ЕК дава 85 млн. евро на България и Румъния за управление на границите

Започва подготовката за прилагане на новите европейски правила за миграцията
4 мар 2024 13:00, Елка Василева
57
ЕК дава 85 млн. евро на България и Румъния за управление на границите
Снимка: архив, БГНЕС

Европейската комисия съобщи, че предприема допълнителни действия с България и Румъния за управление на границите и миграцията. Предвижда се комисията да осигури за целта 85 милиона евро, се отбелязва в съобщението.

Средствата ще бъдат насочени за подобряване на охраната по външните граници на ЕС и двете държави ще могат да кандидатстват за допълнително финансиране за съществуващите системи за гранично наблюдение, за покупка на превозни средства и друго оборудване. Решението се основава на успешното прилагане от България и Румъния на проекти, свързани с ускоряване на процедурите за предоставяне на убежище и за връщане на мигранти без основание за престой в ЕС, отбелязва ЕК.

С днешното решение започва подготовката за прилагане на новите европейски правила за миграцията. Решението отчита предстоящото от края на март влизане на България и Румъния в Шенген с въздушните и морските граници. Предвижда се двете държави да повишат полицейското сътрудничество. Комисията ще отчита изпълнението на поставените цели заедно с "Фронтекс", Агенцията на ЕС за убежището и Европол.

В съобщението се отбелязва, че през март миналата година ЕК предприе пилотни проекти с България и Румъния, а през октомври отчете осезаеми резултати. Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен написа в "Екс" по този повод, че България и Румъния заслужават цялостно присъединяване към Шенген.
(кор. на БТА Николай Желязков)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
5
 
! Отговори
Мдааа преди 1 месец
Сега, така наричат парите за приемане на всички мигранти в България.
47
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Още за крадене.
46
0
 
2
 
! Отговори
Радиовъзел 42 820 преди 1 месец
СПЕЦИАЛНИТЕ ПОЗДРАВИ СА ЗА Г-Н ДРАГО ДРАГОМАНСКИ. Само ние с него си знаем защо сме такива приятели. А пък, си е РЕПУБЛИКАНСКИ ШАМПИОН ПО АВТОМОБИЛИЗЪМ на БЪЛГАРИЯТА НИ. Дори и, оссвен това, е давал доста повече караули и наряди от мен. ХАЙДЕ ЦВЕТЕЛИНЕ, хайде РАДОСЛАВЕ. ами, ние сме си от третия ни БАТАЛЬОНА НА тези от УБО-то им. А и, сме си от шофьорите на БЪЛГАРИЯТА НИ. Ами, тя си ни е нашата си и родната. КЛАРИНЕТИТЕ, АКОРДЕОНИТЕ И ГАЙДИТЕ. КАКТО И ТЕЗИ, на които са и могат да свирят на тях.
45
1
 
1
 
! Отговори
МИЛИОНЕР преди 1 месец
ТЯ, г-жа ГЛОРИЯ не я знае тази за СИБИЛЕТО. Но пък си ми е приятелка. Ами, тя си е по-севернячка от мен. Но пък, двугласовото го ПЕЯ С ПРИЯТЕЛКИ. За разлика от нея. Тя само със СЛАВЕЕ ПЕЕ.
44
0
 
1
 
! Отговори
ПЕВЕЦ ОТ НАРОДНИТЕ преди 1 месец
Щом ги дават, значи имат. На мисирките му, както и на политиците ни, техните депутати и лидери не ми остава нищо друго, освен да им кажа, хайде ВЛАДЕ МАРКОВ. Пей им ги. Те са глухи, но може и да разберат нас, тези обикновенит БЪЛГАРИТЕ И БЪЛГАРКИТЕ. Догодиан пак ще го има 3 март. При това без левове, но с българи и БЪЛГАРКИ. С ГЛОРИЯ ЩЕ СЕ.
43
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като "вземем" тези пари, означава да се съобразяваме, че сме ги взели. Оттук нататък, като ни кажат "пуснете....", ще пускаме. Ако ни кажат "спрете....", ще спираме, и ще ни търсят отговорност защо не изпълняваме. Хи-хи! Всичко за националнияя интерес!
42
0
 
6
 
! Отговори
Интимната сглобка : преди 1 месец
Оххххх,как яко ще ги ротираме тия еврацииии...
41
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не ги дава за управление на границите, а за да държи антибългарската предателска и3 мет, денковци, габриели, кирчовци, кокорчовци, тик ви, прасеевски и подобна ***, добре охранена и подчинена, работеща с/у интересите на България и народа. За това ги дават тея пари. Те много добре знаят че тея пари ще потънат по джобовете на парцалените им кукли, а не за границата.
40
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ама къде е фроилайн Урси , не съм я засичал напоследък , взе да ми липсва . Да не би да е разбрала , че е глупава и по-добре да не си отваря устата да разсейва всякакви съмнения . Ще ми се някой да изтресе пред нея заплатата и и да я пита какъв продукт е произвела срещу купчината пари , който би следвало да са еквивалента на този продукт . Да беше поне ветрогенератор с това си къкомахане да произведе някой киловат ел. енергия , но не би .
39
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Че пуснат ли герба гювеч на ПП )
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да, ние само вас ще пазим. Нека си минават към вашия рай. Чо ни брига?
37
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Още милиони за крадене от ГЕРБ и останалите
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По системата " кой взел , той дал " . Мюслите бонус , нали ги канихтебеее и им съсипахте държавите с войни , па сега ще харчим , всъщност някои ще крадат , за " управление " .
35
0
 
12
 
! Отговори
Българ преди 1 месец
Охаа, кво крадене ше пада
34
1
 
12
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 1 месец
Какви граници? Какво управление? Така или иначе Българоя и Румъния са предвидени като екарисажа на пр естъпници амуджи?
33
0
 
5
 
! Отговори
::: преди 1 месец
Директно отиват за уКрайна по някакво споразумение.На която дават милиарди и и са малко.
32
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дават хората.
31
0
 
9
 
! Отговори
Пpax в oчитe преди 1 месец
Hищo napи зa тakъв мaщaбeн npoблeм, явнo caмo oтбивaт нoмepa зa ga ни изнygвaт oщe...
30
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз за политик доверие нямам. По-мога да повярвам на затворник отколкото на политик.
29
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Еха ще има за мерцедеси и ламборджинита и вили на Кюрасао. Айде всичкото комунист да се приготви с куфарчетата. Първи са Борисов, Пеевски, Киро, Нинова, Доган и по домова книга всички от ДС, 6 Рпу и т.н. фурашки, агенти и комсомолци колхозници