Дайте малтретираните деца на футболистите – те не бият!

Какво роди фолклора след унизителната загуба от Англия
15 окт 2019 10:45, Александър Попов
71
Дайте малтретираните деца на футболистите – те не бият!
Снимка: LAP.bg

България записа най-срамната си загуба. Това 0:6 срещу Англия не е най-страшното, най-страшното е бездушието, което е завладяло ръководство, отбор и фенове.

Както правилно правилно отбеляза Бербатов - англичаните ни превъзхождат и генетично. Но само преди някакви 25 години ст. "Васил Левски" бе непревземаема крепост, прекланяха глави и германците. Тогава генетиката нямаше място.

Ръководството, начело с Боби Михайлов, си повтаря една мантра - ние осигуряваме всичко, футболистите играят. Впечатлението обаче е друго - осигуряват единствено качествен алкохол в кетъринга на националния стадион, а след поредната загуба се тешат с Преслава.

Футболистите играят предимно в чалготеките. На терена ги няма никакви. Никакви ги няма и феновете - не вярват на този отбор, докарват умишлено глоби на БФС. Защото още преди мача с Англия имаше призиви за прояви на расизъм.

Още по темата
Но този път оставяме расизма настрана, за да дадем път на фолклора. Там сме далеч по-силни и изявени.

В социалните мрежи "гъмжи" от предложения не само как да излезем от кризата, но и за смяна на химна ни преди мач. Според мнозина сега е момента "Мила родино" да бъде заменена с "Хубава си, моя горо". Тъй като на терена са 11 дървета, които вселяват в душите ни само скръб и жалост...

Идентично е и заключението: "Сърбия, Албания, Косово - всичко бие наред, само нашите каба гайди свирят "Хубаво си, моя горо" и всяват скръб и жалост".

Футболът бе вплетен и в една от най-актуалните теми в страната ни през последната година - неродената Стратегия за децата. На фона на фалшивите новини как ще бъдат взимани деца и давани за отглеждане в Норвегия, във Facebook бе предложен кратък вариант на стратегията - всички малтретирани деца да бъдат давани на националния отбор по футбол. Той не бие никого.

"Продавам джип и топка, малко употребявана. Ритана е само 6 пъти - на практика, главно е гледана". Тази обява пък набира скорост, а неин подател е Боби М. Може би е пропуснато да се отбележи, че с този джип Боби М. напусна националния стадион, погазвайки всички правила. А телевизията, която го излъчи се прости с акредитацията за мача с Англия. С две думи - пускайте Преслава!

Продължавайки за Боби М., Преслава, танците и футболистите, Боби В. (Боби Ваклинов - б.а.) нареди бързо римите:

"Ишиас" на Преслава прави кръшни чупки в ханша,
а "До синьо ни целуват" гостите отвъд Ламанша...

Ако не знаете, за състоянието на футбола е виновна чалгата. Всъщност тя е виновна за всичко, но разсипа тотално и футбола. Още преди година Тони Стораро предупреждаваше, че ще дойде времето да ни пишат "Отличен 6", но кой да го слуша? Е, англичаните дойдоха, разписаха ни отличната оценка в бележника, нарочиха ни за расисти и си тръгнаха.

Какво е решението? "Боби Михайлов да натовари "лъвчетата" и Балъков на джипа и газ към Биад. Там поне го можете..." - това гласи народната присъда.

Има и мазохисти, които симпатизираха още на полувремето на вратарчето Пацо Тигъра и го призоваха да тегли една сочна, расистка и да се приключва с мача. Пацо, да беше си пуснал фейса в съблекалнята, можеше и да си спестиш унижението. А и на твоите колеги.

Други пък припомниха историята и отправиха въпроса "Расизъм ли е да викаш по англичаните "на колене пред победителите от Дойран"? Ами да отговорят нежните души от английската футболна асоциация, които ще ни изкарат по-големи расисти от Меката на футболния расизъм - Англия.

А и колкото и гола да ни вкарат англичаните - не са по-красиви от нас. И в това няма нищо расистко - генът ни е доста по-здрав, за разлика от футболния. И нямат футболист с косата на Краев.

"По-здрав за Боби Михайлов, Краси Балъков и момчетата от националния отбор по футбол!" Това е събирателното послание от феновете към видяното снощи.

Финалът се поставя от Спиндермаан - НИ100 ПОСКАЙ ПРЕСЛАЖА!

А за да сме в полза, ето го и Изпълкомът на БФС (все още), който се грижи да се разраства футболния фолклор:

БОРИСЛАВ БИСЕРОВ МИХАЙЛОВ - Президент
ЙОРДАН ЛЕЧКОВ ЯНКОВ - първи вицепрезидент
МИХАИЛ ТОДОРОВ КАСАБОВ - вицепрезидент
АТАНАС ИВАНОВ ФУРНАДЖИЕВ - вицепрезидент
ЕМИЛ ЛЮБЧОВ КОСТАДИНОВ - член
КАМЕН КОСТОВ КОСТАДИНОВ - член
КИРИЛ ПЕТРОВ ДОМУСЧИЕВ - член
СПАС ДИМИТРОВ РУСЕВ - член
ВАЛЕНТИН ПЕНЧЕВ МИХОВ - член
ДИМИТЪР ВЕЛИЧКОВ ГЕОРГИЕВ - член
ВЕНЦЕСЛАВ ДИМИТРОВ СТЕФАНОВ - член
ПЕТЪР СТЕФАНОВ ВЕЛИЧКОВ - член
РУМЯН ЦВЕТАНОВ ВЪЛКОВ - член
МИХАИЛ НИКОЛАЕВ СТАТЕВ - член
ПАНАЙОТ ВАСИЛЕВ РЕЙЗИ - член

Наздраве!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
3
 
! Отговори
245 преди 4 години
Нито една българска медия освен гонг не публикува загалавията на английската преса, които наричат ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ЖИВОТНИ!!!!! Това не е ли РАСИЗЪМ? Защо така наречените ни ж"български" журналисти и политици не поискат официално извинение от англетата????Къде е т.нар. българско общество да залее интернет пространството с пияните им *** от всички полове- женски,мъжки, травестити и всякакви други английски породи,плод на поколения кръвосмешения отговор????
58
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой ни превъзхожда генетично? Не разбрах. Кой?Тези ли дето няколко столетия подред извозваха роби от Африка за памуковите си плантации в Америка? Те ли претгендират за расизъм, създателите на Кук лукс клан?Няколко *** пройдохи вдигнали ръце като хитлеристи...Как така се видя пречупения кръст , скрит в остъклената стена на стълбите? Как го видяхте, ако не сте го вие изписали( в смисъл провокаторите минали преди вас)?Англо-саксонците цели войни провокираха, че един пречупен кръст няма да нар
57
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не, че искам да извиня БФС, напротив, но:Масово в елитните детски клубове се приемат децата на заможните.Защо един заможен родител ще иска детето му да играе на всяка цена в елитен клуб няма да коментирам.Видяхме и родители, които смятат, че децата им имат уникален глас и ни заливат по радиата с техни песни. Едно време и Кати ( пеперудата ) бяха лансирали.От там тръгва всичко и продължава по възможно най-прогнилия начин.И не само във футбола и шоубизнеса - държавата ни е поле с пирамиди.
56
4
 
21
 
! Отговори
Ххх преди 4 години
В никой клубен отбор от Източна Европа няма толкова чужденци и че р но ко жи ,колкото в нашите отбори!Само че *** е далавераджия и е готов да прецака някой БГ талант и да набута Монгомбо от Мозамбик в А група,щото *** е алчен ,нищо че по тоЗи начин съсипва и БГ футбола като цяло!
55
2
 
13
 
! Отговори
xXX преди 4 години
Оставка на ръководството на БФС,задължително поне 3-*** българи до 21 г възраст през първото полувреме на мачовете от А група и по 5 *** в Б група,не повече от 3-*** чужденци през първото полувреме на мачове от А група и максимум 1 в Б група,създаване на шампионат на така наречените Б отбори на нашите професионални клубове.
54
2
 
25
 
! Отговори
Срам ме е преди 4 години
Дори не си изгубих времето да гледам целия мач. Още в началото си личеше каква е "играта". Мъжа ми всяка събота ходи да рита с приятели на един селски стадион. Имат и един дядо в групата. По-добре играят от нашите "елитни" футболисти.
53
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лечката дали шие берба всяка вечер докато си къцкат уиски ???? Отговора е не. Перуката ги дупи и двамата!
52
3
 
30
 
! Отговори
Правилно преди 4 години
Европа трябва да си остане бяла. Та дори само като погледнем и футбола. Докато нямаше толкова черни и чужденци в Европа се играеше корав и качествен футбол. Кой измисли в последните години тъпата мантра че черните са по-добри футболисти? То бива пропаганда и насилствено налагане на определена раса, но това е безобразие!
51
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз ако съм на мястото на тея ще потъна в земята от срам. Да взимат по една торба пари. Да карат последни модели джипове. Да нямат ядове със сметките за ток парно вода храна. Да ходят по чалгарници и накраят да разочароват цяла държава с двата си леви крака. Резил Позор и Срам. Всички да ги пратят там откъдето са дошли. Да си пасат овците да си доят кравите така ще са полезни. Не ни трябват Балерини а истински Футболисти.
50
2
 
10
 
! Отговори
шматка преди 4 години
До 42Хаха как успя и тук да набуташ НАТО и ЕС.Сега те ли са виновни.Да задължат всички отбори от А група да имат в състава си минимум 2 играчи от тяхната школа.Това ще ги принуди да развиват детско-юношеските си школи.След като няма Д-Ю школа няма място в А група.Да ходи да пасе патките
49
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Расизмът е нещо нормално. Не може ч.ернилките да командват в България. Точно това искат англичаните, но ние не сме то глупави като тях.
48
2
 
22
 
! Отговори
Azzz преди 4 години
"Откъде да бъде събран национален отбор по футбол. Просто погледнете списъците с картотекираните играчи на Лудогорец, ЦСКА и Левски.Там са предимно чужденци. И то тези чужденци които никой не е купил в по-добрите първенства по Европа. Трето качество.Ние не развиваме български играчи."За това тези отбори купуват трето качество играчи от чужбина. Тука и такива няма. И после се смеете на Лудогорец, че нямало българи. Ето затова няма.. защото не стават.
47
3
 
17
 
! Отговори
От Лондон преди 4 години
Не знам за загубата , видя се че българския отбор никакъв го нямаше този мач, но в Англия по медиите буквално през половин час се коментират расистките изяви на определени елементи по време на мача. На практика само за това се говори. Тези неща тук се приемат много сериозно. Най-вероятно БФС ще отнесе здраво наказание, англичаните няма да оставят тази работа ненаказана. Дава се и дължимото на опита на някои български футболисти да спрат публиката с расистките им изцепки, съжаление -безуспешно
46
3
 
19
 
! Отговори
42 преди 4 години
До 33И не само във футбола.Много хора кадърни специалисти от всякакви професии не ги забелязват у нас, защото от прехласване по НАТО и ЕС забравихме, че трябва да се гледат първо държавните интереси и БЪЛГАРИТЕ.
45
3
 
16
 
! Отговори
42 преди 4 години
А в някои медии тиражират, че сме паднали заради расизъм. Само се питам ако играеше нацистка Германия срещу тези м. от Англия какъв ли щеше да е двубоя. А и каква е връзката между едното и другото? Да си отива този изпълком. Да паднем от английските слабаци така...
44
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
днес всеки прави анализи, дава акъл след снощната катастрофа - и специалисти и фенове и журналисти. И глупости се казаха и много верни неща, всеки разбира от футбол, то е ясно, но щом и това чалгарче Сашко Попов почна да се прави на много остроумно и да събира бисери из Фейсбук - вече ми идва в повече. Но то каквито са футболистите, такива са и ръководителите и феновете и т.нар "журналисти" - нивото им е ужасно ниско
43
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо се мълчи за расистите на стадиона?
42
2
 
20
 
! Отговори
оле преди 4 години
те и фолк-певиците вече не искат да си свалят нивото с родните футболисти. Сега ходят по бокса, по бизнеса, не се занимават с ритнитопковци, че не се знае дали ще улучат целта. След това певицата и пада рейтинга...
41
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, футбол няма, но си имаме Еврофутбол и то какъв. Имаме си национална лотария и то каква. Имаме си президенти на футболни тимове и то какви. Бат Бойко скоро ги събира на седянката и то каква. Дойдоха нашите олигарси с Майбах-ове. Угодия няма. Сега и добър футбол. Много ще ви стане.
40
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имах чувството че ако се бяхме събрали мъжете които ритаме всики четвъртък и сме много над футболната възраст, щяхме да паднем с по малко голове