Папата се оправда за Украйна, не искал да се предава

Преговорите никога не са капитулация, обясни говорителя му
10 мар 2024 17:13, Нели Христова
56
Папата се оправда за Украйна, не искал да се предава
Снимка: БГНЕС

Папа Франциск не е призовал Украйна да се предаде в интервюто си за швейцарска телевизия, в което поиска страната да развее "бяло знаме" и да започне преговори за мир, уточни директорът на пресслужбата на Ватикана Матео Бруни, цитиран от италианската новинарска агенция АНСА.

Вчера Ройтерс публикува части от интервюто, което ще бъде излъчено на 20 март. Според извадки от текста Франциск призовава за спиране на огъня и за смелост за водене на преговори, предава БТА.

"Папата използва термина "бяло знаме" в отговор на въпрос на интервюиращия, който също се изрази така, като знак за спирането на вражеските действия, за примирие, постигнато със смелост за преговори", обясни днес Бруни в интервю за Лоренцо Бучела по Швейцарските радио и телевизия (Ер Те ЕС).

"Някъде в интервюто, докато говори за друг конфликт, но имайки предвид всякаква ситуация на война, папата ясно заяви: "Преговорите никога не са капитулация", добави той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
1
 
! Отговори
МИР ЦЕНА НЯМА преди 1 месец
Абе казал си го е Божия наместник, кото требва да се каже и както Бог му го е подшушнал... МИР ЦЕНА НЯМА!!!!Оръжието е ВОЙНА(смърт), белият гълъб(знаме) е МИР!!! Жалостивият запад изпраща хуманитарна помощ за Украйна и основно я тъпче с оръжие и боеприпаси т.е. смърт и разруха, а искат да спре войната!!! КОЙТО ИСКА МИР НЕ ПРАЩА ОРЪЖИЕ!!! БЕЗБОЖНИЦИ!!! А най добрата и благородна миротворна помощ за Окрайна е изпращане на бели знаменца за спиране на тази братоубийствена война. Помощ е да помогнеш да спреш войната или при пожар да изгасиш огъня! През средновековието в по
44
0
 
1
 
! Отговори
Шопендар преди 1 месец
Ако запада воглаве с урсулите и папата знаеха какво искат,може би войната щеше да е приключила.но сега каквото каже сащ
43
0
 
2
 
! Отговори
Да преди 1 месец
Папата да си плати данъците на църквата и да спрат да муфтят само пари. Тази църква сигурно има повече злато от доста държави. И поповете са окичени с бижута като коледни елхи. Продажен жей.
42
0
 
3
 
! Отговори
Абсурд преди 1 месец
Папата , който е южноамериканец по произход дава съвети за конфликт от който няма никаква представа - отстрани погледнато изглежда както го описва, но той не няма опит от живот до фашистка Русия - то не бяха опити за намеса във вътрешните ни работи, не бяха диверсии, шпиони, окупация с инсталация на марионетно правителство , 40 години промиване на мозъци и накрая това - почнаха да нападат съседите си. Не е наясно изобщо човекът
41
2
 
3
 
! Отговори
CNN преди 1 месец
Трябва да сме политически коректни, само правилното мнение се признава.
40
2
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Абе,изкуфел дедо.Дали са ти дворец и лукс.Седи мирен и не се занимавай със сложни теми като Украйна.
39
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Казана дума, хвърлен камък. Няма нужда да ни обясняват, всичко разбрахме.
38
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Един мъдър духовен човек директно им казва какво да правят. Да седнат на масата и да преговарят. Това е изхода. Мирни договори, а не кръвопрелитията. .
37
1
 
7
 
! Отговори
А бе преди 1 месец
Папата да помисли за Историята и да не забравя ,че папския престол не винаги е бил във Ватикана,а и в Авиньон! Дали тогава са вдигнали бяло знаме?
36
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега Путин да покръсти в католицизъм целокупното руско стадо агънца за заколение, а папата-русофил да се премести в Москва.
35
0
 
4
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
Хитлер Е евреин!!!
34
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Американците са му припомнили за снимките с млади енориаши в скута
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До УКРО - ФАШАГИ (32): А какво ще кажете - ти и подобните ти - русия да се разпадне (той (разпадът) и без това е в усилен ход). Какъв Крим, какъв Донбас?! Разпадът е в ход. Необратим.
32
0
 
1
 
! Отговори
1 качество ХУМОР преди 1 месец
ПЪЛНАТА ПОДИГРАВКА на Папа Франциск и Ватикана с аутсайдера без мозък Христо Стоичков и аутсайдерите от червена ухБългария СИ Я БИВА......ОЩе им се подигравай на червените Папо........Висококачествен ХУМОР.........ФЕН му станах на Папа Франциск категорично засенчил Настрадин Ходжа и Хитър Петър.........КРАДЕЦИТЕ И РАЗБОЙНИЦИ от ЦСКА около Весела Лечева аха-аха да издадат ЗАПОВЕД Крумовград да победи Левски София а накрая в гробището под земята заслужено отиде Христо Стоичков....БРАВО ПАПО!
31
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чебурашките са най-изостаналата нация в света, крепостен *** на Путин, стиснати за гушите - безправни матрьошки.
30
11
 
5
 
! Отговори
УКРО - ФАШАГИ преди 1 месец
ВЪРНЕТЕ КРИМ И ДОНБАС НА РУСИЯ И ДА СЕ СВЪРШВА С ТАЯ ВОЙНА
29
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво Папа. Добре им го каза на киевските фашаги.
28
6
 
5
 
! Отговори
Изпапаха ми думите преди 1 месец
Абе православни гамени такива, ще целувате краката на руснаците и ще обърнете другата буза и ще бъдете щастливи. Не бидете горди, това е грехота. А вие от военната индустрия, не бидете алчни за пари. И това също е грях и суета. Простете на враговете си греховете, за да бидат и вашите опростени. Амин.
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До28. Русия на руснаците. За каква и за коя Русия говориш. Не е така. Има много смесени бракове с китайски с руснак . И китайци с рускини. Те са вече във Вечна Дружба
26
2
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 месец
Ммм да. И този като Бойко започна да обяснява, че не е казал това което каза. Пълна независимост на "ръководителите ".