ЕК обсъжда с България таксата върху преноса на руски газ

Прави и проверка на споразумението на България и "Боташ"
20 окт 2023 14:18, Елка Василева
19
ЕК обсъжда с България таксата върху преноса на руски газ
Снимка: архив, БГНЕС

Европейската комисия съобщи, че обсъжда с България въвеждането на такса за преноса на руски газ. Оценяваме и обсъждаме с българските власти въвеждането наскоро на тази мярка, заяви говорител на комисията на пресконференция в отговор на въпрос.

Още по темата
Санкциите на ЕС срещу Русия се определят, одобряват и преразглеждат на европейско равнище, добави той по този повод. Това е така от началото на руското нападение срещу Украйна. ЕС трябва да остане единен в подкрепата си за Украйна, заяви говорителят.

Попитан за съобщенията, че ЕК прави проверка на споразумението между България и турското дружество "Боташ", говорителят потвърди. Можем да потвърдим, че изпратихме искане за предоставяне на информация, каза той.

Комисията следи много внимателно този въпрос и е в контакт със съответните власти и организации. Нашата цел е да следим за спазването на европейските правила за пазара на енергия. В случай на признаци за отклонения, включително за нарушаване на европейските антитръстови правила, няма да се поколебаем да вземем съответните мерки, добави той.
(БТА, кор. на БТА Николай Желязков)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Реалист преди 7 месеца
Това не е токова с цел да не се купува руски газ, а да се скубят пари за климат, навлеци, недерали и подобни..
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ние не сме независима държава. Как смеят да решават за таксата за тръбата, която сме построили? Васалните назначени от Запада вождове своеволничат. Ще ги накажем. Днешната дата ще я отбелязваме като "Ден на зависимостта" - 20 октомври 2023 година. Ние не сме независими.
11
0
 
1
 
! Отговори
нн преди 7 месеца
Толкова ли ни имат за прости. САЩ са им казали и нашите изпълняват, нищо българско, срамно и позорно. ЕС и не знам си кой ще обсъждали, глупости на търкалета.
10
0
 
2
 
! Отговори
ППЛГДБТИ+ преди 7 месеца
Всичко е съгласувано и одобрено от посолството! Чакаме следващите инструкции на Урсулю и изпълняваме! Слава ЕСССР, да го д0хат бедните!
9
3
 
3
 
! Отговори
Itso преди 7 месеца
Защо ЕК обсъща таксата с нас, от нас не зависи нищо, да я обсъжда с посолството. Не че има лошо, може да спазарим таксата за Шенген или Евро, но за съжаление не зависи нищо от нас.
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
не ни трябва шенген -та да се напълним с кухи *** от германия и червенокоси грозотии от англия но таксата за пренос трябва яко да се покачи
7
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Да не се окаже, че ЕС-комисията няма да се поколебае и ще вземе съответните мерки и санкции срещу българското правителство, изпълняващо заповедите на посолствоТо.
6
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Очаквам таксата да се повиши!
5
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"В случай на признаци за отклонения, включително за нарушаване на европейските антитръстови правила, няма да се поколебаем да вземем съответните мерки, добави той"............Замина схемата на канадските клоуни за източване на лесни милиарди.
4
12
 
11
 
! Отговори
Минуващ преди 7 месеца
Русоробите пак са зацвилили все едно тези такси те ги плащат, което може и да се окаже вярно ako Газпром е матушката им.
3
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Най-много да вземем един руски палец от руснаците те са си опекли работата. Според турския закон всичко което влезе по тръбата на тяхна територия вече е турско така, че по нея тече всичко друго, но не и руски газ.
2
4
 
10
 
! Отговори
ъ преди 7 месеца
Тия пък какво обсъждат? Нали таксите са български и парите ще влизат в бюджета на Асан. Или не е точно така?
1
15
 
10
 
! Отговори
Това преди 7 месеца
с таксите трябваше да стане доста по-рано. Не ми се вярва обаче нашето марионетно правителство да предприема такава стъпка без нареждане или поне одобрение от посолството. Така че ЕК да прави като вятъра!