Олаф Шолц: Бежанците са ни много, спираме ги

Броят на неразрешените влизания в Германия се е увеличил с над 50 на сто
Обновена: 30 сеп 2023 22:57 | 30 сеп 2023 22:00, Стела Стоянова
206
Олаф Шолц: Бежанците са ни много, спираме ги
Снимка БГНЕС, архив

Германският канцлер Олаф Шолц смята, че броят на бежанците, които се опитват да влязат в Германия, е твърде висок и възнамерява да спре тази тенденция чрез пакет от различни мерки.

"Броят на бежанците, които искат да влязат в Германия, в момента е твърде висок", заяви днес Шолц в интервю за германската медийна група Редакционнецсверк Дойчланд (RND), цитирана от БТА.

"Ситуацията не може да остане такава, каквато беше: над 70% от всички бежанци, пристигащи в Германия, не са били регистрирани преди това, въпреки че на практика почти всички те са били в някоя друга страна от Европейския съюз", отбеляза Шолц.

"В тази връзка ние отдавна подкрепяме усилията за защита на външните граници на Европа и продължаваме да прилагаме допълнителни мерки за охрана на границата с Австрия. С Швейцария и Чехия се договорихме за общи патрули", обясни канцлерът.

Шолц отново се спря на скандала в Полша, свързан с възможни визови нарушения. Той заяви, че властите във Варшава не бива да допускат проникването на мигранти в Германия. "Поради това засилихме контрола по границата с Полша", допълни канцлерът.

По данни на в. "Билд" броят на неразрешените влизания в Германия през първите седем месеца на тази година се е увеличил с 51% в сравнение със същия период на 2022 г. и е достигнал 43 815 души. Особено тежко е положението на границата с Полша, където служителите на федералната полиция са засекли 14 303 незаконни преминавания което е със 143,7% повече, отколкото миналата година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още по темата: бежанциОлаф Шолц
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Да видим как се спира вълна. Няма отърсване от тях. За осем години много от роднините им вече са се устроили в Германия. Сега по кои закони ще разделят поканените от роднините им? Всички нови бежанци отиват там заради други от семейството им. Ще започнат гражданска война. Черните дни за ЕС са близо.
60
2
 
44
 
! Отговори
Пръцко Пръцков преди 7 месеца
Меркел опърдя орталъка, канейки африканско-арабските джанки и хайлякчии в Германия. Сега да им сърбат попарата.
59
8
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Те се размножават като бактерии. Няма спиране. В един момент ще станат повече от германците. Всеки ще си плати за всичко. Германия излъга Горбачов, че НАТО няма да се разширява на изток и Горбачов изтегли 300 000 съветски войници, за са се обединят ГДР и ФРГ. След години Меркел излъга за Минските споразумения, но се оказа, че са искали само време да въоръжат Украйна. Германците колкото зло са допринесли на Европа, ще си платят тройно за всичко.
58
4
 
41
 
! Отговори
нафърфорий преди 7 месеца
Първо гръмнаха Кадафи у Либия, а той беше "Стената" която спираше "бежанците" от Бл. Изток и Африка за Европа, след туй баба Меркел, Оланд и Обама обявиха "Ерата на Мултикултурализма и Откритите Врати", и след като ду-факто унищожиха Либия тълпите "бежанци" заляха Европа като Цунами! След туй Байдън, Джонсън, Меркел и Саркози подпалиха пожара в бивша Укропия и отново вълна-цунами заля Европа... Така и не мога да си обясня каква е крайната цел на "Сивите Кардинали" от Вавилонската Пирамида!!!
57
3
 
11
 
! Отговори
Добре преди 7 месеца
Ще пуснем нова партида мечета
56
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Вие ги поканихте през 2015 г. Много е справедливо, че идват точно при вас в Германия.
55
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Сорос се изнесе като оръдня из *** и тия сега попнаха да се усещат как ги е прекарал дъртия евреин. Европа я чака революция и киро и Асен е добре да помислят за план за бягство, че може да виснат като Богдан филов
54
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Вземайте си ги, баба Меркел ги покани.
53
1
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Късно е, либе, за китка! Превзеха ви. Сред 10 години името Ханс у вас ще е екзотика. А спирахте българи - образовани и работещи, навремето да идват при вас. На ви сега арабески!
52
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Грешките на Меркел с бежанците и с Украйна са потресаващо очевАдни. Ама кво й пука?!
51
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Мили, Боже! Тези ще ни ги докарат насила. Ще ги върнат в България и Гърция с мотива, че ние сме ги пропуснали. А нали ако държава връща мигрант ще плати глоба хиляди евро? Забравих колко беше сумата за върнат мигрант. Сега Германия ще плати ли глоби за всеки един спрян мигрант? Или ще им дават евро на калпак да си устроят живота другаде в ЕС??
50
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Упс! Вече да Европа си казва, че е на г.за на географията. Алчността за евтина работна ръка направи това!!!
49
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Помня, че немски активисти бяха дошли с ножици за ламарина да ни режат оградата по границата крещейки "Бежанците са добре дошли тук".
48
3
 
23
 
! Отговори
Жиката преди 7 месеца
Потъвайте ,*** шваби.
47
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Шолци знам какво направи в Хамбург .Крадене,крадене,крадене.Такива си ги назначават глобалистите,зависими и улични в кражби.
46
6
 
27
 
! Отговори
Русия преди 7 месеца
Тагаренко и тоя приличат на Чикатило
45
6
 
16
 
! Отговори
Алекс преди 7 месеца
Баба Меркел им разказа играта.Шолц започва да се ориентира правилно.Има надежда.
44
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Този ми прилича на една баба на 102 г,която си духAaa свещичките на тортата и и изхвърча ченeто.Върти се в интернет.
43
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Интересно далу брюкселските кухендери ще им четат лекции как това противоречало на "европейските ценности", щото помня, че на нас ни изнасяха такива речи. Помня и че казваха, че няма да ни помогнат с нито едно евро за оградата, а сега реват как трябвало да спираме нелегалната миграция.
42
1
 
32
 
! Отговори
Тук там преди 7 месеца
Споко, нашите ..... са толкова силно наведени, че ще приемат всичките бежанци ако им наредят от правилните посолства. Да му мислят бежанците, дали искат при нас.