Риши Сунак: Нямаме планове да пращаме войски в Украйна

Това, което правим, е да обучаваме украинци, уточни той
1 окт 2023 20:07, Анисия Иванова
142
Риши Сунак: Нямаме планове да пращаме войски в Украйна
Снимка: БГНЕС/ EPA

Британският премиер Риши Сунак каза, че предложението на министъра на отбраната Грант Шапс британски войски да обучават войници в Украйна не се отнася "за тук и сега", предадоха ДПА и Ройтерс.

Премиерът изключи възможността британски сили да отидат в Украйна и заяви, че наскоро назначеният ръководител на министерството на отбраната обсъжда възможността в "дългосрочен план".

В интервю за вестник "Съндей телеграф" Шапс заяви, че "в крайна сметка" би искал британските войски, които отдавна обучават украинските сили, да продължат да го правят "в страната", а не в Обединеното кралство. Бившият руски президент Дмитрий Медведев заяви, че всички британски войски в Украйна ще бъдат цели за силите на Кремъл, припомня БНР.

По-рано обаче Сунак заяви, че иска да бъде "абсолютно ясен" относно ситуацията след "някои погрешни информации". Той заяви, че Великобритания обучава украински граждани и войници "от дълго време" в Обединеното кралство. "И това, което министърът на отбраната каза, беше, че може би е възможно един ден в бъдеще ние да проведем част от това обучение в Украйна", каза министър-председателят.

"Но това е нещо в дългосрочен план, а не тук и сега, няма британски войници, които да бъдат изпратени да се бият в настоящия конфликт. Това не се случва. Това, което правим, е да обучаваме украинци. Правим това тук, в Обединеното кралство."

Шапс заяви, че е разговарял с началниците на армиите за преместване на "повече обучения" в Украйна и призова британските отбранителни предприятия да започнат производство в страната. След като пое поста на министър на отбраната от Бен Уолъс в края на август, той заяви, че е разговарял и с украинския президент Зеленски за помощта на Кралските военноморски сили за защита на търговски кораби в Черно море. Той заяви, че Великобритания също така търси начини да помогне на Украйна да се подготви за членство в НАТО.

Великобритания и нейните съюзници избягват изпращането на свои военни в Украйна, за да намалят рисковете от пряк сблъсък с Русия, припомня Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Абе с други думи - украинските офицери свършиха.. сега ще пратят английски докато и те свършат
79
0
 
2
 
! Отговори
ШВЕЙЦАРЦИТЕ преди 6 месеца
ОБУЧАВАТ ВОЕННИ СПЕЦИАЛИСТИ ОТ ЦЯЛ СВЯТ ! ТОВА Е БИЗНЕС ! ИРАНЦИ ОБУЧАВАТ РУСНАЦИ В РУСИЯ ! СТИГА СТЕ СПЕКУЛИРАЛИ, САМО ДВИЖИТЕ ВЪЗДУХА !
78
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Първо написах две добронамерени мнения за загрявка , после прегледах първата страничка. Прав е колегата дето не вярва на ричито и смята че лъже. Защото може би ще пращат войници но неофициално напълно в техния задколисен стил едно да говорят друго да вършат като наште и те.
77
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Англичаните не са лоши хора само дето са се хванали със САЩ от самото начало това им проблема. Прави сметка и ние може да изпаднеме като тях.
76
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Днеска в Търново имаше много англичани по главната улица. Те тука си живеят. В интерес на истината добре изглеждаха за разлика от индиеца.
75
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
догодина като минат изборите в САЩ и Тръмп ви резне кранчето пак четири години ще има гладна кокошка просо сънува
74
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ама пращайте айде да ви видиме хахаха оня предубедения и заинтересования според европейското право съдия пък съди врага сди Доналд...
73
1
 
3
 
! Отговори
на инат преди 6 месеца
Индия е със Русия,Риши Сунак - не.
72
5
 
1
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 6 месеца
Тука има няколко рубладжии, които са готови да продадат Варненск и Бургасград на Россия, щото са големите патриоти.
71
2
 
7
 
! Отговори
до83 преди 6 месеца
Украинците не са за жалене ,защо допуснаха това ,което стана ,крекаха по цяла Европа срещу Русия !Малко им е !
70
1
 
5
 
! Отговори
тя преди 6 месеца
Стига с тия украинци ,че както е тръгнало скоро няма да има хляб за европейците ,които им плащаха войната !
69
0
 
6
 
! Отговори
До 63 преди 6 месеца
Задължения, казваш... Британците са най-големите врагове на руснаците вече няколкостотин години. Никога не пропускаха да им навредят. И при все това не се намесват пряко в тази война. Защо ли? Защото не са *** и знаят, че няма как да спечелят. На всички страни им е изгодно да протачат нещата и да ограбват Украйна. Само украйнския народ страда.
68
0
 
3
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 6 месеца
Що така?да не се окажат и те като британските учени-фикция!
67
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Леле майко...тоя като го видя и британския флаг зад него,обезмисля цялата история на Британия!!6 века династии на силни крале,започващи с Ричард"Лъвското сърце" се обезмислят!!Управлява ги човек с тюрбан,само си е обръснал брадата на сикх!!Ако бях истински британец,потомък на хората покорили Шотландия/Уелс и т.н.-щях да рева всеки път,когато го видя!Света не е същия вече!!
66
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
То пък и да пратите, руснаците ще си глътнат езика като видят вашите дебели наркомани и алкохолици. Направо ще ги озадачите омразните ви руснаци, както ги озадачихте с челънджърите.
65
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А,няма проблем ллилав,пратете и войници :) Те русите ви чакат с усмивка,както са загрели!Ама после "британските учени" да не се чудят защо ви потъва прокажения остров!Тя твойта е ясна,веднага ще избягаш в пакистан/чалмалан или там от където си...ама бозавите островитяни ще плачат на румънски :) Не знаят румънски?ЩЕ ГО НАУЧАТ...на косъм сте вече!
64
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тоя ще ги научи ингилизите да ядат ориза с ръце в шепи.Засега само украинци обучава...
63
2
 
24
 
! Отговори
Додо преди 6 месеца
Реално, друго няма и какво да се очаква, когато си допуснал чужденци да управляват и да се разпореждат с държавата ти! Индиецът Риши Едикой си е готов да се бие с Путин до последна капка английска кръв, точно така, както и евреинът Зеленский е готов да пролее последнате капки както на украинската, така и на руската кръв! Потрес!
62
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Значи имат планове да пращат войски, но неофициално.
61
1
 
16
 
! Отговори
ХаХа 3пъти преди 6 месеца
Също нямаме планове!!!Боксьорът Владимир Кличко в интервю за телевизия ZDF обясни защо не отива на фронта и не се присъединява към редиците на ВСУ. Спортистът не смята, че е необходимо да умре за страната."Не съм готов да умра за страната. Готов съм да живея за нея. По-трудно е от това да умреш", каза той