След "ледения душ" от САЩ: Зеленски вдига духа с увереност в победата

В Украйна все пак смятат, че САЩ няма да спре помощта
590
След "ледения душ" от САЩ: Зеленски вдига духа с увереност в победата
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че нищо няма да отслаби решимостта на Киев срещу Русия, предаде Ройтерс. Изявлението му дойде ден, след като Конгресът на САЩ прие законодателна мярка за временно финансиране на федералното правителство, от която отсъства обаче помощта за Украйна.

В реч по повод Деня на защитниците Зеленски заяви, че никой не може да спре стабилността, силата, куража и устойчивостта на Украйна. Той допълни, че Украйна ще спре да се съпротивлява и да се бори едва в деня на победата и добави, че страната се доближава все повече до този ден.

Президентът на САЩ Джо Байдън по-рано днес заяви, че републиканците са обещали да предоставят на Украйна помощ посредством отделно гласуване и че американската подкрепа няма да бъде прекъсната при никакви обстоятелства.

Украинският министър на отбраната Рустем Умеров заяви пък, че е получил уверения относно бъдещото американско военно финансиране по време на телефонен разговор с американския му колега Лойд Остин.

"Министърът ме увери, че подкрепата на САЩ за Украйна ще продължи и че украинските бойци ще продължат да имат силна подкрепа на бойното поле", написа Умеров в "Екс".

Говорителят на украинското външно министерство Олег Николенко заяви, че Киев работи с американските партньори, за да се гарантира ново решение във връзка с бюджета, което да включва и финансиране за Украйна. Николенко добави, че подкрепата за Украйна в американската администрация, в Конгреса на САЩ, а също и сред по-голямата част от американския народ остава непоклатима./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


590
Още по темата: САЩЗеленски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
426
0
 
0
 
! Отговори
Чеченец преди 7 месеца
Къде е тръгнал този наркоман крадец и убиец на народа си под краката на коня.
425
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Усраина вече изгуби войната, а и населението си
424
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Прибери си наглите и неблагодарни използвачи от страната ни! В по-голямата част от Украйна няма военни действия.
423
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
АЛО, АГИТКИТЕ !!! РАКЪТ Е БОЛЕСТ НА ИЗТОЩЕНИЕТО ОТ НЕГАТИВНИ ЕМОЦИИ ! НЯМА СПОКОЙНИ И ЩАСТЛИВИ ХОРА, БОЛНИ ОТ РАК ! ПОЛИТИКАТА Е РАКЪТ НА ЦИВИЛИЗАЦИЯТА ! НЯМА ПОЛИТИЦИ СТОЛЕТНИЦИ ! ЗА ДА НЕ ЗАГИНЕТЕ ПРЕДИ ТИЯ, ДЕТО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СА ПРАТЕНИ НА ФРОНТА, ДОБРЕ Е ДА СИ ОТДЪХНЕТЕ ИЛИ ДА ПРАВИТЕ НЕЩО ПОЛЕЗНО ! АЗ СЪМ СЪНЧО, ИДА ОТ ГОРИЦА, ДА ВИ КАЖА ЛЕКА НОЩ ДЕЧИЦА !
422
9
 
11
 
! Отговори
Айде бе преди 7 месеца
До АнонименОще ли има заблудени които мислят че на Русия и трябва Украйна ? Русия не и трябва Украйна , Русия не иска да има американци в Украйна , които да и смучат ресурсите и благата , и след това да се правят на велика нация , и са прави ! Нямам сантименти към Русия , но в случая напълно ги подкрепям ! На Украйна трябва да се помогне , за да останат богатствата и на украинския народ , макар че този зелен нацистки престъпник изби и пръсна народа си , за чужда изгода !
421
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Искам да го видя на фронта, яхнал джевелин. Така да ми се перчи, докато хората умират-не.
420
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Абе какво става с "напредъка" на ВСУ- то? То да драскаш глупости по форумите срещу няколко стотинки не е като да воюваш? Де са им "успехите"??? Де са им "победите"? Само в Телеграм, тик ток и фейсбук??? То това да не ви е да марширувате с нацистки лозунги, и да крякате Хайл? Гледах по руските новини репортажи. Ми то до напролет жив украинец няма да остане както я карат...
419
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Каква победа, бе шушляк? Вече и украинците те мразят най-красчето.
418
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Чудно ми е вие ако бяхте на мястото на Зеленски какво щяхте да направите? То е ясно де, нямаше да имате тoпки да се справите с агресията. Но все пак, какво щяхте да правите? Да подарите страната на руснаците, за което беше ясно от десетилетия, че те това се опитваха да постигнат. Така както сега го постигат с Беларус. Тотално претопяват беларусите, правят ги да изчезнат като държава. Вие ако бяхте, така щяхте да направите и с България. Щяхте да вдигнете ръце и да я подарите на руснаците.
417
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Малко скечове му останаха на комика, занулил няколкостотин хиляди украински момчета за американски кахър...А просто можеше да изпълни договореното в Минск и да не се стигне до това ненужно кръвопролитие!
416
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Къде сте бре , Бг-измислени атлантици?
415
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
жАЛКО за мирното население , Зеленски осакати 4 поколения мъже ....''Победа'' , ама както се изказват от САЩ --- ''морална'' !
414
1
 
10
 
! Отговори
Мда преди 7 месеца
Тъй, тъй... нищо няма...решителността....Ама хората са казали, че гладът е по-силен от тока, а срещу тока ни решителност помага, ни ...Така, че секне ли кранчето - пиши ги бегали уСраинците....Е, първи ще се опита да избЕга Зелето, ама едва ли ще му позволят да се скрие - някой ще трябва да опере пешкира!
413
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Кървав клоун и кървави пари за оръжия и убийства, за геноцид над украинците, славяните! Рекетьор, изнудвач, престъпник, крадец, убиец, пласьори на дрога в Украйна, рушител, военолюбец сеещ трагедии, никой няма нужда от тебе, заминавай си заедно с цялата Киевска хунта, която не е украинска, а чужда и олигархична, хванала украинците и Украйна в капан и в клещите си!
412
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Зеленски, ти не си украинец по произход, но изтрепа украинците и извършваш насилие и геноцид над славяните години наред, ти си за съд в Хага! Вече сте качили възрастта официално, за да пращате даже пенсионерите с бастуните на фронта, мръсен урооод!Разкарай се!
411
2
 
24
 
! Отговори
Даскал Кольо преди 7 месеца
Има грешка в заглавието на статията. Не е " Зеленски вдига духа с увереност в победата", а да се чете " Зеленски духа с увереност в победата"
410
2
 
27
 
! Отговори
СВОЙ преди 7 месеца
Приятно е да видищ,че колкото и да се пънат служителите на Сорос,не могат да покажат пред господаря си,че Българите са на страната на Зеленият Бандит.
409
4
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Само преди няколко месеца ей тоя същия пропаднал наркоман на снимката разправяше, че през есента щял да си пие кафето в Крим и всички продажни медии разпространиха лъжите му. Кажи къде си пиеш кафето сега бе, наркоман??? Няма ли 1 честен журналист да те пита защо излъга хората???
408
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До само фактиГОЛЕМ ЛЪЖЕЦ СИ
407
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Мисирляци не ви ли писна всяка новина да ви е черен пиар та и тази така.