Ако Украйна се предаде, руските войски ще са на границите на ЕС и няма да спрат

Очевидно е, че Путин се вижда във война със Запада, коментира Борел
20 мар 2024 13:38, Елка Василева
419
Ако Украйна се предаде, руските войски ще са на границите на ЕС и няма да спрат
Снимка: архив, БГНЕС

Ако Украйна развее бялото знаме и се предаде, тогава в Киев ще дойде марионетен режим, украинците ще бъдат премазани и руските войски ще бъдат на нашите граници. Можем да бъдем сигурни, че няма да спрат там. Това заяви върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел на съвместна пресконференция с украинския премиер Денис Шмигал и еврокомисаря по въпросите на разширяването и съседството Оливер Вархей.

По неговите думи в последните дни руският президент Владимир Путин е заплашил с Трета световна война. Очевидно е, че той се вижда във война със Запада, коментира Борел.

Върховният представител призова ЕС да постигне споразумение за използването на приходите от запорираното в ЕС руско имущество в полза на Украйна. Трябва да предприемем бързи стъпки, от седмици обсъждаме този въпрос, предложих 90 на сто от тези приходи да бъдат за военна помощ за украинската страна, добави Борел. Той уточни, че става дума за около три милиарда евро годишно.

По неговите думи с решенията от последните дни ЕС е осигурил 33 милиарда евро за военна помощ за Украйна, а на двустранна основа с Киев са сключени споразумения за още поне 20 млрд. евро до края на годината.

Еврокомисарят Вархей посочи, че от началото на войната Европейската комисия е осигурила 95 млрд. евро помощ за Украйна, включително за подслоняването на украинските бежанци.

Премиерът Шмигал изрази очакване следващите европейски санкции срещу Русия да окажат натиск с налагането на мерки срещу руската енергетика, металургия и финанси, включително срещу "Росатом" и други организации от руската ядрена енергетика. Настояваме за конфискуване на цялото запорирано руско имущество, за да може агресорът да плати за щетите, които нанесе на Украйна, призова той.
(кор. на БТА Николай Желязков)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


419
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
316
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 322 Ха-ха-ха! Надявай се!
315
3
 
6
 
! Отговори
Деди преди 1 месец
Ех, Хубавелке, с очилатата Мара-военкора на Осранната, се надпреварвате да публикувате поразителни глупости, подкрепени от/с Факти от нефелни евро-г-ейтове, които само плашат простоверните "читатели" на подобни медии.
314
5
 
21
 
! Отговори
паси предателят преди 1 месец
Тоя криминалният престъпник се страхува , че Руснаците щели да дойдат да границите , те ще дойдат - както вървят нещата -- в Берлин за да останат зави винаги там , защото когато напускат Европа след години отново фашизмът се ражда те умират, но идеологията остава .
313
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега, Задава се следния глупав въпрос: Произведен ли е вече патронът, чиито куршум трябва да пробие черепа на Путин? Май вече да!
312
5
 
16
 
! Отговори
1111 преди 1 месец
Ъм чи, то и ако нямаше СВО, то Украйна щеше да влезе в ЕС и руските войски пак щяха да са на границата и пак нямаше да има кой да ги спре. Така че - все в г..
311
4
 
6
 
! Отговори
Американ преди 1 месец
Сенилността управлява не само в Америка..
310
6
 
14
 
! Отговори
нормално преди 1 месец
Продължавайте да подкрепяте урко фашистите и да изпращате оръжия и наемници
309
5
 
12
 
! Отговори
Жив-здрав, братушка! преди 1 месец
До Здраствуйте братушки Няма проблем. Ще дойдем, ако поискате. За нас това вече национален спорт! Ходим, освобождаваме, ядем хляб със сол, пием ракия. После пак ни мразят, но когато стане лошо, пак ни викат. Пробвайте да започните сами. Примерно ще купите билет за Кирчо. Може той и българин по кръв, но отдавно канадец по същность си. Може тогава...
308
3
 
27
 
! Отговори
дърт преди 1 месец
Пък в Дания въвели задължителна казарма за жените. Скоро щяло да става така и в целия ЕС. Аз като служех бяхме само кочове. Нямам късмет в тоз живот, ей!
307
15
 
10
 
! Отговори
Съвет преди 1 месец
Братушките да вържат Путин , че освем Украйна и Русия , ще съсипе и ЕС.
306
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Гиб Мелсън - Голяма логика, за какво и е на Русия да превзема цял свят, че да стане съсед на САЩ, като може направо САЩ да си превземе? Притрябвали са и останалите. съчиняват си разни и се чудят как да хвърлят целия свят във война.
305
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е как няма да спре, нали им свършиха ракетите и взимат чипове от перални? Икономиката им рухна след всичките санкции, самолетите и танковете им не струват, какво ви притеснява?!?!? Пълна шизофрения
304
1
 
6
 
! Отговори
20 преди 1 месец
Много ме е страх
303
6
 
17
 
! Отговори
123 преди 1 месец
До 305 Ама тя Русия не е нахлула в натовска страна, а само в подкокоросвана от НАТО страна.
302
4
 
21
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 месец
Логиката е, че ако не спрем Русия, тя ще превземе Украйна, след това ЕС, след туй Бразилия и Мексико и така ще стане съсед на САЩ. Това не бива да го допускаме.
301
4
 
23
 
! Отговори
123 преди 1 месец
Когато войските на колективния Запад са на границата с Русия, всичко е ОК. Когато, обаче е обратното - вой до небесата. Ако си бяхте стояли на трибуквието и не подкокоросвахте Украйна, никой нямаше да има проблеми.
300
6
 
19
 
! Отговори
Дядката преди 1 месец
Тоя Борел има ли представа ,че това ще се случи неизбежно ,но Русия няма да продължи ,а ще командва европейците дистанционно заедно със САЩ!
299
4
 
11
 
! Отговори
до Банкеръ преди 1 месец
За сифилиса грешиш. Напоследък излезе официална статистика, че масово е плъзнал из демократична Европа. Сигурно е от любимите ви индженери. За въшките също грешиш. Те се върнаха в БГ заедно с демокрацията.
298
2
 
16
 
! Отговори
Shark преди 1 месец
Тези толупи няма ли да спрат да всяват страх у хората. Само наивните западноевропейци, които вярват на всичко, което изтече от ТВ, им се връзват. Че Русия и сега е на границата с ЕС, нали граничи с Литва, Латвия и Естония!
297
15
 
6
 
! Отговори
до 303 преди 1 месец
Е те и сега са по границите с Русия, ама не са тръгнали да нахлуват в Русия, а Русия прави точно това :)