Бунт в Белгия срещу уроците по сексуално образование в училище

Шест училиша бяха подпалени за седмица в знак на протест
15 сеп 2023 22:45, Елка Василева
114
Бунт в Белгия срещу уроците по сексуално образование в училище
Снимка: архив, БГНЕС

Шест училища в белгийския град Шарльороа бяха подпалени умишлено тази седмица в знак на протест срещу въвеждането на задължително сексуално обучение в началното и средното образование, съобщиха местни медии. Отбелязва се, че подобни случаи са били установени в Брюксел, а снощи две училища са били запалени край Лиеж.

Белгийският вътрешен министър Анели Верлиден свиква днес заседание с участието на представители на разузнаването и полицията, за да се предприемат мерки за противодействие на проявите на вандализъм. Тя изрази опасение, че обстановката може допълнително да се влоши.

Премиерът Александер де Кро заяви, че за него като баща тези събития са неприемливи, защото училището трябва да бъде място за всички деца. Той добави, че сексуалното образование не може да бъде подлагано на съмнение, защото прави децата устойчиви и е основа за бъдещо сексуално здраве.

Властите предвиждат въвеждането на общо четири образователни часа по въпросите на сексуалното образование в програмите на училищата. Те са подготвили наръчник от 300 страници, който ще бъде раздаван на учениците, а след като са го прочели, децата и младежите ще могат да поставят въпроси на специалисти в училище.

Министерството на образованието обяснява, че часовете ще бъдат съобразени с възрастта на учениците и не се предвижда да засягат въпросите за сексуалната ориентация, половото самоопределение или сексуални практики.

Целта е главно децата да бъдат предпазени от опасно за тях съдържание в интернет и да бъдат научени на уважение към другия. Въвеждането на тези часове в учебната програма започва от тази година и беше одобрено от общинските съвети в страната.
(кор. на БТА Николай Желязков)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не е ли наистина парадокс че безброй неща се учат в училище, в университета и на всевъзможни курсове, доста от които никога не ти трябват. А нещата като междуполовите отношения които трябват на всеки са в общи линии извън образованието, дори и тема табу. И всеки трябва по метода на пробите и грешките сам да разбере как стават нещата. Ако не се справи достатъчно добре, остава извън борда, без секс и понякога без семейство. И процента на мъжете в тази ситуация се увеличава- казват че вече е стигнал към 30%.
25
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Карат ги насила да учат, че няма полове, че няма мъже и жени.
24
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да направят наръчник и по варене на ракия в домашни условия и отглеждане на тревичка. Така де - що да се ограничаваме само до ЛГБТ?!?
23
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Копейките", иначе казано - хората с критично мислене и нормални ценности - са срещу въвеждането на задължително сексуално обучение в началното образование. Какви странни хора, а? За разлика от джендерастите, които искат да учат децата в начално училище - задължително - как да си бъркат по дупките? Понеже това е новото нормално, иначе казано - еврократска джендерастия!
22
24
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Копейки, какво да ги правиш..
21
1
 
16
 
! Отговори
Кокор: преди 8 месеца
Това не е демократично!!! Прайда не харесва това! Спецов също!
20
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 22.Какво значи час по полова идентичност ,нима ние не знаем кой кой пол е ?Час по полова идентичност значи да промият мозъка на подрастващите че има 130 пола и че всеки може да бъде какъвто пол си искат .А от друга страна мюсюлманите те първа ще разбират че ако искат да си живеят по мюсюлманински в Европа ще им бъде по трудно и по трудно
19
18
 
13
 
! Отговори
Дракон преди 8 месеца
Всички бегълци и емигранти да не забравят, че се намират в Европа. След като сами са избрали да дойдат да живеят в нея ще спазват европейските закони. Дали в Мароко или друга арабска държава ще позволят на чужденци да си вирят носа и да си налагат правилата. Там си прибран до две в ареста и ще търкаш наровете до второ пришествие. Цяла Европа си стяга полицията и войските.На който не му харесва да си стои в държавата на топло.
18
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Педофилите напредват. Цялата идея на лъгъбътъ движението е да се достигне до децата. И доказателството е - ако не искаха от самото начало да посегнат на децата . защо заграбиха най-детския символ, дъгата? Защо не си направиха своя дъга, черно-лилаво-розово и тн? Защото ИСКАТ ДА СТИГНАТ ДО ДЕЦАТА! СЪБУДЕТЕ СЕ! ЩЕ УЧАТ В НАЧАЛНОТО УЧИЛИЩЕ ДЕЦАНА НА СЕКС ТИЯ ИЗКРИВЕНЯЦИ! И ПРИ НАС ЩЕ ДОЙДЕ!! АКО СПИМ!
17
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Междузвездни войни махалата отвръща на удара.
16
30
 
3
 
! Отговори
Чичо преди 8 месеца
Мисля, че е крайно време у нас (като Европейска държава, каквато уж претендираме, че сме) да бъдат въведени като част от програмата часове по полова идентичност (още от първи клас)!
15
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ако продължат да учат ще се изсипе цялата махала и ще стане въргал.
14
1
 
20
 
! Отговори
bl преди 8 месеца
.. и думите на песента на Пинк Флойд, въпреки че по различен начин, са все така актуални.... We don't need no s.e.x education, We don't need no thought control, Teacher, leave them kids alone!
13
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
При Франсоа може да минат тези номера, но не и при мароканците.
12
28
 
6
 
! Отговори
Гей преди 8 месеца
С моя приятел ще си осиновим бебе. Ние ще бъдем много по-добри родители от вас! Ще го възпитаме в правилния път!
11
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Мохамед и Абубакар няма да позволят да учат децата им на това.
10
3
 
22
 
! Отговори
bl преди 8 месеца
Ииии... А какво стана с постулата че семейството е градивна единица на обществото? Какво стана със семейните ценности и възпитание? Докато семейството е отговорно за отглеждането на детето, семейството ще трябва да има решаващ глас за начина на неговото обучение! Едно дете от рождение до пълнолетие "струва" стотици хиляди. Ако тези правителства са толкова отворени нека поемст пълните разноски по отглеждането на всички, или поне някои, деца и тогава нека обучават тези деца както си искат!
9
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Арабите и африканците ще спасят белгийците от ИК.
8
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
браво народа се пробужда!
7
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Арабелите и техните копейки са се разбунтували...