Първан Симеонов: Коалицията на ГЕРБ е признак за уплах

БСП се опитва да вземе наказателния вот
16 май 2019 11:17,
44

ГЕРБ се опитва да размие наказателния вот на предстоящите евроизбори, а БСП се опитва да го привлече към себе си. Това обяви в "България сутрин" политологът Първан Симеонов.
Още по темата

Според него почивните дни около вота ще се отразят на резултатите на ГЕРБ, тъй като по-десните избиратели предпочитат да отидат някъде на почивка, със семействата и приятелите си, вместо да стоят пред урните. Симеонов също така разкри, че около 30% от хората решават за кого да гласуват в последният момент.

"Коалицията, в която влезе ГЕРБ означава, че те са малко уплашени за предстоящите избори. В момента те се опитват да размият наказателния вот, а БСП иска да го вземе. Много формации вече играят в ляво-националистическият сектор. Ангел Джамбазки е много интересно явление, той може и да мине бариерата за влизане. Около 30% от хората решават в последният момент за кого да гласуват. Ще има и почивни дни, което също ще се отрази на вота. Те са проблем за ГЕРБ, тъй като по-десните хора предпочитат да отидат някъде, вместо да са пред урните. Избирателите на БСП пък са по-мотивирани", каза политологът.

Първанов също така обясни, че ГЕРБ са допуснали грешка в провеждането на предизборната си кампания, тъй като според него тя се води предимно с атаки срещу президента Румен Радев.

ЦИК отхвърли жалбата на ГЕРБ срещу Радев, нямало нарушение

"В тази кампания се случват много нови неща. За първи път видяхме кампания, която се води от Борисов, а не от Цветанов. Не сме виждали и избори, в които залогът за БСП е толкова голям. Предишните избори бяха безинтересни, докато тези са много важни и за България, и за Европа. Когато БСП излезе малко напред, това действа мобилизиращо на електората на ГЕРБ. Затова от левицата са се снишили и агитират своите хора, а не околните. ГЕРБ обаче допуснаха грешка, че кампанията им се води с атаки срещу президента Радев. Въпросът е дали с подобни ходове ГЕРБ ще уплътни периферният си електорат", заяви той пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е признак за неуспех ----
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 38Кое е това Салоники бе миз..ернико, българите му казваме Солун ако е същото където отиваш, ако се гърчееш кажи си го Тесалоники
39
3
 
2
 
! Отговори
Нищо лично, преди 4 години
но защо все си мисля,че Цвъки вече е отстрелян,и се чака само да минат изборите,за да ни съобщят благата вест?!?Поредният тактически ход на неговият покровител,особенно като гледам напоследък с какъв замах и стръв си разчиства авгиевите обори?!?А и преди Цветанов обичаше да казва:"Да си изчистим къщичката..."?!?Явно чистката е започнала с него?!?
38
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние сме за Иванчева.
37
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Депутатите на ГЕРБ ще ги изберат и без нас. Нашата компания ще си прекара три дни в Салоники.
36
10
 
11
 
! Отговори
Ура другари ! преди 4 години
Рускинята Йончева от БСП най-добре ще защитава българските интереси в ЕС !
35
16
 
8
 
! Отговори
КорумпиранаШайка БСП преди 4 години
Идват избори и БСП ето пак ще изтегли "късата клечка" !
34
8
 
12
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Вярно ли е ,че Бойко Борисов и Слави Трифонов ще правят коалиция !!!??? Сами питам,не го твърдя ...
33
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГРОБ са в паника ,че ще загубят изборите и Елена Йончева ще вкара цялата крадлива герберастка шайка в затвора,където й е мястото...
32
5
 
9
 
! Отговори
Байфидан преди 4 години
Изключително противна личност - и външно и вътрешно.
31
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 29. Разбира се, че никой не иска крадлива партия, но ГЕРБ са цвете с техните тераски и асансьорчета, в сравнения с червената мафия, която заграбва предприятия и банки и за капак фалира държавата.
30
16
 
8
 
! Отговори
Бсп са гадове преди 4 години
Никой не иска крадливата БСП да идва на власт и ОТНОВО да фалират държавата.
29
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първане, никой не иска такъв крадлив ГЕРБ с по неколко апартамента, че пи забравили да декларират по нещо, с по къщи за гости, с хотелчета, с какво ли не още на фона на тази вече много бедна държава България , прогнила от корупция, без икономика, с непрекъснато растящи данъци и пр. налози.
28
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ид.иот, ами дай тогава да не правим коалиции.
27
3
 
8
 
! Отговори
Винету преди 4 години
До гошо неумното. Пече се тъ.пата ти червена кратуна. Хубав ник имаш, не го сменяй - много ти отива.
26
20
 
5
 
! Отговори
Изнервен преди 4 години
Червен гад.ина от "Галошш интернешънъл". Поредният тарикатски анализ в полза на червената хунта. И после опять не познали.
25
28
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само патриотичните формации ще оправят страната.
24
21
 
12
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Не гласувайте за никой! Всички са ***! Крадливи и въшливи!
23
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
2 500 000 пенсионера ще гласуват това е сигурно. Но за кои и защо и те незнаят. И едните и другите ги бъзикат 30 години. Същите тези пенсионери преди 30 години бяха на по 30 и 40 годишни едните скачаха а другите развяваха байряка с розата. И едните и другите загубиха спокойното си съществуване, евтиният ток от 2 ст парно от 15 лв на месец на пълна мощност 5 лв за гореща вода с една дума се продадоха за банани и тоалетна хартия. 1989 г. бяха 15 годишен и се чудех от какво са недоволни скачащите.
22
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледам, че се появиха някакви новосъздадени уж десни формирования в последния момент. Властта се опитва да отклони гласове от единствената решена на всичко опозиция - Демократична България.