Д¬ълшебна »тали€У на јпенините, »спани€ посърна след Дпроклетите дузпиУ

»грачите на »тали€ посветиха успеха си на контузили€ се —пинацола
ќбновена: 7 юли 2021 08:04 | 7 юли 2021 07:28, ≈лка ¬асилева
14
Д¬ълшебна »тали€У на јпенините, »спани€ посърна след Дпроклетите дузпиУ
—нимка: архив, Ѕ√Ќ≈—

ќтборът на »тали€ си осигури участие във финала на ≈вро 2020 след оспорван мач с продължени€ и дузпи срещу »спани€.

¬ първата полуфинална среща на европейското първенство по футбол ‘едерико  иеза изведе адзурите напред в 60-ата минута, в 80-ата јлваро ћората изравни. ѕоследваха продължени€ и дузпи. —лед 4:2 от дузпите (общ резултат 5:3) »тали€ се класира за финала.

“¬ълшебна »тали€”, е възклицанието на опи€нените от щастие јпенини след 120-минутната полуфинална битка и дузпите, предаде ЅЌ–. јдзурите сбъркаха само една, а испанците - две, като едната от т€х спаси вратар€т ƒонарума. ѕоследната за скуадрата реализира със завидно хладнокръвие ∆оржиньо. «а най-добър играч на мача ”≈‘ј награди ‘едерико  иеза за чудесни€т му гол в редовното време, като 10 минути преди кра€ ћората изравни.

ќще по темата

»грачите на »тали€ посветиха успеха си на контузили€ се Ћеонардо —пинацола. —куадрата издържа на по-добрата игра на »спани€, ко€то направи най-добри€ си мач на ≈вро 2020. «а италианското калчо финалът на „”ембли” в недел€ е четвърти на европейски първенства, от които има титла през 1968 г.

ѕразненствата по улици и площади продължиха през нощта в ц€лата страна.

„»спани€ посърна” и „»тали€ прекърши мечтата на »спани€ да стигне до финала”. “ова са само част от коментарите веднага след загубата на »спани€ от »тали€ на полуфинала на ≈вропейското първенство по футбол. —айтът "ћарка" озаглави публикаци€та си "ѕроклети дузпи", а после допълни "»спани€ плаче с достойнство".

¬сички на »берийски€ полуостров б€ха убедени, че момчетата на Ћуис ≈нрике ще стигнат до финала и до кра€ на продължението не губеха надежда, че превъзходството в играта ще им донесе победа.

«агубата при дузпите бе посрещната с болка от феновете, които дълго след кра€ на мача не можеха да осъзна€т резултата. ѕо улиците на Ѕарселона стотици млади хора се успоко€ваха взаимно, а н€кои от т€х дори плачеха. ¬ каталунската столица и този път традици€та да се гледат мачовете на национални€ отбор в баровете бе спазена и даже страхът от коронавируса не усп€ да накара привържениците на футбола да си останат по домовете.

„— гол€ма надежда очакваме следващи€т сблъсък с »тали€ през октомври в Ћигата на нациите”, каза национални€т селекционер Ћуис ≈нрике и обеща да стиска палци за италианците на финала.

—портни новини четете на Gol.bg

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


14
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
13
0
 
1
 
! ќтговори
Ѕарселона преди 2 години
 акто беше отчетено отр мнозина на »спани€ и липсваше завършващи€т удар...голови€т...Ќа мача с »тали€ ƒани ќлмо е отправил около 20 удара и н€ма и поне един гол.ј не е само той,създават положени€ но н€ма кой да вкара гола.¬се пак отбора е млад,има бъдеще и корекции..
12
1
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
»спанците заслужено отпаднаха. јз по-слаб испански отбор от този на мача с Ўвейцари€ не б€х виждал през живота си. ј гледам мачове от 1982 г. — »тали€ сто€ха по-добре, но пак показаха същите слабости - не могат да се прегрупират бързо от нападение в защита и им липсва голмайстор. »тали€ привидно сто€ха по-зле, но това беше тактика. “е италианците така си игра€т, откакто ги помн€ - бетонна защита и в нападение каквото дойде. Ќе е красив футбол, но е ефективен. »тали€ е шампион.
11
1
 
9
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
»спански€ вратар спаси най-много дузпи на еврото.
10
3
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
ћача стана след гола на  иеза. ƒотогова само блъскане на топката и 2 греди на »тали€ от тъча или аута и н€колко удара на »спани€. »спани€ ги смазаха след  иеза, но не могат да вкарват. » при дузпите ћурата пропусна поредна трета или пета дузпа и беше грешка на ≈нрике да бие дузпа.
9
5
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
—трашно слаб мач! ≈нрике вкарал само защитници и полузащитници и н€ма кой да вкара гол. "јдриано „елентано" вкарал само нападатели, а пък те кривокраки. —м€х ти каам. –азписаха приемателни€т протокол за европейската купа на јнгли€.
8
2
 
13
 
! ќтговори
димо преди 2 години
ƒа оставиш ќлмо да бие първа дузпа ,като той се скъса да пропуска през ц€лото време от удобни позиции ,за мен е въпюща глу пост от срана на треньора! ј ћората е рисков и €сен,при него е 50 на50! »спани€ в момента н€ма качествен нападател голаджи€ ¬ладееха играта но пред вратата са Ќ”Ћј !!!)
7
9
 
2
 
! ќтговори
ƒо FI преди 2 години
ћного ми е интересно дали щеше да мислиш същото, ако ти се беше родил чернокож в јнгли€...
6
3
 
15
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
∆абите не игра€т мкого краси€ футбол...но те никога не са играли красив. Ќо за сметка на това са сърцати и отдадени. Ќе като теа испански надувки .... даже химна си непе€т ... заслужено напускат турнира даже по рано тр€бваше. Ќ€ма нищо интересно в т€х
5
1
 
15
 
! ќтговори
42 преди 2 години
“юх, €зък!“урците тръгнаха като фаворити с гол€мата кошница,пък гледай каква стана, като другите фаворити от –—ћ.
4
0
 
17
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
јз какво ви казах он€ ден- веднъж стомна за вода , дваж ..,., н€ма как всеки мам да насилваш късмета си
3
3
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
ѕриказка беше 82.
2
5
 
35
 
! ќтговори
FI преди 2 години
‘иналът ще е »тали€-ƒани€.  райно време е да игра€т бели футболисти на финала на ≈вропа. јнгли€ може да се ориентира към  упата на јфрика.
1
21
 
9
 
! ќтговори
Taню преди 2 години
—амо тал€нци може се радват на подобен футбол...