Властите признаха: "Хамас" събира средства в Белгия

Чрез съмнителни организации лобира за подобряване на образа си
11
Властите признаха: "Хамас" събира средства в Белгия
Снимка: БГНЕС

Терористичната групировка "Хамас" има присъствие в Белгия, потвърди белгийският министър на правосъдието Пол ван Тихелт. Той е изпратил писмо с това съдържание в отговор на въпрос на белгийски депутат. Местни медии отбелязват, че това е първото официално признание на белгийските власти за присъствието на "Хамас" в страната, предаде БТА.

Уточнява се, че по данни на белгийските служби за сигурност "Хамас" не насърчава, не подготвя и не извършва терористични дейности в Белгия, а чрез съмнителни организации събира средства и лобира за подобряване на образа на групировката в ЕС. Установено е, че една от тези организации е ръководена от палестинец, много близък до ръководството на "Хамас", който действа с помощта на Мароко. Офисът на тази организация е на няколко метра от основните сгради на Европейската комисия и на Съвета на ЕС и Европейския съвет в Брюксел.

По документи подобни организации обясняват съществуването си с желанието да учат младежите да обичат спорта и музиката. Те събират средства в защита на "палестинската кауза". Според службите за сигурност е трудно да се проследят паричните потоци, тъй като подобни организации използват нетрадиционни начини за парични преводи. Това прави трудно доказването на връзките на тези организации с "Хамас" и предприемането на мерки.

Пояснява се, че за да могат белгийските власти да предприемат по-решителни действия, е необходимо срещу такава организация да бъде произнесена осъдителна присъда от наказателен или търговски съд. Отчита се, че при по-крайни случаи е възможно Съветът по национална сигурност, ЕС или ООН да наложат запор на имуществото на уличени в сътрудничество с терористична групировка. Според службите за тази цел е необходимо много задълбочено международно разследване.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: белгияхамас
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
2
 
! Отговори
Урсулю Фродолайнен : преди 2 месеца
Евроатлантическо и демократично е да спонсорираме Хамас! Все пак това са наши чистокръвни "белгийски" граждани!
9
4
 
6
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
По коментарите ще ги познаете - удобните иди0тчета, дето набитата им омраза към Израел им пречи да видят ислямизацията и мизерията, която са си докарали. Дано Европа се събуди. А Израел не го мислете, той ще гони убийците до дупка. С десетилетия. На цената на стотици хиляди любители на Корана. Не само с право, а е негов дълг!
8
6
 
5
 
! Отговори
Щерю преди 2 месеца
Юдео-ционистите искат да заличат християнството за да властват те над целия свят...
7
7
 
9
 
! Отговори
Ау, изненада голяма преди 2 месеца
Какво да кажем за милиардите изсипани от Израел да ги представи като жертва? По медии, нетфликс, Холивуд? Едни убийци на деца, убили стотици жени, деца и възрастни са ни представяни като жертви? Един злодей, не по-добър от хитлер, ни го показват като най-обикновен премиер. За кого да събират мароканци и палестинци в Белгия? За разселените и убити си братя и сестри. Покажете телата на разчленените от израелската армия деца? Няма, нали?
6
6
 
8
 
! Отговори
До 5-ти преди 2 месеца
А кого да подкрепят палестинците? Израел ли? Израел, който им изяде държавата и Израел, който сега изтрепа сума ти цивилни палестинци? Факта е, че няма кой друг да подкрепят, защото никой друг не се застъпва за Палестина.
5
5
 
21
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 2 месеца
Може би най-после палестинците, подкрепящи хамас,разбраха какъв таралеж са си вкарали в га щи те с нападението над Израел.Хиляди убити и разрушения,неработещи болници и училища,липса на вода,храна и лекарства.Да им е честито!Каквото повикало,такова се обадило.И защо всички обвиняват Израел,а палестинците остават света вода ненапита,когато тази война се води по тяхна вина?
4
4
 
13
 
! Отговори
без упойка преди 2 месеца
Последиците от нека убием запада- призива от 60 те на неомарксистите.Нека да докараме тука исляма, щото бил мирна религия.Докато САЩ се бори с империята на злото, нахранената Европа постигнала икономически успехи благдарение на Маршъл и ядрения адър на Америка, решава, че е време да покаже на щатите как повече разбира културите, религиите и кани исляма в Европа.Днес даже Франция станала за смях спряла някакво медресе дето открито зове да падат главите на французи.
3
10
 
8
 
! Отговори
Чрез съмнителни преди 2 месеца
организации Израел лобира за подобряване на имиджа си - също вярно твърдение.
2
5
 
12
 
! Отговори
Хехехе, преди 2 месеца
Урсулю Фродолайнен спонсор на Хамас,баце :) :) :)
1
4
 
24
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
Белгия, Германия, Франция, Англия, Ирландия, скандинавските до една... това са само страните, в които официално действа ислямисткия фундаментализъм и дългите му ръце на терора. Да не говорим за Турция и балкана, където не само финансиране и имидж, а и военна подготовка, запаси с оръжие, наркотици и прочее