Беглика фест продължава хармоничното общуване с природата

Над тон и половина боклук събраха 30-тина младежи преди събитието
9 авг 2012 15:06, Петя Славова
3

Снимка: Беглика фест
Малко преди официалното стартиране на Беглика фест 30-тина младежи събраха тон и половина боклук из защитената местност Батлъбоаз в Западни Родопи.

Именно там от 17-ти до 19-ти август за пети път ще се проведе уникалния фестивал, съчетаващ хармонично общуване с природата, съвременна култура и алтернативни спортове, щадящи природата.

Огромните количества отпадък са за съжаление следата, която оставят стотици хора, "радващи" се на природата на брега на язовир Голям Беглик през лятото.

Малко от тях обаче смятат за необходимо да се грижат за отпадъците си. Къмпингарите често стоят повече от месец на бреговете и рядко извозват боклуците си, а често ги горят, което води до отделяне на много опасни токсини в атмосферата, повишена опасност от горски пожари и натрупване на парникови газови в иначе чистата ни природа, отбелязват организаторите на форума.

А иначе на Беглика ни очаква много музика, пърформанси, уъркшоп за месене на хляб и други интересни неща.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дали мястото на едно нарко сборище от рода на Беглика фест е точно на територията на ЗАЩИНЕНА МЕСТНОСТ БАТЛЪБОАЗ? Добрия стар метод, да хвърлим кал върху другите, за да можем да си правим каквото си искаме. Денонощен шум, но нали пълни джобовете на "еко" организациите(мафията) може. 3000 човека на едно място без действащи тоалетни, щом са на "еко" активисти може.
2
1
 
5
 
! Отговори
Отпускар преди 11 години
Изгарянето на отпадъци само по себе си е пърформънс, а генерирането на отпадъци е уъркшоп.
1
0
 
5
 
! Отговори
Попа преди 11 години
Уъркшоп и пърформанси - интересни думички...