ВМРО-ДПМН: ЕС е виновен за положението в РСМ, България да признае македонците

Единственото решение са предсрочни избори, смята Христиан Мицкоски
19 авг 2023 19:43, Анисия Иванова
167
ВМРО-ДПМН: ЕС е виновен за положението в РСМ, България да признае македонците
Снимка: БГНЕС

Само ден след като в македонския парламент започна процедурата за промяна на Конституцията, лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Христиан Мицкоски отправи тежки обвинения срещу Европейския съюз, и разбира се, осъди за пореден път "българския диктат", предаде репортер на БГНЕС.

Според него "единственото решение са предсрочни избори, защото "техните червени линии спрямо България" са били ясни. "Много често ние сме говорили за нашите червени линии. Днес говорим за провеждането на незабавни предсрочни парламентарни избори. На масата за преговори няма нищо", каза Мицкоски. Той определи "позицията на премиера Димитър Ковачевски като пораженческа".

"ВМРО-ДПМНЕ не може да бяга от действителността. Ние сме опозиция в Македония, която защитава македонският проект, интересите на македонските граждания и поради това ние се държим по този начин... Ние чуваме посланията на нашите партньори от международната общност, от партньорите в ЕС. Но за положението, в което се намираме в момента, те също носят вина. Защо носят вина? Когато преговаряха с това правителство на СДСМ и ДСИ, те не намериха за необходимо да се обърнат към ВМРО-ДПМНЕ", каза още Мицкоски.

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ призова "България да изпълни присъдите от съда в Страсбург".

"Ако вие наистина искате да има българи в преамбюла на Конституцията, много внимавам какво казвам, - в преамбюла да пише "българският народ, който живее в Македония, като част от македонската нация", за онези 762-ма души, които са казали, че българският им е майчин език, тогава най-малкото нещо, което трябва да направите, е да поискате от България да изпълни поне три от онези 14 присъди от Европейския съд за правата на човека. Те са задължителни и имат краен срок за изпълнение тази есен. Дали искам много? Не, не искаме много. Сега е моментът самият ЕС да поправи грешката си, в която вкара Македония", каза още Христиан Мицкоски по време на пресконференция.

От управляващия Социалдемократически съюз /СДСМ/ реагираха със съобщение, в което обвиняват Мицкоски, че е "против ЕС, и иска да блокира европейското бъдеще на страната". "Мицкоски иска да влачи страната още 11 години извън ЕС, в изолация. Целият регион да напредва, а Македония да бъде извън ЕС, сама и изолирана", се казва още в съобщението от партията на премиера Димитър Ковачевски. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
0
 
0
 
! Отговори
КАНАС ЮВИГИ преди 7 месеца
До БунгурВЪВ БЪЛГАРИЯ ИМА МАКЕДОНЦИ КОЙТО СЕ ЧУСТВАТ БЪЛГАРИ И СА ИЗБЯГАЛИ ЗАРАДИ ТЕРЕРОРА И БЕДНОСТА НА СЪРБО ТИТОВИСКИТЕ И КОМИНТЕРСКИ СЪСТАВИТЕЛИ НА НАЦИИ
117
1
 
1
 
! Отговори
Бунгур преди 7 месеца
Крайно време е България да признае македонското малцинсво,а и не само македонското,а и турското. Искаме от другите това,което ние не правим и даже нещем и да чуем.Макеониа има право да защитава всички с македонско самосъзнание по света,както и македонците живеещи в България. Хайде стига с лъжите,че няма македонци в България.
116
1
 
4
 
! Отговори
1 преди 8 месеца
вашето име не е ВМРО. а УДБА - белград. обричате македонците на конфликт с албанците, които едва ли ще имат повече търпение.
115
1
 
0
 
! Отговори
Истинска случка: преди 8 месеца
Ристе ходи намръщен и кахърен напред - назад из двора.Комшията Кире го вижда и му вика загрижено:-Ей,Ристе оти си са смръщил бре?А Ристе с натежал гласец му отговаря:-Ожених сина си оня ден...Кире :-Ай,честито! Как се казва булката?Ристе още по-тъжен:-Ханс... :(Кире:-Аааа,ето що си кахърен... Името не е македонско!
114
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
МИЛИАРДИ ДОЛАРИ ИНВЕСТИРА МОСКВА ЗА ПОЛИТИЧЕСКИубийства, НА СТАМБОЛОВ И СТОТИЦИ ХИЛЯДИ, ОПИТЪТ ЗА ПРЕВРАТ ПРЕЗ 1923 г., АТЕНТАТ В ЦЪРКВАТА СВ.НЕДЕЛЯ, ОБУЧЕНИЕ И ВНЕДРЯВАНЕ В БЪЛГАРИЯ НА ТЕРОРИСТИ. РУСИЯ НАПАДНА БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ ПЪРВАТА СВЕТОВНА ВОЙНА. ЦАР БОРИС III не прати НИТО ЕДИН БЪЛГАРИН СРЕЩУ СССР. НО СССР избиСТОТИЦИхиляди БЪЛГАРИ СЛЕД 9 сепптември 1944 г. И ОГРАБИ СТОТИЦИ ТОНОВЕ ЗЛАТО, КУЛТУРНИ УНИКАТИ ОТ МАНАСТИРИ, ЦЪРКВИ, МУЗЕИ И БИБЛИОТЕКИ ! НИКАКВИ РУСКИ ПАМЕТНИЦИ !
113
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Русия раздели Македония между Гърция и Сърбия, за да всява вражди на Балканите
112
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
спрете парите на вмро-менте, санкций, явно заплахата е сработила при педаровки
111
2
 
12
 
! Отговори
Паню Баирски преди 8 месеца
Няма такова чудо като македонска нация и език, това са българи, които говорят на някакъв извратен диалект! Паяци!
110
2
 
12
 
! Отговори
Дедо ви Льольо преди 8 месеца
Българите признаваме македонците. За чисти българи след като се изкъпят
109
2
 
11
 
! Отговори
?!? преди 8 месеца
Тоя е от македонското Възраждане , просс до краен предел
108
2
 
19
 
! Отговори
Svoi преди 8 месеца
Измислени Македонски брътвежи на Сръбскомански македонист. Българите, имам в предвид Българският народ, а не Българските политици, отдавна сме признали Македонския народ. Това което искаме е Македонците да спрат да ни крадат историята и да се съобразяват, че всичко за тях започна 1948г. с решение на Комнтерна. Всички отстъпки на Българските политици от тази озиция, се национално предателство, ако трябва, че стоят Македонците пред врата на ЕС, до смяна на поколението и увиране на чукундурите.
107
1
 
22
 
! Отговори
Вуте преди 8 месеца
Май само САЩ настояват макетата да са в ЕС на всяка цена. Ами да.си ги вземат при тях, като са толкова ценни. Два самолетоносача народ са.
106
1
 
19
 
! Отговори
сPъбски cмyкач преди 8 месеца
За да запазим контрола си над Македония, ние от Белградските тайни служби активирахзе всичките си агенти в Скопие, които да спрат РСМ по пътя й към ЕС. Какво като Македония ще е зле, ..нали Белград ще е добре!
105
1
 
17
 
! Отговори
Фънк преди 8 месеца
Със същите оправдания като злобното човече Дачич. Даже не се стараят сърбите като го активират.
104
1
 
11
 
! Отговори
ПУНДА ПИНДАРОВА преди 8 месеца
ПЬРВО ЩЕ ЦУНКАТЕ НА БЬЛГАРИЯ ДЕБЕЛИЯ И ПОСЛЕ ЩЕ ВИ ОПРЕДЕЛИМ АЛБАНЦИ ЛИ СТЕ ИЛИ ***.
103
2
 
18
 
! Отговори
ББ преди 8 месеца
Гърците да признаят "македонците",България вето като Гърция!ЕС спрете фондовете за "македония"да ги храни путин!!!Война е!!!те воюват с ЕС,кое не разбирате???Наистина ли ЕС и Свободният Свят имат нужда от още един руски троянски кон???сръбски агенти зависими от мАсква поставят условия...заплашват,налагат неистини???спрете лицемерието и замисимостите ..ЕС!!!Война е!!!
102
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен По език българите са славяни а не гърци немци и т.н. Може да са смес от прабългари, траки и др. южни неславянски народи по-черни но техните езици са исчезнали. Географски са приели славянския език, защото са живели векове заедно със славянските племена. Македонците не само са славяни но са и бг славяни, защото са откъснати пт Сърбия бг славяние. Но ако бяха сърби славяни защо бягат от Сърбия а и не са имали никога отделна македонска славянска държава.
101
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Христиан Мицкоски" е сръбско *** на което му се плаща за всичко антибългаско което може да измисли! "Братята" сърби никога не са мислили доброто на България!
100
3
 
11
 
! Отговори
татар-шегаджия преди 8 месеца
Димитър Талев към братовчеда си,който казва ,че е македонец:-Браво на дядо ни,който с една баба прави две нации...
99
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Българите не са славяни говорят само техния език Славяни са руснаци беларуси и украйнци поляци до някъде. Ако не вярваш излез на улицата да видим колко синеоки светлокоси и белокожи хора ще видиш Защото така изглеждат славяните Славяни е лъжа на комунистите Пра българи и траки са българите и македонците като част от нас.