен начин тези нападения, които за пореден път илюстрират пълното незачитане от страна на Русия на всички принципи на международното хуманитарно право, които тя грубо и многократно нарушава", се казва в изявление на говорителката на външното министерство.

Херсон е една от четирите области на Украйна, които руският президент Владимир Путин обяви за анексирани през септември 2022 г. Той остава частично под украински контрол, но редовно е обект на руски обстрели.

По данни на украинската прокуратура от началото на руската инвазия през февруари 2022 г. досега са убити 500 деца, а близо 1100 са ранени, пише БТА.

От другата страна на фронта украински обстрел причини смъртта на цивилен в град Зайцево, близо до Горловка, в териториите, контролирани от Москва, съобщи кметът му Иван Приходко.

В Русия министерството на отбраната съобщи, че три украински безпилотни самолета са били свалени днес над Белгородска област и още един над Курска област, които граничат с Украйна. Подобен тип атаки се случват почти ежедневно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
11
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 8 месеца
Още престъпления на руските терористи.В Хага всичко се записва.Възмездието предстои.
30
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Бог ще реши изхода на войната. Политиците се грижат за преизбирането си. Те не предотвратяват войни.
29
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
С толкоз убити,осакатени,ранени от 2 страни на неучастващи за военните театри хора,а още участващи в тях,които уж едните ги кръстили СВО,а са множество СВО от воюващите,но са оправдание за всеки да продължат до победа с още жертви,то тези целят да въдворят глобалистко-комунистически порядък с демократично-диктаторска форма как преди комунисти с национал-социалисти опоненти,но ликвидирали др,компроментирали национални идеи на течения с участия в тях и по военен начин сдобили се с власт чрез ЛГВТИ
28
3
 
12
 
! Отговори
може преди 8 месеца
Ама в мрежата показваха други кадри и избитите не мязаха на цивилни и още повече на деца Не сме в 17 век и след изгарянето на Петлешков и изколването на Батак "приятелите" ни да подкрепят законната турска власт, а неприятелите от Русия да гинат по полетата за да може днес да има България.
27
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Руските фашисти влязоха в чужда държава с оръжие в ръка и най-нагло се жалват,че хората се защитават!
26
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Антихристът Путин втора година пали и граби Православни земи!Да гори в Гейената ВоВеки!
25
1
 
15
 
! Отговори
Леле преди 8 месеца
То бива пропаганда ама спрете се малко де! Първо свалени са всички руски ракети, ракетите им свършили, после убито дете и цивилни, ама те били с оръжие и говорили полски. Моля да уточните като е взривен хотела то в него само евно дете ли е имало бе?
24
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Понякога и украинците казват истина но не се знае кога .
23
13
 
8
 
! Отговори
Космонавт преди 8 месеца
Русофилите са в екстаз, те обичат когато умират невинни, обичат смъртта, затова тя ще ги навести.
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ако искаш доброто на украйна пусни ни достъпа моля. Цяла събота и неделя ни пречиш всячески но ние не сме злипаметни. Пусни ни достъпа и това е. В противен случай и не сме безобидни и ще потърсим начин на въздействие.
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Moдepрaтopa защо непрекъснато пречиш на хората. Как помага това на вашата модерраторска украйна. Няма хора и почти няма читатели обаче ми пречиш всячески. Например не ми пускаш код и други подобни. Каква ти е ползата ?!?
20
9
 
10
 
! Отговори
Аууууу преди 8 месеца
Навихте вой до небесата! На война като на война!! А що не казвате колко руснаци са загинали след укройнски терористични нападения!! ДА ВИ ОТВОРЯ МАЛКО!!!ПУТИН НАВЛЕЗЕ ВЪВ ИЗТОЧНА УКРОЙНА СЛЕД НЯКОЛКО ГОДИШНИ ТЕРОРИСТИЧНИ ДЕЙСТВИЯ ОТ УКРОЙНСКА СТРАНА СЛЕД МАСОВИ УБИЙСТВА НА МЕСТНОТО РУСКО НАСЕЛЕНИЕ ПУТИН НАВЛЕЗЕ ЗА ДА ГИ ЗАЩИТИ!!! АНЕКСИРА ГИ СЛЕД ЗАКОННИ РЕФЕРЕНДУМИ И НЕЗНАМ СЕГА НАЦИСТКАТА НАПАСТ КВО ТЪРСЯТ ТАМ АМА ИМА ГОСПОД И ЗА ВАС ДЕТО ПИШЕТЕ ТЕЗИ ГЛУПОСТИ ЗА ДРЕБНИ ДОЛАРЕС!!!
19
2
 
6
 
! Отговори
А след украинска преди 8 месеца
Бомбардировка, колко убити цивилни хора има? Това поне един път го кажете!
18
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ще залетят много дронове и ракети в посока Русия. Няма да има ден без атака,от сега на татък и спокойствие за руснаците, така изглежда.
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
То е очевидно и очевадно че има игрички с лайките...
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Задокеанските тролеи са тука слагат минуси на мненията на хората. Аргументи нямат минуси имат на власт са такива неща слагай минуса......
15
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Миналия Септември имаше избори в Херсон и хората поискаха Русия. После тя беше принудена да отстъпи. Сега там е Русия и укронацистите са окупатори това са фактите.
14
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Само сорросоидните лайкове работят нашите не работят и това е системно.
13
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Няма кой да вярва на укронацистите всеки ден убиват хора в Донецк. Няма защо да приписват на Русия каквото и да е било след като именно укронацистите са си баш терористите и виновните.
12
1
 
5
 
! Отговори
хитрата урка преди 8 месеца
от другаде става ясно - "Киев отново поиска крилати ракети от Германия" - и кво ? крием истинските си намерения с измислени "новини" и изпускане по медиите като това?