Срещата между Борисов и фенове на Левски – бъдещето е неясно!

Част от организациите застанаха зад Божков, други ще мислят
Обновена: 24 яну 2020 13:02 | 24 яну 2020 12:55, Александър Попов
205
 Срещата между Борисов и фенове на Левски – бъдещето е неясно!
Снимка: Министерски съвет
Премиерът Бойко Борисов се срещна с организираните привърженици на Левски, която бе организирана по тяхна молба, след като стана ясно, че законопроект на Валери Симеонов за хазарта може да остави "сините" без основния им спонсор.
 
"Ходил съм на повече мачове на Левски, отколкото всички вас, взети заедно. Това са две различни теми, две различни срещи. Левски е нещо, което винаги ще го има. Ако искате да го има този клуб, във вида, в който вие си го представяте, акциите трябва да са при вас и да си държите управлението на клуба. Ние като изпълнителна власт дори не може публично да ви отговорим на този въпрос. Обвързвате тези срещи с името на Васил Божков. След като се направи проверка от финансовата инспекция, този доклад идва при мен. На осма страница е нещото, заради което ще го дадем на прокуратурата. Къде е Левски в цялата работа? Вие ме плашите с бунтове. Какво да направим, да скрием доклада ли? Аз съм длъжен да вярвам на тази институция", започна премиерът Борисов.
 
След срещата привържениците изразиха своето мнение за проведената среща, като заявиха, че може да се тълкува по различни начини.
Още по темата
Председателят на НКП на Левски - Степан Хиндлиян, сподели, че Националният клуб на привържениците тепърва ще премисли следващите си действия и те ще бъдат обявени в най-скоро време. 
 
"Вкарват феновете на Левски в тази политическа игра, обещания не е имало, заяви Хиндлиян. - Предложението за акциите на министъра не зависи от него или колегите му. Това нещо зависи от мажоритарния собственик. Друг е въпросът дали това нещо е работещо, или не. Под някаква форма Левски е стабилизиран през последната година. Ясно е, че този модел не е устойчив и може да бъде разклатен във всеки момент. Една не малка част от медиите се занимават с това, че ще правим бунтове, независимо от факта, че организациите твърдим, че няма да излизаме да защитаваме корпоративни интереси. Имаше гласове в тази посока, не мога да го крия. Дали ще се взимат такива мерки е друг въпрос. Ние сме притеснени за бъдещето на Левски".
 
"Надявах се тази среща да ме убеди в нещо друго. Левски е политически заложник през последните години. На тази среща зададох конкретни въпроси. За първи път Левски има собственик, който заявява, че парите са негови. Беше потвърдено и от финансовия министър. Голяма част от финансирането на Левски става под формата на дарение. На голяма част от левскарите им омръзна любимият клуб да бъде разменна момента в политически и икономически игри. На базата на това, което чух и видях, това е поредната схема, свързана с любимия ни отбор. Казвам това в качеството си на гражданин и фен на Левски. Подкрепям това ръководство и начинът, по който се управлява. Лично бих подкрепил протести на стадиона, бих изслушал и предложения за нещо друго", каза председателят на "Ултрас Левски" - Адриан Петров.
 
Председателят на сдружението "Сини Сърца" - Илия Христов, заяви, че неговата организация има позиция и подкрепят сегашното ръководство на Левски.
 
"Ние вярваме в сегашното ръководство, че води клуба в правилната посока. Има прозрачност, която липсваше. В последната среща се вижда, че Левски е финансиран по правилния начин. Това се потвърди и от финансовия министър Горанов. Има пълна прозрачност. Феновете изразиха ясна подкрепа за сегашното ръководство. Дали бизнесът е законен, ние не можем да кажем. От показаните документи горе, аз лично не мога да добия представа. Надяваме се проверката да бъде в рамките на закона и да бъде спазена конституцията на страната", каза той.
 
Членът на УС на НКП Димитър Костадинов пък не смята, че сегашното ръководство на Левски е прозрачно и заяви, че авторитарното управление е неприложимо в клуб като Левски. 
 
Крайно време е този който се нагърби с управлението на клуба, да бъде отворен към публиката и да им позволи да участват в този процес. Само тогава можем изцяло да застанем зад шефовете и то ако става въпрос за проблеми на Левски, а не на частния му бизнес. 
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 159Агонията на подуене ще бъде страшна, дали цска съществува не решаваш ти
175
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 133Е заради такива изказвания гереня залужава мнооого да страда и лошото ще им се случи...
174
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искам да изкажа съчувствие на феновете на Левски, но някак си не мога, като се сетя какво говреха и продължават да говорят за ЦСКА....
173
1
 
0
 
! Отговори
Веско преди 4 години
До ЗА ВЕСКО...Главните букви за какво ги ползвате тук? Пък ако това искат, си е направо нагло.
172
1
 
1
 
! Отговори
стар пожарникар преди 4 години
До бай СтавриНе се занимавал с Мери, ами се приготви да посрещаш висок гост! На път е! Щом гони руаки шпиони, Бай Ставри му се полага.
171
1
 
1
 
! Отговори
бай Ставри преди 4 години
До МериМери, Мери, от таз държава ми се д0сери!
170
1
 
5
 
! Отговори
ЗА ВЕСКО... преди 4 години
ИСКАТ ЧЕРЕПА , ДА ПРОДЪЛЖИ ДА ЛЪЖЕ НАРОДА С РАЗНИ ТОМБОЛИ И КАРТИЧКИ ЗА ТЪРКАНЕ , ЗА ДА НЕ МУ ПОСТРАДА БИЗНЕСА , КАТО ПОЧНЕ ДА СИ ПЛАЩА ДАНЪЦИТЕ , КАТО ВСИЧКИ БЪЛГАРИ!!РАЗБРА ЛИ , БЕ ВЕСКО...??!
169
4
 
5
 
! Отговори
Край преди 4 години
БСП е алтернатива на ГЕРБ колкото Гриша Филипов беше алтернатива на Станко ТодоровНие по мъдрите тоя цирк сме го вече живяли
168
1
 
7
 
! Отговори
Владо преди 4 години
Футбола го оправихме, ред е на хандбала .
167
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на фона на водната криза в Перник тоя хубостник пие кафе с фенове на Левски -Докога ще ги търпиме
166
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не би само футболния клуб да има фенове че министър председателят на бедата от водната креза в Перник се занимава с фенове ами те и фолк певиците имат фенове и артистите имат фенове -това ли е най-важно фенове на футболен клуб-*** министър-председател за народа вие си правете изводите
165
2
 
11
 
! Отговори
Веско преди 4 години
Сигурно някъде в коментарите е обяснено, но от статията не схванах. Какво искат от държавата, феновете на някакъв футболен клуб? Че и по новините и по спорта ги показват по 8 пъти на ден? Някой да им е забранил да ритат топка ли?
164
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докъде е нивото на министър-председателя до решаване проблемите във футбола -няма ли министър на спорта или всичка в нашата държава се свежда до какво ще каже тиквата -Тиквена държава е това сме ние един зарзават докато изгние-без съзнание без отстояване без нищо -ние дори сме по-долни и от роби
163
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чакай малко.Левски не беше ли частно дружество с частен капитал.Държавно лице от ранг на Премиер на събеседване с частни фирми и корпорации,....Финасови проблеми на частни дружества,да се решават от министри и президенти,.... Онзи гологлавият кратунко май ще излезе прав накрая че нема таквъз дръжава.В Италия на подобни сбирки народа не гледа много добре,ама ние май не сме народ,а само стадни индивиди в напреднала деградация.
162
3
 
3
 
! Отговори
NoName преди 4 години
До Мери То пък една държава !!!!
161
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Мерии футбола ли е в ръцете на държавата за електорат?
160
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ако му вземат лиценза нямало как да издържа левски е *** и дрипльото добре че сам се разкри навреме да си ходи ще му кажа къде има евтина шкембе чорба и бракуван хляб за по 60 стотинки САМО ЛЕВСКИ
159
4
 
3
 
! Отговори
Мери преди 4 години
Ако има умни политеци, хазарта в ръцете на държавата. Няма защо да чакат някакъв си да прави печалба и евентуално да плати данъци, като печалбата - цялата при това ще бъде в държавни ръце и ше може да се разпределя и борави с нея напълно удачно.
158
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако Бойко Борисов е футболист,да оди да рита футбол!Бил прочел една книга...За смях станахме с тоя,дето се чуди накъде да се огъне.Презирам го.
157
5
 
11
 
! Отговори
Спорно е... преди 4 години
...дали Бойко Борисов е капиталист,или комунист.И при двата варианта е вреден за България.След 10 години безмислено управление на Бейко Борисов България е най-бедната държава в Европа.