Орбан иска дебат за политиката на ЕС към Украйна

Писмото му стана причина за вълнения в Брюксел
22 ное 2023 23:30, Александър Попов
96
Орбан иска дебат за политиката на ЕС към Украйна
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Унгарският премиер Виктор Орбан иска дебат за политиката на Европейския съюз по отношение на Украйна, предаде ДПА.

За да има такъв дебат, Орбан е готов да прибегне до налагането на вето в процеса по взимане на решения, за които е нужен консенсус.

Без консенсус по този политика (политиката на ЕС по отношение на Украйна) не могат да бъдат взимани решения на ниво лидери на ЕС по въпроси като допълнителна финансова подкрепа, гаранции за сигурност или разширяването на ЕС, се казва в писмо на Орбан, адресирано от председателя на Европейския съвет Шарл Мишел.

Писмото, до което си осигури достъп ДПА, е изпратено и до представителите на страните от ЕС в Брюксел.

Писмото на Орбан стана причина за вълнения в Брюксел, тъй като повечето страни от ЕС искат на среща на 14 и 15 декември да бъдат взети дългосрочни решения в полза на Украйна - решения по въпроса за започване на преговори с Украйна за присъединяване към ЕС и за допълнителна финансова подкрепа от ЕС за Украйна./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още по темата: Виктор Орбан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
5
 
! Отговори
Шотландски боец преди 5 месеца
Республика Унгария състав на Руската Федерация, заедно със Словашката република, скоро след вчерашните избори, ще има и Нидерландска Республика състав Россий
17
10
 
13
 
! Отговори
абе преди 5 месеца
хубаво си беше в СИВ /съвет за икономическа взаимопомощ/, сигурност и спокойствие! а в ЕС последна ду-пка на кавала сме и като се събудиш не знаеш какво са измислили ония евроизмамници!
16
15
 
6
 
! Отговори
ww преди 5 месеца
...ако ЕС продължи да дондурка този откоровен руско-китайски ментак, то по добре ЕС да се разпусне, явно е измерпан?
15
16
 
4
 
! Отговори
амана преди 5 месеца
На популиста Орбан ако не му харесва в ЕС, да ходи в БРИКС...
14
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А защо границите с ЕС са затворени за българите и не могат да пътуват свободно в ЕС. След 16 години 6лизане на брюкселски гъзоBе българите могат ли свободно пътуват в ЕС като западно европейците? Защо границите към ЕС са затворени за българите? Или българите са нещо втора категория хора, втора категория членове на ЕС?
13
4
 
17
 
! Отговори
когато? преди 5 месеца
Какво ще стане когато ЕС се разпадне? Какво ще прави момата България която е 100% зависима от ЕС. На кого ще ходи да се предлага и да проси със скъсаните цървулки и торбичката? Дали изобщо някой ще има нужда от употребената мома България?
12
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Каква Руска федерация бе, вас никъде не ви искат.
11
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Две нови руски атомни централи, евтин уран от Русия, увеличаване на територията на изток с унгарците на територията на бившата УССР, обща граница с Русия и директен достъп до руските енергии и ресурси, Унгария ще стане държава като градина. Кой ще ти стои тогава в мизерното ЕС. А българите 30 години теглиха, а следващите 30 години ще бъдет още по ужасни.
10
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Излезем ли от ЕС и този съюз монентално ще се разпадне. Разпад и на НАТО. Сухопътен коридор на Русия до Сърбия и до Бондстийл означава моментален разпад на НАТО и ЕС, Бондстийл е сърцето на НАТО в Европа. Военна съюзническа ос Сърбия - България - Русия от запад на изток - НАТО е свършено, и ЕС, моментално. Не виждам защо се оставяме някакви извратеняци хомосексуалисти да ни подритват и да ни третират като хора втора ръка, държава с хилядолетна история и култура, създала писменост и някакви cодомити ще ни размахват пръст!
9
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
В Унгария разказаха за преимуществата на АЕЦ "Пакш-2". Преимуществото тук е точно едно: в условията на тотален недостиг на енергия, който ще настъпи в Европа в близко бъдеще, именно Унгария ще бъде един от оазисите, който лесно ще се извиси над околните папyаcи.
8
9
 
7
 
! Отговори
Доцент академик преди 5 месеца
До Възраждане . Не знам само кой ще се навие. Вие от Възраждане може би, защото си въобразявате, че *** ще ви плаща добре, но заплатата в Русия в момента е 300$. В България средно е 1000 евро вече. Нямате никакъв шанс. По-скоро бай Тошо ще се съживи и ще върнем соца, отколкото да напуснем НАТО и ЕС и да станем руска губерня
7
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Коментарът на вгъзрожденеца е подсъдим. Лично аз бих изпълнил присъдата.. Като на чаушеско.
6
10
 
7
 
! Отговори
Възраждане преди 5 месеца
ЕС и НАТО вън от България! Национален референдум за присъединяване на България към Руската Федерация!
5
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Унгария ще увеличи територията и ще си върне земите от Украйна и ще има обща граница с Русия, ще бъде основен газов хъб на Европа, а може и да напусне ЕС, никой не иска да го асоциират с пораженци, защото Сърбия и Унгария ще бъдат ключови играчи в "Един пояс, един път" за Европа. Неслучаийно Орбан и Вучич бяха поканени в Китай на форума "Един пояс, един път" поради географското си положение, а Брюксел, Париж и Берлин не бяха. А България, която се изпокара с всички, отива в небитието.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Venture, от своя страна, твърди, че няма задължения по договори и нищо не са нарушали.
3
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Премьер Венгрии Орбан - о крахе Европы: Брюссельская модель Европы ведет к хаосу. Все меньше людей работают, все больше людей хотят жить без работы, общественный порядок исчезает. Последствия миграции неуправляемы. Долговая яма растет и растет, а инвесторы переводят свои деньги из Европы в Америку и Азию. Вместо того чтобы торговать и налаживать отношения, брюссельские бюрократы предпочитают запереть нас.
2
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Европейцы утверждают, что Venture надеется заработать миллиарды, отправив газ не в Европу, как предусмотрено контрактами, а продав его на спотовом рынке. Европейците обвиняват американците в нарушаване на договорните задължения и твърдят, че отказът да се доставя втечнен природен газ застрашава енергийната сигурност на Стария свят и подкопава репутацията на САЩ като надежден доставчик на газ.
1
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ЕС сега са прекалено загрижени да обсъждат популацията на змиорките и нямат време за укрите.Също така щели да махат правото на вето,решенията щели да се взимат само в Париж и Брюксел.Щели да предоговарят условията с всички членки.Добре дошли в ЕССР!