Законопроект: Германия ще дава гражданство по-лесно

Проектът трябва днес да бъде одобрен от кабинета
Обновена: 23 авг 2023 14:48 | 23 авг 2023 14:40, Анисия Иванова
21
Законопроект: Германия ще дава гражданство по-лесно
Снимка: БГНЕС

Получаването на германско гражданство може да бъде улеснено в бъдеще според законопроект, който следва да бъде одобрен днес от германския кабинет, предаде ДПА.

Мигрантите трябва да имат възможност да получават германски паспорт по-бързо, въпреки че има условия, свързани с икономическата и демократичната интеграция. Законопроектът категорично изключва даването на гражданство на хора, извършили престъпления по антисемитски или расистки причини.

Законопроектът е част от плановете, обявени от лявоцентристкото коалиционно правителство под ръководството на социалдемократа Олаф Шолц, което дойде на власт през декември 2021 г. след повече от десетилетие и половина управление на консерваторите в най-голямата европейска икономика.

Според министърката на вътрешните работи на Германия Нанси Фезер проектозаконът е ключов за запазване на конкурентоспособността на Германия, съобщава БТА.

Участваме в борбата за най-добрите умове, каза днес Фезер пред медийната група "Редакционснецверк". "Ще спечелим най-добрите умове само ако те наистина могат да станат част от обществото ни в близкото бъдеще", допълни тя.

Законопроектът, представен от Фезер, позволява и притежаването на паспорт от повече от една държава, което е още една съществена промяна в досегашната политика на Германия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: Германиягражданство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
Пророк преди 8 месеца
Следващият германски канцлер може да се казва Мохамед.Да им е честит.
18
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
аве вие освен да мразите, друго можете ли?
17
1
 
3
 
! Отговори
Съсипаха преди 8 месеца
...и тая държава.Лошо.Скоро и ЕС.САЩ вече няма полза от него.
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А вече ми е през дедовивя как и какво ще дават! Тръгнали са вече към блатото ....
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А за антигермански престъпления? Или антибългарски?
14
0
 
0
 
! Отговори
Един патриот преди 8 месеца
За арабина е в полза това гражданство, защото ще домъкне родата в Германия. За българина е само разход( такси и сертификати)и губене на време. Аз мога сега без никакви проблеми да стана бритиш, защото покривам критериите, но с глупости не ми се занимава
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Холандският мишок дали ще каже нещо по темата :)) Или там ще си замълчи, защото няма пристанища, които да го интересуват. Пък и да има пак ще мълчи ,че ако му плесне един шамар Германия и ще стане само на нидерландия
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Aми тoraвa Xoлaнgия и Aвcтpия ga нaлoжaт вeтo нa Гepмaния, нaли yж зapagи миrpaнтитe нaлaraт нa нac?
11
1
 
11
 
! Отговори
Рендету преди 8 месеца
Мдаа......, Дойчо да се готви за Ново Цунами "бежанци" от Бл. Изток и Африка! Е, понякога да си най-бедната държава в ЕС си има "плюсове". -))))))))))))
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Това е важно и за България щото афганците масово клеветеха родината, че тук са ги били и ограбили! А то афганец- жив дявол- като го притискат немците и не му дават статут и го заплашват подло да го експулсират обратно в България и те започват да разказват едни страшни небивалици и да ни петнят държавата! А НПО тата само това и чакат! И после- не сте за Шенген! Е няма по- подла схема от тази!
9
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И после се чудят защо Алтернатива за Германия набира популярност и искат да я забраняват. Няма да мирясат докато не се докарат до състояние на гржданска война.
8
2
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 месеца
На всякаквите панди зчии ще може да дадат националност, ама не и на расисти/антисемитити смееех
7
3
 
13
 
! Отговори
ЗА ЧИИ МИ Е? преди 8 месеца
"Законопроект: Германия ще дава гражданство по-лесно" - КАКТО ВЪРВЯТ НЕЩАТА, МНОГО ХОРА ЩЕ СЕ ОТКАЖАТ ДА ИИСКАТ НЕМСКО ГРАЖДАНСТВО. Германия тръгва стремглаво НАДОЛУ, а дъното не се вижда. У нас за щастие вече наближаваме дъното и след това няма вече накъде - ще отскочим нагоре. Освен това ВСЕКИ КАМЪК СИ ТЕЖИ МЯСТОТО. Поне за лично в Германия не бих живял (и пари да ми дават, както се казва).
6
2
 
23
 
! Отговори
Баба Гица преди 8 месеца
Да дават на всички наши мур гавелковци немски паспорти, да не ни срамят само нас, че са българи. Да им дадат възможност да бъдат Немци и да си проявяват талантите там.
5
3
 
13
 
! Отговори
Зевс преди 8 месеца
Ще има още повече лекари и инженери да работят в проспериращата немска икономика :)
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Айде имигрантите ,ще се удвоят скоро. Ако не се правят бързи реформи в България за по добър живот и плащане.... след 20г съвсем никой няма да е останал тук.
3
2
 
12
 
! Отговори
Ужад преди 8 месеца
Германия 70%е асимилирана.Зстова корените германци бягат по селата и чужбина.
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да бе, най добрите умове:-)))) Купувате си електорат, по същия начин както в САЩ демократите дават гражданство на всички хиспаник мигранти. Готови гласоподаватели, готови да доведат и родата си..... Ама няма лошо де!!!!Наш национален приоритет трябва да бъде да ви пратим колкото се може повече кандидати за интегриране и гражданство.
1
3
 
17
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 8 месеца
Смях !!!на кого на арабите и афродитите?На кой друг му трябва немско гражданство?