Унгария е готова да оттегли възражнието за България в Шенген

Това стана, след като отпадна данъка върху транзита на руски газ
19 дек 2023 22:30, Стела Стоянова
64
Унгария е готова да оттегли възражнието за България в Шенген
Снимка БГНЕС

Унгария ще оттегли възражението си срещу присъединяването на България към европейското безпаспортно Шенгенско пространство, след като българският парламент официално потвърди отпадането на допълнителния данък върху доставките на руски газ, заяви външният министър Петер Сиярто във Facebook.

"Бях информиран от българския си колега, че вчера българският парламент се отказа от този закон", заяви Сиярто във видеоклип на страницата си във Facebook.

Той заяви, че след като законът бъде публикуван от парламента Унгария ще се откаже от възражението си и ще поиска от Европейската комисия да спре процедурата за нарушение, която Будапеща е започнала. /БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още по темата: БългарияУнгарияШенген
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Орбан клекна пред моща на ББ.
44
0
 
1
 
! Отговори
Истината преди 4 месеца
България не иска НАТО нито ЕС иска свободен демократичен капиталов пазар с ясни норми, както и либерална политика във външно и вътрешно търговските отношения с всички политически партньори на картата на светът.
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Може ли някой да ми обясни как така ЕС започва процедури против неща, които не са се случили? Айде обяснете ми? Значи аз си купувам ***, прокуратурата завежда дело за влизане с взлом в мазе. Аз не съм влязъл ама може и да вляза и затова те отсега започват. Същата работа тук. Някой предложил закон, той не е гласуван, не е приет, и не е обнародван, ама ЕС вече задвижили процедура за нарушение щото ние видиш ли може и да изпаднем в нарушение някой ден! БАХ ТОЯ СЪЮЗ !
42
1
 
1
 
! Отговори
До премиера Денков преди 4 месеца
Г-н премиер, Вашите съветници са пълни нещастници, защо се отменя таксата за пренос на газ за Унгария, тя ще ни наложи вето за Шенген голяма работа, та нали Австия ни спира!!!Обяснява, България иска такса за газ от Унгария, тя ни налага вето ние им казваме, че ше махнем таксата, ако Унгария окаже натиск на Австрия да не ни спира за Шенген!!!Вашите съветници трябва да знаят, че част от газа за Унгария отива и в АВстрия, или да ВИ обяснят, че много бизнеси от Австрия работят в Унгария, Австро-Ун
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
България напира да бъде военен полигон, а Унгария не възразява, стига да не се пречи на политиката и икономиката й. Шенген може да го има и да го няма, и да се върне пак фактически .
40
0
 
0
 
! Отговори
Бай Дрън преди 4 месеца
Кео стана, изпотрошихте ли партийните централи през нощта? Или май хаповете ти дойдоха в повече, та почна да халюцинираш.
39
2
 
0
 
! Отговори
изглежда ми преди 4 месеца
противен изнудвач
38
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
На Кирил Петков и Рундю кой им е приятел - ами точно никой дори не са и чували за тях!
37
4
 
6
 
! Отговори
Орбан не цепи басма преди 4 месеца
На евро_ д&ендърията. Гледа интереса на собствената си държава. От години показва голям среден на продажниците от ЕС и същевременно им харчи парите за да облагодетелства държавата си. Истински политик с топки, а не като нашите 6в3стери с големи разработени халки, вечно наведени. Ли5ерас7ите го ненавиждат, щото имат комплекс за малоценност, болки отзад и лош вкус в устата от облицоване на 34дници.
36
11
 
3
 
! Отговори
българин преди 4 месеца
Не се заблуждавайте,че само ПП-ДБ са виновни за тази транзитна такса.Злото са българския аналог на Хамас-банкянската разбойническа организация,и фъфлещия дръндарския крадец и хидроинжинер.Да ги изметем тези примитивни разбойници,за да може народа да живее нормално.
35
5
 
9
 
! Отговори
Нео преди 4 месеца
Това е Орбан, тарикат и се пазари. Нашите политици (без изключение) се навеждат!
34
0
 
4
 
! Отговори
ДС Николай преди 4 месеца
Орбане,Орбане..
33
4
 
17
 
! Отговори
балкански хитреци преди 4 месеца
Веднага като ни приемат слагаме таксата обратно!
32
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Приятни сънища!
31
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Със сигурност Унгарските медии са пренебрегнали тази световна новина! Само нашите се чудят за какви псевдо успехи да възхваляват правителството.
30
12
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 4 месеца
Орбан преподаде урок по външна политика на неграмотните Шарлатани.Да си записват и да се учат.
29
3
 
2
 
! Отговори
Диана преди 4 месеца
До Анонимен38 Много се лъжеш! Имиджа е нещо много важно в политиката. Веднъж застанеш ли на стъпалото на ни.що.ж.ес.твото, там си оставаш до революция, значи...
28
3
 
2
 
! Отговори
Диана преди 4 месеца
Разбира се! Как иначе - смачка ни и едно безгръбначно, което е готово да му плаща всичко и ли.же отзад е вече добре дошло...Тези "комунисти" са пълни бо.кл.у.ци!...Но нищо не можем да направим докато не се справим с ***.та БСП и СИЕ у нас...БСП ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
27
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Споко, след като ни приемат в Шенген пак ще въведем таксите. Денков много добре изигра путинофила Орбан. Да видим след като вече сме част от Шенген с какво ще ни изнудва. Ще плаща като поп маджарина.
26
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Бг ще загуби 100 милярда печалба.