УЕФА наказа тежко Унгария заради освиркан химн и ЛГБТ

Страната отнесе три мача без публика
10 юли 2021 14:11, Александър Попов
75
УЕФА наказа тежко Унгария заради освиркан химн и ЛГБТ
Снимка: БГНЕС

УЕФА наказа тежко националния отбор на Унгария за следващите му три домакински срещи, които ще се играят без публика.

Решението е взето от Дисциплинарната комисия след инцидентите по време на мачовете на "маджарите" от Евро 2020 срещу Португалия (0:3), Франция (1:1) и Германия (2:2). Поведението на феновете на Унгария е определено като дискриминационно.

В основата на разследването на УЕФА беше поведението на запалянковците в мача срещу Германия. Тогава феновете на Унгария издигнаха транспарант с рисунка и надпис: "ЛГБТ? Не, благодаря". Отделно феновете освиркаха и химна на Германия в последната си среща в групата.

Именно в навечерието на тази среща в Унгария бе приет закон, който забранява разпространението пред малолетни на съдържания, свързани със хомосексуалността. Първоначално той беше замислен като закон за борба срещу педофилията.

Още по темата
Орбан увери в Брюксел, че законът не е насочен срещу хомосексуалистите, а че защитава правата на децата, гарантира правата на родителите и не засяга сексуалната ориентация на хора над 18 години.

Въпреки това ръководителите на част от страните го определиха като "срам". Белгийският премиер Александер де Кро определи закона като примитивен, а премиерът на Нидерландия Марк Рюте настоя, че унгарците трябва да си дадат сметка, че те са членове на ЕС, на една общност със споделени ценности и дори заяви, че Унгария няма повече място в ЕС. В знак на протест срещу закона знакови сгради и обекти в Брюксел бяха украсени със знамена с цветовете на дъгата или осветени с тези цветове.

Въпросът с унгарския закон се пренесе и на Евро 2020.

В навечерието на мача Германия-Унгария домакините искаха да осветят "Алианц Арена" в цветовете на дъгата, символ на ЛГБТ общността. УЕФА обаче категорично забрани това да се случи с мотива, че политиката и футбола не трябва да се смесват.

Унгария получава наказание от три мача, а третата ще е с условен характер с изпитателен срок от 2 години след решението.

Освен това, Футболната федерация на Унгария е глобена със 100 000 евро. Също така на трите мача без публика Унгария трябва да демонстрира и банер с хаштаг EqualGame с логото на УЕФА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: УнгарияУЕФАнаказание
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Долу унгарските нацисти да живее Вечната Франция!
50
0
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До ъъъ...Уважаеми/уважаема,защо се правите на ударени?!..Никой "не подскача ,че видял мъж облечен в розово"!!..Проблема е друг:..-ЦЯЛАТА ПРИРОДА ,като започнеш от разни мухички,охлювчета,риби,птици,лъвове,тигри, И човека,съществува ЕДИНСТВЕНО ЗАРАДИ НАЛИЧИЕТО НА ДВА ПОЛА!!!..ДЕФИНИРАНИ КАТО "мъжки" и "женски",ВСЕКИ С ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕТО СИ!!!!!...Гейщината е ГЕНЕТИЧНА ДЕФОРМАЦИЯ !!...Ние разбираме гейовете,но те не разбират,че НЕ ТРЯБВА ДА НИ СЕ НАТРИСАТ най-брутално с изкривените си МЕРАЦИ! това
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 56 - не може хем да е позиция, хем да е неутрално. Сам си противоречиш в счупената си "логика".
48
6
 
12
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Бедните държави ги насъскват срещу всеки, но не и срещу крадливите им политици. Е как после да има промяна, като всеки цял живот се занимава само с това кой с кого спал, а не кой какво крал. Това е разликата между Западна и Източна Европа + големи части от Азия. Пък вие си скачайте срещу някакви си там гейове, че не били истински мъже. Тези "гейски" държави имат икономика, пращат апарати на други планети, а тук белите супремасисти подскачат по цял ден, защото видели мъж, облечен в розово. СмЕх!
47
3
 
4
 
! Отговори
муспи преди 2 години
Има една душещипателнта фобия, да се ядат изпражненията при полов акт. Всъщтност, половияя акт е като ангелски - не се съвокупляват, а *** и ядат. Е, толерантно ли е такова нещо, да не ми ядеш акето?! Това са наши ценности, и който е необразован да ходи в Унгария!
46
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Унгарците са достоен горд народ! Скочиха срещу терора през 1056 г., дадоха жертви, 600000 емигрираха. А днес са за дружба с Русия! Не им пука от сороските негодници, от измислената държавица Белгия, символ на колониализъм и грабеж и столицата й! Ще й се заканва фльорцата с красивото име Урсула фон дер *** и някакво си Рюте! Да живее Модьор Шашаг!
45
1
 
11
 
! Отговори
До АНОНИМНИЯТ преди 2 години
Ти си за психиатрия при особено строг режим - много опасни болни! Сезирам Прокуратурата за този текст! Анонимен, ама имаш IP! Наистина ли се мислиш за неуловим?
44
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И аз бих освирквал химна на Германия. Това вече не е Германия, а някакъв проводник на бежанци, на масова миграция и на хомо пропаганда. И върху футбола положиха ръка. Както е тръгнало след женските отбори скоро ще има гей и *** отбори.
43
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А англчаните!
42
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на британците, те също показаха, че нямат място в ЕС.
41
24
 
2
 
! Отговори
АНОНИМНИЯТ преди 2 години
Хващаш кука за месо, един брой от ония големите, на които висят цели телета. Пъхаш куката, откъм гърба, между две ребра на нетолерантния унгарец. Вдигаш унгареца, с помощта на съответната макара, над земята, така че да увисне на куката в гърба си и да се гърчи максимално дълго. Снимаш това и го пускаш в кинопрегледите преди филма да гледат всички.
40
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом като е EqualGame, може ли биологични жени да участват в мачове с мъже и обратното? Ако не - ТО ТОВА СИ Е ЧИСТА ДИСКРИМИНАЦИЯ!
39
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Между другото УЕФА е една мафиотска организация и футбола отдавна умря щом едно момче, което не може да уцели вратата през целия турнир и изпусна дузпа (Мбапе) струва 180 милиона ЕВРО. Някога футболистите играеха със сърце, а сега оправданието на Франция за отпадането от Швейцария е, че мaтраците им били неудобни и че гледали до късно нба. А за лгбг какво да коментирам, думи нямам. Защо политиката се намесва в спорта е добър въпрос.
38
1
 
40
 
! Отговори
Cesko преди 2 години
Солидарност към унгарците, утре всички сме за бяла европейска Италия защото отбора на Англия парадира с лентички на дъгата и заслужава да отпадне. И много ни е яко, че всички джендърски сбирщайни отпаднаха. Между другото най-хубавите мачове като атмосфера бяха на Пушкаш Арена в Будапеща. Да живее Централна и Източна Европа. Запада май ще последва съдбата на късния Рим... историята се повтаря.
37
0
 
5
 
! Отговори
Пeдaли преди 2 години
А най-мразим
36
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Унгария бе приет закон, който забранява разпространението пред малолетни на съдържания, свързани с хомосексуалността. Идентичен закон беше приет и в Русия преди години. Какво по-нормално от закон, който забранява разпространението пред малолетни на съдържания, свързани с ненормалност като хомосексуалността?
35
21
 
5
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
До 38 === 2 милиона българи заминаха, заради калъфи като теб :))) И бай дъ yей, аз също съм бил, живял и работил в цяла Западна Европа. Тук съм, защото там много се работи, дори за хубави пари, а тук е пълен айляк :)))) А и вече парите си ги направих в Латинска Америка и нямам нужда от по-голямо количество от тях. Достатъчно ми е за охолни поне 10 живота по 80 години :))) А ти що не ходиш в Джуджистан или КНДР? Там ЛГБТ изобщо не се толерира и ще си спокоен сред скрити хомота, дето уж са хетеро
34
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ако съм на мястото на Орбан веднага вадя унгарският футбол от тая корумпирана организация, няма нужда от уефа, за да се иаграе местен футбол, колкото до международния така или иначе източна европа я третират като девета категория хора. Най-добре ония богатите и успелите да си направят собствена лига с гейташки елементи, а ние своя без такива и всяка жаба да си знае гьола, без посредници мошеници от сорта на уефа
33
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 37 Или пък неандерталците като теб да вземат да се образоват, или викаш акъл като ти не е дошъл досега не го чакаш вече
32
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 38Ами ти заминавай на Изток бе варварин. В Северна Корея те чакат да бъхтъш и са живееш като цар :)))