Орбан поиска всички средства на Унгария срещу ветото за Украйна

Той окачестви решението за преговори с Киев като "лошо"
15 дек 2023 13:27, Стела Стоянова
114
Орбан поиска всички средства на Унгария срещу ветото за Украйна
Снимка БГНЕС

Унгарският премиер Виктор Орбан защити решението си да наложи вето на пакета от помощи на ЕС за Украйна в размер на 50 милиарда евро и заяви, че все още може да спре присъединяването на тази страна към блока, след като тя получи вчера зелена светлина да започне преговори за членство, предаде Ройтерс.

На срещата на върха в Брюксел другите лидери на Европейския съюз заобиколиха възраженията на Орбан, като уредиха той да напусне залата, докато те предприемаха историческата стъпка да се съгласят да започнат преговори за присъединяване с държава, която е във война. Те обаче не можаха да преодолеят съпротивата на унгарския премиер, който поддържа тесни връзки с Русия, срещу преразглеждането на бюджета на блока, за да се насочи жизненоважна финансова подкрепа към Украйна и да се осигурят повече пари за други приоритети на ЕС, като например управлението на миграцията, отбелязва Ройтерс.

Още по темата

Орбан заяви пред унгарското държавно радио, че е трябвало да блокира пакета от помощи за Украйна - част от по-широк многогодишен бюджетен план - за да е сигурен, че Унгария ще получи средствата, които иска, от бюджета на ЕС.

"Винаги съм казвал, че ако някой иска да промени бюджета - а те го искат - то това е чудесна възможност за Унгария да даде ясно да се разбере, че трябва да получи това, което й се полага. Не половината или една четвърт от него", подчерта той.

Унгарският премиер окачестви започването на преговори с Украйна за присъединяване към ЕС като "лошо решение" . "Унгария не носи никаква отговорност за това, можем да спрем този процес по-късно и ако е необходимо, можем да ударим спирачка, и крайното решение ще бъде взето от унгарските депутати", подчерта Орбан./БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още по темата: УнгарияУкрайнаорбанЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
4
 
5
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 4 месеца
Мазен Кремълски мазньо.
95
1
 
5
 
! Отговори
Лех Валенса преди 4 месеца
И аз бях предводител на солидарност,докато ме разкриха,че съм бил агент на ДС на Полша. И орбан е от нашите, чист агент и зависим...но докога?
94
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен орбан си есбъркан
93
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 42 Сменяй бързо парите в рубли и ще видиш че върви всичко както трябватавариш
92
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Буфосинфронисти ОРБАН Е ЧИСТО РЕКЕТЬОР32083
91
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Манипулативно и не вярно заглавие! Жалки журналистчета!!
90
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 82-ОМБР - Има много родени от български майки мъже, далеч по-свястни от изброените. Само че целите са им други, не престой в политиката. Там се забиват интересчиите, далавераджиите, шмекерите, за огромно съжаление. Затова и сме на туй хубаво дередже.
89
5
 
2
 
! Отговори
82-ОМБР преди 4 месеца
Принципно имам особен спомен специално за тази думичка(не),това,смея да твърдя е думата която се научих да казвам най-трудно,но се гордея,че се научих
88
1
 
14
 
! Отговори
Буфосинфронисти преди 4 месеца
дали денков може да каже думичката не ами той я забравил като оная партийна снаха буфосинфрониската Кунева само йес йес
87
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Премиерът Денков е единственият академик назначил сам себе си за такъв, докато беше министър.
86
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Кога ли Денков ще се опъне на Европа за нещо, никога, защо ПП и ДБ са мишоци!
85
3
 
17
 
! Отговори
0000000000 преди 4 месеца
Кога ще имаме такъв премиер и такива управници, които да защитават българските интереси. Докога ще ни управляват марионетки и родоотстъпници. Може да се уважава само този, който има мнение. Застава директно и устоява интересите на държавата, която представлява. Кирчо, Асенчо и Академика показаха колко са "далновидни" в политиката, не можаха да предвидят с таксата за пренос на газ, че може да им се противодейства. Предците ни се обръщат в гробовете си заради управниците ни.
84
5
 
12
 
! Отговори
нн преди 4 месеца
Орбан си знае работата. Иска си парите. ЕС всяка година взема от всички държави членки милиарди, а после се правят на тарикати и разпределят точно тези пари, разбирайте бюджета както си искат, развитите държави дават, а нищо не получават, а бедните хем не стават, но получават. Тези пари ЕС харчи и за какви ли не помощи и на кого ли не, а бе *** работа, ненормална и неефективна. Тарикатите от ЕС нямат от къде да вземат, освен от държавите членки. UK затова избяга.
83
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Орбан много обича путин и мрази ЕС съюз , но много обича милиардите евро помощи на западноевропейците
82
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Този е луд
81
7
 
7
 
! Отговори
82-ОМБР преди 4 месеца
До 84 Абсолютно си прав! Неприятна констатация,е че българските майки не са способни да родят нещо по-завидно от Борисов,Денков,Христо Иванов,Костадинов и тн.! Нали всеки един си дава ясна смедка,че политиците ни са извадка от нашето собствено общество(не са докарани със самолети,и хвърлени с парашути! Те са расли с моя и вашите бащи в пясачника)
80
4
 
4
 
! Отговори
82-ОМБР преди 4 месеца
Прав си! Поръчахме много вазелин,за да стигне за цялата ти рода!
79
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Абе то преговорите са едно приемането съвсем друго и може да стане след години.Първо трябва да затворят няколко АЕЦ да не правят конкуренция после трябва да си оправят земеделието,а най-важното е войната да е приключила,така,че ако Украйна иска в ЕС или това ,което е останало от нея трябва да преговаря за мир и да се раздели с територии
78
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Унгария винаги блядунства и преди 1989 и сега .А паметник на Симеон Велики кога ще има в Будапеща дето ги натири в центъра на Европа .
77
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Денков, Борисов и Пеевски взети заедно са скакалци в сравнение с Орбан.