Григори Недялков: Бялото знаме на папата за Украйна е метафора за мир

Възможно е отдръпване на САЩ от подпомагането на Киев
Обновена: 12 мар 2024 21:15 | 12 мар 2024 19:03, Анисия Иванова
47

Интервю на папа Франциск предизвика бурни реакции след призива му Украйна да "развее бялото знаме" във войната с Русия.

"Реакциите предизвикаха уточнение от Ватикана. Самият факт, че се прави това, говори, че не трябва еднозначно да се приема позицията на Ватикана за случващото се - папата е искал да акцентира върху това, че трябва да се стигне до мир. Трудно е еднозначно да се сочи папата като лидер, който заема позиция в полза на руската теза в тази война. "Бяло знаме" използва като метафора за постигане на мир, който в крайна сметка единодушно желаем", коментира журналистът от БНР Григори Недялков в студиото на "България сутрин".

Водеща, по думите му, е дискусията върху това каква да бъде цената на този мир. А на него по един начин гледат от Москва, по друг от Киев и съюзниците му.

"Самият Столтенберг очерта три варианта за изход: Путин да спре да атакува съседната си държава и тогава да се говори за мир, втори вариант - Украйна да спре да се защита, а това означава окупация, което не означава мир, трети вариант - Украйна да остане суверенна държава. Това, което става на масата на преговори, е тясно свързано с това колко силен си на фронта", заяви Недялков.

Пред Bulgaria ON AIR той посочи, че Украйна е готова на преговори, но те зависят от цената на мира.

"Всеки ден сме свидетели на някакви удари, почти всяка нощ се обявява въздушна тревога над части от Украйна, понякога над цялата територия, всички са в очакване да се намери изход от тази ситуация.

"Не е случаен и фактът, че френският президент говори за евентуален сценарий за изпращане на войски. Има тълкувание, че може да е тестване на общественото мнение, отдръпване на САЩ от подпомагането на Украйна", каза журналистът.

Недялков коментира и издигането на националния флаг на Швеция пред щабквартирата на НАТО в Брюксел.

"Традиционно тя поддържа неутралитет, Финландия също. Фактът говори красноречиво, че тази Русия е възприемана като сериозна заплаха. Швеция е е от най-големите производители на модерно оръжие в света, оборудвана е с модерно оръжие, там се правят изтребителите "Грипен", уточни Григори Недялков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия дни най-накрая ще се уточнят ли какво е казал Папата че и тая трагедия край няма ?
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хайде, хайде, всички знаят какво означава да "вдигнеш бяло знаме"!
13
3
 
14
 
! Отговори
Руя преди 1 месец
Папата е казал истината.На тия от Брюксел и САЩ не им изнася.Обърква им пропагандата.
12
4
 
12
 
! Отговори
Гошо преди 1 месец
Стига! Папата не е казал да се вдига бяло знаме и много точно се изрази. Журналиста го попита : какво Украйна да вдига ли бяло знаме? - на което Папата отговори: голяма смелост е да се вдигне бяло знаме... трябва да се спре кръвопролитието и да се проведат преговори. Явно и журналисти и натовци не искат и да чуят за мирни преговори, а само нагнетяване на оръжие. Спрете да дразните мечока.
11
0
 
12
 
! Отговори
ПАПАТА КАЗА преди 1 месец
кавото искаше да каже! Всички тълкуватели - преразказват като дяволите - евангилието!
10
1
 
8
 
! Отговори
Хемус преди 1 месец
Недялков баща ти беше ли кърваво червен и в червата си журналист!?Обичаше ли да петни хората с мръсотия!?
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Верно ли у Швеция са праят изстребителите "Грипен" ?! Брейййййй къв знаяч е тоя джурналис. Никой дося не е знаял тая раота.
8
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Oт ycтaтa нa nanaтa cлyчaйни gyми нe излизат, винarи ro имaйтe npegвиg!
7
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 3. Неаме такъв зор.
6
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 4. Няма патова ситуация - каквото кажат "кремълските бандити" това ще е.
5
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всъщност Папата е искал да каже, че с една мощна контраатака да се срине Русия и чак във Владивосток украинците от умора от млатене и петлявене на краката да дигнат белото знаме и да подписват капитуацията че са победили Русия целото чуечество и малко отгоре. Сигурно тва е искал да каже а иекспиерктине, че ние не чуаме и ти требе да но донесеш папските пуслания. същите сте вредители като свещениците - пропавядвате каквото ви изнася а не истината.
4
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ситуацията е патова - кремълските бандити на сезала или 3-та световна .
3
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Българските рушафили да подпишят една петиция за мир и да я занесат на Путанин на Голямата маса , нали той започна "за три дня" .
2
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Столтенберг няма думата, кога ще го разберете, крайна не е част от нато. Ако продължава така ракетите ще завалят по натовските щабове. Тълкувания и завъртания от тоз и оня на всяко естествено и логично мнение че бандернацитата нямат шанс на никой не му трябват!
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички хора близо до Украйна искаме мир просперитет и благоденствие Одеса е на 1 час път със самолет от Варна , а там се тича по бомбо убежищата в 3 часа през ноща почти всеки ден , разплакани семейства ,празни домове, трупове,руини ,глад. Войната е лошо нещо тя е като пиявица изпива всичко, а народа плаща.