Заради Мондила: Закъсняването за работа - разрешено в Бразилия

Банки, магазини и учреждения отвориха чак следобед
3 юли 2018 08:03,
11
Заради Мондила: Закъсняването за работа - разрешено в Бразилия
Снимка: Reuters

Работното време в Бразилия се оказа променено в началото на тази седмица заради срещата на националния отбор по футбол с тима на Мексико. Мачът бе насрочен за 11.00 часа сутринта местно време /17.00 ч. българско време/ и много банки, магазини и други учреждения отвориха чак следобед.

Това съобщи ТАСС, цитирана от БТА.

Държавните служители получиха възможност да напуснат работните си места напълно официално, след като федералното правителство на най-голямата южноамериканска страна прие още в началото на юни нужното постановление.

Колкото до частните компании, решението за необходимостта от присъствие на служителите в офисите по време на мачовете на националния отбор беше оставено на преценката на техните ръководители.

Учебните заведения получиха правото да постъпят по същия начин.

Работещите в баровете и ресторантите останаха почти единствените, които заради футболното първенство имаха удължено работно време. Много заведения, които обикновено отварят не по-рано от обяд, а дори и в 18.00 часа местно време, в дните на мачовете с участие на бразилския отбор отваряха вратите си още в 10.00 часа сутринта.

Макар че в Рио де Жанейро и други градове местните власти организираха няколко пункта за гледане на шампионата под открито небе, повечето бразилци по традиция следят първенството в компанията на приятели и роднини, на гости или в баровете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Мондила требе да е сестрата на Годзила...
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Гошо"В Бразилия футбола е...религия,това е спорта,който консолидира нацията.У нас такъв спорт няма.Пита се,какво ще консолидира нацията"-------------Има! У нас религията е....завистта и омразата към другите. Затова завистта ще консолидира нацията. Това е националният ни спорт със сигурност! :)
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заради Мондила??? Добре че не е миндила)) Журналисти...
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом пак в Дания говориха, да им дават да си тръгват по-рано от работа... Супер - Хората не са създадени, да бачкат, до умира е да пропуснат хубавите моменти от живота. Аз лично е харесвам футбола, като игра поне. Не харесвам и хулиганите. Но ми харесва, че хората се събират заедно и се забавляват.
5
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те щото са се скъсали да ходят на работа.
4
1
 
6
 
! Отговори
До Бат Киро преди 5 години
Ба, то това е даже задължително, ама с толкоз баджанаци и шуренайки как да стане?!
3
1
 
10
 
! Отговори
"Заради Мондила преди 5 години
А кой е "Мондила"?И с какво е виновен тоз' човек?
2
2
 
8
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
В Бразилия футбола е...религия,това е спорта,който консолидира нацията.У нас такъв спорт няма.Пита се,какво ще консолидира нацията.Във всеки случай не...политиците;те само...разделят нацията.
1
1
 
19
 
! Отговори
Бат Киро преди 5 години
А заради вашия правопис ви е позволено направо да си напуснете работата ....