Отново независими със „So Independent”

Фестивалът идва с третото си издание у нас
25 сеп 2012 16:48, Петя Славова
0
Отново независими със „So Independent”
Снимка: Reuters

Отново до независимото американско кино ще ни доближи фестивалът„So Independent” В Ню Йорк форумът се проведе в киното на Робърт Де Ниро -  „Tribeca Cinemas” през Февруари.

У нас наближава третото му издание.
Тази година фестивалът ще се проведе между 25 октомври и 4 ноември в залите „Люмиер“, „Дом на киното“, „Синема Сити, "Евро-Български културен център" и „Зала 1“ на НДК.

Филмите ще са двойно повече от миналата година – 45, обещават организаторите като ще бъдат представени най-новите, най-награждаваните и най-впечатляващите заглавия от фестивалите “Sundance“ и “Tribeca”.

„Ще предоставим възможност на зрителите да видят най-добрите филми от двата най-големи фестивала за независимо кино в Америка, заглавия, които могат да бъдат видяни само в рамките на фестивала. Освен тях, ще видят и филми от фестивалите в Торонто, Кан и Берлин“, споделя Жана Караиванова, артистичен директор и основател на „So Independent“.

Две съпътстващи програми обогатяват фестивала – „Майстори на независимо кино“ и „Архитектура и дизайн“, който е в партньорство с „Architecture and Design Film Festival NY”.

Освен богатата филмова програма, „So Independent“ е фестивалът в България, който среща публиката с едни от най-големите имена от независимото кино на САЩ -  продуценти, режисьори и други представители на американската кино индустрия идват у нас за да изнасят лекции, да водят семинари или, за да представят филмите си пред родната публика в рамките на “So Academy”.

„Нашата цел не е само да съберем интересни заглавия, които публиката ще има възможност да гледа в рамките на 10 дни, а и да запознаем хората със спецификите на правене на кино, да срещнем двете индустрии, Американска и Българска. Желанието ни e младите творци в България да могат да се видят с доказали се професионалисти в кино бизнеса“, допълва Жана Караиванова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари