Безредици в Брюксел: Фермери запалиха гуми в центъра на белгийската столица

Земеделците не са доволни от мерките на ЕС
Обновена: 26 фев 2024 11:51 | 26 фев 2024 11:51, Нели Христова
164
Безредици в Брюксел: Фермери запалиха гуми в центъра на белгийската столица
Снимка: БГНЕС

Брюксел тази сутрин отново осъмва под обсадата на тракторите на недоволни земеделци. Протестът е по повод на днешния европейски съвет на министрите на земеделието в ЕС.

Белгийските медии съобщават, че още преди зазоряване трактори са проникнали дори в историческия център на белгийската столица и са достигнали до площад "Гран плас", информира БТА.

Около 10:00 часа протестиращите запалиха клада от гуми, но тя бързо беше загасена от пожарникарите. На мястото на протеста има много жандармерия.

Земеделците имат разрешение да протестират пред основните сгради на институциите на ЕС по-късно днес. Движението в района е силно затруднено, като засега се съобщава за стотици трактори в града.

По време на протеста на земеделците през януари в белгийската столица протестираха фермери с около 1300 машини.

Земеделците отново настояват за облекчаване на правилата за тяхната работа.

Те се обявяват против двустранните търговски споразумения на ЕС и възразяват срещу сключването на подобна договореност с държавите от Меркосур - Аржентина, Бразилия, Парагвай и Уругвай.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Холадния, странта коята ползва най-малко количество торове, най-малко количество вода, най-малкоколичество пестициди, им казаха, че тярбва да намалят торовете и пестицидите на 30%... Все едно, да кажа на някой, че трбява да е научи да живее с 400 калории на ден ... ще изкара 5 месеа и ще пукяса по много грозен начин, ако преди това не се самоубие (има доста самоубили се фермери - представи си - ти си 9-то поколение фермер и баш ти да изгубиш фермата, детоя я работиш от дете).
140
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Абе тия протестиращи да не ги е пратил Путин ? То, че Украйна ще загуби войната е ясно, сега въпроса е какво ще става с Европейския съюз." - Пратха ги невъзможни изксквания, мислени от хора без ДЕН ТРУДОВ СТАЖ, които, ако са влизали някога вмагазин, да пазаруват сами (защото повярвай ми - има много такива, на които някои друг им купува и готви, защото тате е бил мултимилионер), може би са видели крава на опаковката на шоколад, ама на живо ...едва ли.
139
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Приеми факта, че българия доброволно се превърна в колония и посоката е само надолу и на доизживяване. Всичко младо и читаво се изнесе и продължава да се изнася, връщат ви брадатите булки - талибанки да ги издържате доживот и да опрашат някоя и друга наивна глу пачка. Младите ги дрогират и няма нито съпротива, нито обединено противопосравяне на поголовната деградация. Нивото на музика, предавания, култура е масово из про стачване. Бях наскоро и в провинцията е разруха.
138
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Социалистическия, ало, твоят рай няма да се върне. И както строиха и правиха трудовите войски (робска повинност) така байй ви тошо дръпна кредитите през 80те години. Сега нвма кой да ви работи за без пари. а за да има пари вие червените крадци трябва да ги по върнете, както и златото да го копае държавата, данъка да е прлгресивен, а не десятък като в турската империя, богатите да си купуват яхти и палати СЛЕД като платят поне 45% от доходите си и който не може да докаже обложен доход, конфиск
137
0
 
3
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 1 месец
Абе тия протестиращи да не ги е пратил Путин ? То, че Украйна ще загуби войната е ясно, сега въпроса е какво ще става с Европейския съюз.
136
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Революцията води народа - да свалим ЕС бастилия!
135
0
 
3
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
Що бе? Урсула върши толкова добра работа, тия целяни за какво протестират?
134
24
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тука вече някой трябва да се намеси.Това си е тероризъм.Протеста е когато излезеш и мирно протестирашКато замърсяваш околната среда и тероризираш обикновените хора които живеят наоколо и всички пътуващи.Това вече не е протест а тероризъм
133
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 143 . Имте огромен интелект господине .Браво , Вие сте истински европеец !
132
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво! Само така!
131
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен Построил си ми .ура.Скатавка сенкяреста, ден да мине, друг да дойде.
130
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако власта не краде с милиарди , тука ще бървим по пари , а такива приказки за магистрали и пътища изобщо няма да ни вълнуват
129
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мдааа, ЕССР, начело с брюкселските бюрократи водят парада в ущърб на собствените си граждани. Все си мислех, че като гърмени зайци, бивша соц държава ще сме имунизирани от опити за диктат, да да, ама не. 45 г. диктатура и цензура, сега пак. Пак сбъркахме, за кой Голям Брат да се закачим.
128
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 136 . Прави си пич искам ранопоставеност .Ние построихме АЕЦ , вое за 34 години построихте ли , Направихме всички пътища , вашите къде са , построихме училища , детски градини ,болници , поликлиники , дори в най затънтените села , вие какво построихте ,Прекарахме хиляди километри електропроводи и водопровдоди , вашите къде са , Посторихме летища , пристанища , корабостроителници , не мога да изброя всичко .ВИЕ КАКВО НАПРАВИХТЕ ? Тържествено НИЩО нали ?
127
3
 
0
 
! Отговори
Wakashimitsu преди 1 месец
До Анонимен123 Тия китайски автомобили не ми ги хвали, тия *** само виж в тубата как се палят от нищото !
126
0
 
14
 
! Отговори
Абе Мунчо преди 1 месец
Никой не те унижава. Продадохте се за чепка гнили банани и лъскави бонбонки и мъниста. Хубавото е , че не успяхте да продадете Държавата България със земята и прилежащата недвижима собственост. Слава Богу , българите си остават собственици на земята си и имотите си и за това враговете не могат да се примирят.
125
0
 
3
 
! Отговори
До 135 преди 1 месец
Ама това ние си го правим сами! Нашите политици са виновни и народа че ги търпи и ги избира все едни и същи. Стандарта на живот си зависи изцяло от нас! Ето например в сектор земеделие и животновъдство от ЕС са ни отпуснали 30 милиарда финансиране за програми които ние сме си ги написали! Нашите хора са ги измислили. Не от ЕС. Тук е измислено всичко, ЕС са ни дали 30 милиарда и всичко е откраднато! Какво са виновни от ЕС че ние сме некадърници и крадци? Същото е в другите сектори!
124
5
 
1
 
! Отговори
Ех, човечета преди 1 месец
.......Какво да ти предложа като система ? Социализма беше перфектна система....... Ми за такива като вас най-подходящ би бил руско-имперски крепостен строй. Свобода не щете, свободата е несигурност; равенство искате, но не и РАВНОПОСТАВЕНОСТ; уютна мизерия, не и възможност за преуспяване; някой друг, батюшка-император да решава вместо вас - щото отговорността е трудно нещо, е, некой ще ви поязди малко - много, какво пък толкова........ Социализъм?! Пфу!
123
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако за 17 години пълноправно членство в ЕС не сте рабрали каква измама е това , не знам още колко години ви трябват . Какъв европеец е българина , след като в германия един чистач взема 2000 евро , при три пъти по ниски цени в магазините . 17 години ни унижават !
122
3
 
19
 
! Отговори
Копейки навсякъде преди 1 месец
И фермерите са копейки. Само брюкселските зелки са чисти и непродажни, начело с гинеколожката фон дер Файзер.