Васил Божков предава акциите на Левски на премиера Борисов

Те ще бъдат връчени в 9:00 часа в Министерския съвет
Обновена: 13 май 2020 08:19 | 13 май 2020 07:58, Александър Попов
288
Васил Божков предава акциите на Левски на премиера Борисов
Снимка: БГНЕС

Васил Божков и мажоритарният собственик на акциите във футболния Левски обявиха официално на кого ще бъдат предадени. Ето какво гласи официалното им съобщение. 

След обсъждане на ситуацията и разглеждане на възможностите за оцеляване на ПФК „Левски“, настоящият собственик на мажоритарния пакет акции г-н Георги Попов и г-н Васил Божков заявяват следното:

"Клубът отново е в изключително тежко финансово състояние, породено от умишленото и незаконно унищожаване на компаниите, осигуряващи издръжката му. Затова прехвърляме акциите на отговорника за погубването на "Левски", който неведнъж е заявявал своята готовност да се "погрижи" за отбора и да го спаси при смяна на собствеността му – г-н Бойко Борисов.

Още по темата
След като премиерът е напълно запознат с настоящата ситуация и многократно публично се е разпореждал със собствеността на акциите –  оставяме бъдещeто на клуба в негови ръце.

Г-н Борисов, поетите от Вас ангажименти да осигурите финансиране и действията Ви, довели до сегашното положение, както и постоянният натиск от ръководения от Вас държавен апарат върху клуба, оставят "Левски" без други реални опции.

Като бивши мажоритарни акционери, не веднъж сме заявявали, че единственото, което ни интересува е възраждането и стабилизирането на "Левски". Докато отговорността за това беше наша и след инвестираните над 24 милиона лева за една година, клубът се стабилизира и изправи на крака. Дългове от над 32 млн. лв бяха поетапно погасявани и бе изготвена и изпълнявана дългосрочна стратегия за превръщането му в успешен бизнес модел.

Благодарим на ръководството на ПФК "Левски" за усилията и изключителния професионализъм през последната година.

Благодарим и на привържениците на клуба, които направиха прецедент в историята на световния футбол с действията си за издържането на отбора през последните месеци.“

Джиросаните акции ще бъдат връчени официално на новия им собственик в 9:00 ч. в Министерския съвет. 

 

Още новини за Левски четете тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
259
0
 
2
 
! Отговори
ХА ХA XA преди 3 години
На Бoко му трябват само гласовете на левскарите, а не фк Левски
258
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
аре стига възхищение към черепа. не е най-хитрия на света. евала на Борисов за куража да го съди.
257
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
този противен череп да се маха завинаги от България, не ме интересува с какъв мотив го съдят, заради подкупите му години наред имаше монопол на Еврофутбол, а в други страни избор от 30 фирми за залагане, ние като в Африка, само 1.
256
4
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
Насила можеш да отнемеш... - но не и да дадеш... - това е данайски дар...
255
3
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
За акциите - незнам, а и не ме интересуват... - аз се моля само за едно... - дрОгарЕте да продължат мандата на кака Корни с още 5 години... - за доброто на България...
254
9
 
5
 
! Отговори
едната мутра преди 3 години
прехвърля част от окраденото на другата мутра за да го остави спокойно да си арчи комунистиеските натрупвания на капитали. Под червеното знаме родени - мутрите и техните 'социалистически' наставници от БСП, сите агент иа КГБ, ГРУх, Грух, да опапкаме Болгарии.
253
1
 
2
 
! Отговори
да бе преди 3 години
До Ха, ха,ха,хааааааааа 248 коментар...Напротив, може да придобива на чуждо име.... :)
252
1
 
4
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 3 години
Абе къде е Сашето ,че ще пращам колет ?
251
3
 
9
 
! Отговори
М, да ... преди 3 години
12-15 г Б.Борисов си из/яде (собствените) месата от лакомия! Далавери! Схеми! Рекет! Лъжи! Производство и търговия с амфети! Облекчения при хазарта, туризма... забавата! ...
250
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Черепа за сега може да вижда България само през крив макарон. Да се моли бсп да вземе властта. Само тогава евентуално може да се върне (нали им е спонсор). До тогава ще си стои в ОАЕ без да мръдне. Не му завиждайте защото там не е като у нас.
249
2
 
7
 
! Отговори
М, да ... преди 3 години
От една страна е смешно, но от друга втрещява от ужас /ако разбираш/какво ни казва с този жест В.Божков към лицето което е премиер на БГ Б.Борисов!
248
3
 
11
 
! Отговори
коментар преди 3 години
За каква гавра 255,за това , че се възползва от глупав закон за хазарта от ГЕРБ и г-н Божков внасяше по ниският данък ли? Че къде спяха хазартната комисия и М-р Горанов толкова години?Че ми прибраха антиките , та дори и да ги е изкупил от иманяри , които щяха да ги продадат навън ли?
247
2
 
6
 
! Отговори
ТУЛУПСКИ СЪНИЩА преди 3 години
...КАКТО ВИНАГИ КРАТКИ......ХА,ХА,ХААААААААААААААА
246
2
 
5
 
! Отговори
М, да ... преди 3 години
До гражданинай-го боли за антиките и реликвите-там се крие отговора-те първа почва------------Божков явно има стойностни ценнсти, Борисов НЕ! Борисов като човек явно неструва!! Като свинете е ББорисов!
245
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЧЕРЕПА КАЧИ ТУЛУПА НА КАМИЛАТА И ГО ПРАТИ У САХАРА ДА СТРОИ ЯЗОВИР.....ГАВРАТА С ТИКВАТА Е УНИКАЛНА.
244
5
 
11
 
! Отговори
М, да ... преди 3 години
До гражданинБочко си поживурка достатъчно на сметка на нарда! Стига ! България е с най-виска смъртнст от целия ЕС, най-болното и най беднто нселение! Младите и кадърни бягат от това блат на мутрата Борисов!
243
8
 
8
 
! Отговори
гражданин преди 3 години
Расъл съм в онези времена и уживях ,искам да споделя мнение -неможе охранителчето да се *** с Черепа ,при положение,че човека няма мисля нито един атентат срещу него,и да кажем 80 процента от знаковите убийства на прехода са негови-нестава,в тая работа има колегиалност и уважение,Бойко до живот трябва да е премиер -държавата да го пази,че Божков много ще му сипе ,ама с големия черпак,и му дреме за бизнеси и всичко,най-го боли за антиките и реликвите-там се крие отговора-те първа почва
242
3
 
14
 
! Отговори
:)) преди 3 години
До Ха, ха,ха,хаааааааааПо законодателството на ЕС как е? ГЕРБ пак ръсят лъжи и бякат по тъча! ГЕРБ желае да погълне всичкия бизнес в страната! Е, Божков ви ги подари !
241
3
 
12
 
! Отговори
геро преди 3 години
АКЦИИТЕ СА ПРИ МАЖОРИТАРНИЯ СОБСТВЕНИК!ЧЕСТИТО!
240
3
 
6
 
! Отговори
:)) преди 3 години
До Ха, ха,ха,хаааааааааГлупости както винаги ГЕРБ ръсят! Някакви нови правила в правото и финансите ли отново измислихте? Както това правите от 10т г. в НС на БГ ?