Григори Недялков: Бялото знаме на папата за Украйна е метафора за мир

Възможно е отдръпване на САЩ от подпомагането на Киев
Обновена: 12 мар 2024 21:15 | 12 мар 2024 19:03, Анисия Иванова
47

Интервю на папа Франциск предизвика бурни реакции след призива му Украйна да "развее бялото знаме" във войната с Русия.

"Реакциите предизвикаха уточнение от Ватикана. Самият факт, че се прави това, говори, че не трябва еднозначно да се приема позицията на Ватикана за случващото се - папата е искал да акцентира върху това, че трябва да се стигне до мир. Трудно е еднозначно да се сочи папата като лидер, който заема позиция в полза на руската теза в тази война. "Бяло знаме" използва като метафора за постигане на мир, който в крайна сметка единодушно желаем", коментира журналистът от БНР Григори Недялков в студиото на "България сутрин".

Водеща, по думите му, е дискусията върху това каква да бъде цената на този мир. А на него по един начин гледат от Москва, по друг от Киев и съюзниците му.

"Самият Столтенберг очерта три варианта за изход: Путин да спре да атакува съседната си държава и тогава да се говори за мир, втори вариант - Украйна да спре да се защита, а това означава окупация, което не означава мир, трети вариант - Украйна да остане суверенна държава. Това, което става на масата на преговори, е тясно свързано с това колко силен си на фронта", заяви Недялков.

Пред Bulgaria ON AIR той посочи, че Украйна е готова на преговори, но те зависят от цената на мира.

"Всеки ден сме свидетели на някакви удари, почти всяка нощ се обявява въздушна тревога над части от Украйна, понякога над цялата територия, всички са в очакване да се намери изход от тази ситуация.

"Не е случаен и фактът, че френският президент говори за евентуален сценарий за изпращане на войски. Има тълкувание, че може да е тестване на общественото мнение, отдръпване на САЩ от подпомагането на Украйна", каза журналистът.

Недялков коментира и издигането на националния флаг на Швеция пред щабквартирата на НАТО в Брюксел.

"Традиционно тя поддържа неутралитет, Финландия също. Фактът говори красноречиво, че тази Русия е възприемана като сериозна заплаха. Швеция е е от най-големите производители на модерно оръжие в света, оборудвана е с модерно оръжие, там се правят изтребителите "Грипен", уточни Григори Недялков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
Здрав Разум преди 1 месец
Никаква метафора не е, а е единствен изход, защото ако не се развее навреме резултатът ще е същия, но ще са загинали страшно много украинци.
34
0
 
1
 
! Отговори
обективен преди 1 месец
Папата призова за мир запада да спре да помпа с оръжие тогава ше доиде мира.Както стана с Крим стана руски и жителите са спокоини няма бунтове.Ако беше украински сега щеше да има воина там.
33
1
 
7
 
! Отговори
Непозната преди 1 месец
Папата е жив и здрав, и каквото е искал да каже го е казал. Аман от такива, които сега ще се опитват да анализират думите му и ще правят сложни интерпретации.
32
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Копейки, кога заминавате за най-бързоразвиващата се икономика русия?
31
5
 
7
 
! Отговори
До 33 преди 1 месец
Спри да си копираш глупостите. Русия има най-бързо развиващата се икономика в Европа и това е факт. Поставиха производството на военни релси. Западът бавно и болезнено проумя колко е назад.
30
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дори Папата вече вижда, че укрите са неадекватни, както и поддръжниците им
29
2
 
2
 
! Отговори
до 31 в края на 2024 преди 1 месец
ПАК ЩЕ ПРИКАЗВАМЕ !
28
8
 
6
 
! Отговори
Горд Българин преди 1 месец
До 28 - ти наистина си мързелив. Мързите да се пообразоваш малко. След като започнаха сакциите срещу Русия, тя започна да вкарва голям внос от Китай. Но постепенно почна сама да си произвежда всичко и вноса от Китай намалява. И ако си мислиш че с лукойл България цяла Русия се издържа ти е много бедно икономическото образования. А за бонбите руските Кинжал и Искадери и запада ги призна.
27
2
 
8
 
! Отговори
Дани преди 1 месец
Много интересно, папата или Байдън кажат нещо, после една торба коментари какво мислел, какво искал да каже ама какво казал.
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Поглед от друг ъгъл Няма друг ъгъл. Другият ъгъл е да си свалиш гaщите пред агресора. Не може да има референдуми за въпроси които засягат съществуването на държавата. То ако можеше така нямаше да има нужда от армии и оръжия. Що не направиш референдум дали да имаме армия или не?
25
5
 
14
 
! Отговори
Горд Българин преди 1 месец
До агент Мъдлър ЦРУ - ти си късоглед отиди на очен лекар. В момента Русия бавно и методично смила Украйна и запада. НАТО се чуди как да излезе от ситуацията на загубил. НАТО се страхува да влез в пряк конфликтф с руснаците, защото видяха колко са слаби. Не случайно никой не подкрепи слабоумния Макрон. Той горкичкия46753 с тези колесни танкове щял да тръгне срещу руснаците - смях в залата.
24
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нарочнияг гаф на папата не може да се замазва по толкова елементарен начин. Много добре се разбра, че целта на папата е същата като на Путин и двамата желаят да затрият Украйна като държава и украинците като народ. Нещо което искат и българските продажни русофили. Ако тази цел се постигне от Русия и аверите на Путин на запад, следващите жертви на руската мечка ще бъдат страните от източна Европа, а след това мечката ще изяде и глупавите си авери на запад помагащи на Русия в момента.
23
6
 
15
 
! Отговори
Поглед от друг ъгъл преди 1 месец
Аз виждам правителствата в ЕС, като назначени от САЩ. Включително Швеция и Финландия. Нито една държава от новоприетите в НАТО не се подложи на референдум. Това значи, че решенията са на правителствата на малцинството. Типичен пример за политическо назначение е Макрон -служител на Сорос.
22
10
 
6
 
! Отговори
ЩОМпапатаМОЛИзаМИР, преди 1 месец
НА РУСНАЦИТЕ ИМ Е СПУКАНА РАБОТАТА ! СРЕДАТА НА МАРТ Е, А РУСИЯ ВЕЧЕ ОДУХА 92 ПРОЦЕНТА ОТ БЮДЖЕТА СИ ЗА 2024. В КРАЯ НА ГОДИНАТА ИЗТИЧАТ ДОГОВОРИТЕ ЗА ТРАНЗИТ НА ГАЗ ПРЕЗ УКРАЙНА И ЗА СНАБДЯВАНЕ НА ЕВРОПА С ЕНЕРГОНОСИТЕЛИ. ЗИМАТА БЕШЕ МЕКА И ПРЕЗАПАСЯВАНЕТО НА ЕВРОПА ПОЧТИ НЕ Е СПАДНАЛО. ГЕРМАНИЯ ПРЕМИНАВА НА ВОДОРОД, А НОРВЕГИЯ И ШОТЛАНДИЯ ЩЕ СНАБДЯВАТ ЕВРОПА С ГАЗ И ЕЛЕКТРИЧЕСТВО.
21
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Обзалагам се, че не е далеч времето, когато Папата ще прокълне Късия жожак с цялата сила на Вярата!
20
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този специалист не беше ли говорител по радиото? Да го информирам, че шведската армия е 16 000, така че Русия много ще се уплаши
19
10
 
7
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 1 месец
Ще им се на рашките. Още 10г война и бой добре ще им дойдат.
18
2
 
10
 
! Отговори
В. преди 1 месец
Папата също като френския президент има право да пробва общественото мнение. А критики дойдоха единствено от Украйна! Никой друг не подскочи. Швеция има много прозаична причина да влезе в НАТО. Алиансът плаща добре за оръжие, което се купува от вътрешни държави!
17
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нашите рублажийчета са инофицирали речта на папата, както им е угодно и ни я поднасят! И ние им вярваме безрезервно! Ето един пример на фалшиви новини!
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Излиза, че журналистът го е под вел, задавайки по такъв начин въпросът! Човекът е казал да се спрат кръвопролитията! А журналисът го е подвел!!