Ако Украйна се предаде, руските войски ще са на границите на ЕС и няма да спрат

Очевидно е, че Путин се вижда във война със Запада, коментира Борел
20 мар 2024 13:38, Елка Василева
419
Ако Украйна се предаде, руските войски ще са на границите на ЕС и няма да спрат
Снимка: архив, БГНЕС

Ако Украйна развее бялото знаме и се предаде, тогава в Киев ще дойде марионетен режим, украинците ще бъдат премазани и руските войски ще бъдат на нашите граници. Можем да бъдем сигурни, че няма да спрат там. Това заяви върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел на съвместна пресконференция с украинския премиер Денис Шмигал и еврокомисаря по въпросите на разширяването и съседството Оливер Вархей.

По неговите думи в последните дни руският президент Владимир Путин е заплашил с Трета световна война. Очевидно е, че той се вижда във война със Запада, коментира Борел.

Върховният представител призова ЕС да постигне споразумение за използването на приходите от запорираното в ЕС руско имущество в полза на Украйна. Трябва да предприемем бързи стъпки, от седмици обсъждаме този въпрос, предложих 90 на сто от тези приходи да бъдат за военна помощ за украинската страна, добави Борел. Той уточни, че става дума за около три милиарда евро годишно.

По неговите думи с решенията от последните дни ЕС е осигурил 33 милиарда евро за военна помощ за Украйна, а на двустранна основа с Киев са сключени споразумения за още поне 20 млрд. евро до края на годината.

Еврокомисарят Вархей посочи, че от началото на войната Европейската комисия е осигурила 95 млрд. евро помощ за Украйна, включително за подслоняването на украинските бежанци.

Премиерът Шмигал изрази очакване следващите европейски санкции срещу Русия да окажат натиск с налагането на мерки срещу руската енергетика, металургия и финанси, включително срещу "Росатом" и други организации от руската ядрена енергетика. Настояваме за конфискуване на цялото запорирано руско имущество, за да може агресорът да плати за щетите, които нанесе на Украйна, призова той.
(кор. на БТА Николай Желязков)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


419
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
356
2
 
19
 
! Отговори
Рико преди 1 месец
Срамно е да си европеец в тези времена.
355
1
 
14
 
! Отговори
Бако преди 1 месец
Спирам да ви чета глупостите.Не се трае вече!
354
2
 
20
 
! Отговори
Soxo преди 1 месец
До разсъждаващ: То руски войски на границата с ЕС има от десетилетие - с Литва, Естония, даже и с Полша - ама изк-ухилите дядки май и географията не знаят или не помнят :))))
353
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като се абстрахираме от тримата дърдорковци от снимката, Русия е на път да нанесе ужасен унищожителен удар върху украинските сили. След това аече няма да има голямо значение ще пращат ли войски в Украйна или не.
352
3
 
26
 
! Отговори
разсъждаващ преди 1 месец
Пределно ясно вече е и на децата, че с плана на Зеленски за "мир", мир няма да настъпи! Колко пъти досега Путин и руските власти заявиха готовност за мирни преговори, без предварителни(абсурдни) условия! Явно Запада повече иска война, отколкото Русия! От друга страна, при условие, че се приеме, че Лукашенко е "руска марионетка", както го определят много "експерти" от Запад, то тогава излиза, че и днес руските войски(беларуските) са на границата на ЕС!
351
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Докато не върнете задигнатите руски активи спиране няма, защо да спират -- дебелата сопа е в ръцете им. Няма причина да се церемонят с някакви циреи в брюксел. Плячката ще бъде десетократна.
350
5
 
31
 
! Отговори
Нагла лъжа!!! преди 1 месец
Значи другарят Путин "се вижда във война със Запада"???? А кой изпраща пари и оръжия на зеленясалия наркоман в Киев??? Без подкрепата от ЕС и САЩ, наркоманът ще капитулира за 3 дни!!!
349
5
 
23
 
! Отговори
Абе преди 1 месец
К'во стана с приказките за бърза победа над Русия? Само преди 10 месеца тия същите тръбяха точно обратното на сегашното.
348
2
 
31
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 месец
Ако Украйна падне бързо, това ще спаси ЕС от фалит! Едно възстановяване на Украйна също може да срине бюджета на съюза, защото репарации няма да дочакат, а арестуваните 200-300млрд руски активи са остро недостатъчни(Русия също може да прибере милиардни активи на Запада). Обаче ме съмнява, че Путин нарочно ще бави войната с години, точно с цел да фалира ЕС.
347
14
 
4
 
! Отговори
Азия преди 1 месец
От Азия секога са идвали орди да поробваъ Европа, време е да се противопоставим!
346
3
 
30
 
! Отговори
Коментиращ! преди 1 месец
Само чрез всяване на страх ЕС и НАТО могат да държат в подчинение евро робите. ФАКТ!
345
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стига сте лъгали, гадове
344
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако се стигне до ескалация Русия няма да воюва така както в тези територии които са населени с руснаци.Ще хвърчат Циркони,Сармати и много други разновидности ракети.
343
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия няма сили да удържи три области, вие говорите за превземане на Европа:)). Тва ако не е пропаганда и всяване на страх.Същия като оня алкохолик Медведев. Клавиатурните командоси :)). Стигнем ли до конфликт НАТО Русия, не си мислете че държави като Китай, Индия, Пакистан ще останат безучастни.Там живее на половината население, а Китай официално разполага с армия вече доста близка като потенциал до САЩ.Ако ви се мре и нямате деца, ама сте много смели. Влакчето и Украйна.Сами укр не искат битки
342
1
 
6
 
! Отговори
Дарк преди 1 месец
Какви умове!Кога човек се предава против желанието си?То дори коментар е губене на време.
341
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украйна е една фашистка държава. Наскоро освободителната руска армия откри около Луганск лагер подобен на концентрационните нацистки лагери с клетки и стаи за мъчения на рускоговорящи хора.
340
2
 
11
 
! Отговори
ЕС ЕС военолбци преди 1 месец
като си играете на война може и а загинете....
339
3
 
21
 
! Отговори
евро де би ли преди 1 месец
"Очевидно е, че той се вижда във война със Запада" - що така? парите - западни; оръжията - западни; урките се свършват вече, та и войските и те ще станат- западни...та запада не бил във война а?
338
3
 
15
 
! Отговори
На страха ОЧИТЕ преди 1 месец
И какво има в гейския съюз освен ЛГБТ-та което да и трябва на Русия? Тия лъжливи овчарчета накрая ще ни докарат ядрено изтребление!
337
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"украинците ще бъдат премазани и руските войски ще бъдат на нашите граници."------------Вашите граници приключват до сградата на ЕП. Другото са граници на суверенни държави. Те не са "ваши", определено не са твои, а са на държавите. Играйте си там кукления театър за въображаемо съюзче, без да ми обясняваш кое било "ваше".