Лапорта се завръща начело на Барса. Меси остава на "Камп Ноу"

Бизнесменът официално издигна кандидатурата си за изборите за президентския пост
30 ное 2020 18:20, Георги Пешев
3
Лапорта се завръща начело на Барса. Меси остава на "Камп Ноу"
Снимка: БГНЕС

Бившият президент на Барселона Жоан Лапорта официално издигна кандидатурата си за изборите за президентския пост.

Лапорта даде прескоференция, на която заяви намеренията си да се бори за ръководния пост на предстоящото извънредно гласуване на 24 януари след оставката на Хосеп Бартомеу.

Лапорта беше президент на Барса от 2003 до 2010 година, когато "каталунците" пожънаха уникални успехи, а начело на отбора бе Пеп Гуардиола. След това шеф на "Камп Ноу" стана Сандро Росел, който напусна през 2014 година заради огромния скандал около трансфера на Неймар.

Още новини за Барса четете ТУК

Росел беше и арестуван през 2017 година и лежа две години в затвора. Последно начело на Барса бе Хосеп Мария Бартомеу, който бе заместник при ръководството на Росел.

“Искам да обединя барселонистката общност. Време е да се обединим, за да изведем отбора до успехите, до славата. Не трябва да гледаме назад. Представям кандидатурата си, защото обичам Барса, цялата общност, феновете, Ла Масиа и клуба, заяви Лапорта.

Бизнесменът е в отлични отношения с мегазвездата на тима Лео Меси и ще направи и невъзможното той да остане на "Камп Ноу". Същото важи и за Гуардиола, който обаче преподписа с Ман Сити.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
5
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Жужето е смешно, мразено от собствения си народ, беше замерян с камъни и фе.кали на летището в буенос айрес, безславно приключи като вечната сянка на КРАЛЯ на футбола и спорта- КРИСТИАНО РОНАЛДО ДОШ САНТОШ АВЕЙРО
1
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Естествено, че ще остане на Ноу Камп. За да се докажеш някъде другаде си трябват топки, което не е характерно за Меско, той си знае на комфорта в Барса. Само че и тази година ще останат капо така като гледам.