Срещите на "Дондуков" 2 - висок тон, остри реплики, нападки

Президентът се срещна с парламентарно представените партии
12 яну 2021 22:08, Петя Славова
64

Консултации на висок тон, сблъсък между президента и парламентарно представени партии за предстоящите избори, предава Bulgaria ON AIR.

ГЕРБ се обявиха против промени в Изборния кодекс, ДПС попитаха за точната дата за изборите, а БСП поискаха машинно гласуване и видеонаблюдение при съставянето на протоколите в изборния ден.

Още по темата

Според ГЕРБ в публичното пространство се насажда мнение, че предстоящите избори ще бъдат манипулирани и опорочени. Управляващите отправиха критика към президента, .

"Внушенията, че ГЕРБ ще прави изборите и ще ги манипулира, допълнително бие върху авторитета на институциите. Вие, г-н президентът, също участвате в това говорене. Изборите не ги прави ГЕРБ, а от институции - ЦИК, МС, партии, граждани", заяви председателят на парламента Цвета Караянчева.

Президентът отрече обвиненията и отвърна: Нищо подобно, ние сме демократична държава, не деля партиите. Че изборите могат да бъдат манипулирани се опровергава с мерките, които се вземат от властите, така че да се гарантира, че изборите няма да бъдат опорочени.

"Вашият бивш съпартиец - Цветан Цветанов каза, че манипулации съществуват. Не знам какво точно е имал предвид", каза още Радев.

От ГЕРБ поискаха Цветанов да даде доказателства за нарушенията през изминалите избори. За предстоящите в условията на епидемия избори от ГЕРБ предлагат подвижни избирателни секции, а в болниците да се осигурят урни за настанените пациенти.

"Във всяка една избирателна секция да има средства за лична защита, за спазване на противоепидемичните мерки", посочи Даниела Дариткова.
Президентът поиска да се помисли и за българите зад граница.

"Неслучайно се предлага гласуване по пощата. Вие ги наричате екзотични идеи. Аз мога да нарека екзотична идея да се напише Конституция за един ден", заяви Радев.

ДПС пък изразиха притеснения за осъществяването им на предизборната кампания в условия на пандемия, тъй като по техни думи те я осъществяват с директни срещи с избирателите, а не през медиите. Те се обявиха и срещу смесването на модела на машинно и хартиено гласуване.

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки заяви, че консултациите са закъснели.

"Считаме упражнението, което правим днес, за абсолютно безсмислено и израз на уплаха, на некомпетентност, на страх да се поеме отговорност за избор на датата за вота", коментира той.

"Некомпетентно обаче според мен е да се подпишеш под предложение за Конституция, която не си чел. Вие го направихте", отвърна Радев.

Марешки разкритикува предложението за гласуване по пощата, но подкрепи идеята за видеонаблюдение в секциите.

Въпреки че от ВМРО отказаха среща с президента, в социалните мрежи Искрен Веселинов изрази позиция, че под фасадата за правата на "сънародниците ни" зад граница се прави поредният опит за атака срещу Изборния кодекс от страна на Турция.

За справедливи избори пък от "Атака" поискаха одит на Информационно обслужване.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНа предишните избори за президент не гласувах за Радев, но на следващите ще гласувам.Гешев и той за него щял да гласува :)
44
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На предишните избори за президент не гласувах за Радев, но на следващите ще гласувам. Не се опитва да се хареса,а прави каквото трябва. Първия истински президент.
43
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Марешки,Дариткова и Янчева,за пореден път доказаха,че са елита на Нацията!Умни,интелигентни,утвърдени и световно признати политици,с потенциал да управляват не само България,но цяла Еврапа!
42
2
 
10
 
! Отговори
до 50 преди 3 години
Сарая направи Радев президент с вота на ДПС, ВМРО и Марешки. Вие кого ще изберете си е лично ваше право и избор. На балотажа за президент 100% от вота на ДПС - 200 000 гласа на балотажа, е бил за Румен Радев. ДПС преди 2 месеца поискаха импийчмънт на Радев-демек оттеглят подкрепата си. 200 000 са били гласовете от ВМРО.Те сега се срамуват от избора си. 130 000 са гласовете от Марешки. ДПС, ВМРО и Марешки са дали на Румен Радев 530 000 гласа, който нямаше да стане президент без тях.Така,че sorry!
41
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев пак е истеричен и злобен. Той е най-силното доказателство защо случайни хора НЕ трябва да влизат в политиката. Държи се като агитка на футболен мач
40
25
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев просто трябваше да заповяда на охраната да изхвърли Марешки като мръсен пар цал, какъвто всъщност е. Той обижда Президентската институция, когато говори така за един действащ Президент. Някакъв гну сен търгаш със сипаничава мутра като одрана лисица ще си позволява да обижда държавния глава... Егати клоунадата!
39
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
prezidenta rradev na bulgarskite turci ot malkata bulgariika v turcia ;-))) vai, vai...
38
9
 
16
 
! Отговори
Анализатор преди 3 години
Не разбрах наш Муунчоо днеска целуна ли ръка на Бойко или само клекна. Чакаме второ действие. Голям късмет извадихме с тоя президент. Майка плаче
37
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Марешки направи шоуто днеска. Държи се като *** и не му пука хаха
36
24
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герб трябва да бъдат изринати.След това ще му мислим какво ще правим.До всички гербаджии....няма да се свърши света след вас, спокойно.Ако мутрата не управлява няма да се свърши държавата, както се опитвате да ни убеждавате.
35
9
 
25
 
! Отговори
Една жена преди 3 години
Тъпия летец събра харема и сериала започна!!! 735
34
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво значи, че бил осъден?Важното е каза ли истината?Каза му я в очие той почна да плямпа нещо за това какви трябва да бъдат размерите на стаите /като че класните стаи могат да бъдат с други размери/, какъв да бъде протокола за разстоянието между чакащите и други глупости, дето Марешки не им бил обърнал внимание.Тоя човек от ден на ден повече се излага.
33
2
 
20
 
! Отговори
ХАХА преди 3 години
Той не делял партиите.. !!
32
4
 
30
 
! Отговори
Въртолет преди 3 години
Когато сам се оплетеш в игрички, загубата повече боли, ще го запомнят като Грипена.
31
8
 
28
 
! Отговори
Прах в очите преди 3 години
На народа, а за Марешки браво не се скри и го каза пред всички и най вече на самия президент именно че е безличен.
30
9
 
28
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Само Марешки намери кураж да я каже и то право куме в очи
29
17
 
7
 
! Отговори
до 14 преди 3 години
Защо хрантутим 240 депутата и премиер, които не работят. Те не стъпват в работата си, а инспектора дето само обикаля с джипката и ръси небивалици, кога точно работи. Взимат по една торба пари, а за субсидиите на партиите да не говорим, грешни пари от нашите джобове. За каква са ни тези лентяи.
28
6
 
20
 
! Отговори
ТОДОР Ж ,,,,,,,,,в преди 3 години
БРАВО МАРЕШКИИИИИ !!!!! ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАП ГО НАМЕРИ В,,,,,,,ТРЕ ,
27
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
toplo rradevo gostopriemstvo sasto kato v angliiski, iaponski, balchishki dvorec za macron i baba mu
26
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Осъденият Марешки даже не бих го поканил. Няма право даже да гласува. Иначе Радев добре го затапи с подписването на проект за Конституция, която даже не е чел. Некомпетентен лихвар и рекетьор е Марешки, нищо друго.