Жените - магнит за бактериите

Изследване показва, че всичко идва от pH и потта - микроорганизмите бягали от киселинността
18 ное 2008 13:56,
22
Жените - магнит за бактериите
Снимка: БГНЕС

Женските ръце имат много повече бактерии от мъжките, твърди изследване на Университета в Колорадо, предаде БГНЕС.

То показва също, че и по мъжките, и по женските ръце има много повече микроорганизми, отколкото се смяташе преди.

Използвайки нова технология при прегледите, учените от Университета са достигнали до заключението, че в една ръка има поне 150 различни бактерии.

При прегледите на 100 пациенти (мъже и жени) те са идентифицирали над 4700 вида.

"Съществуването на толкова голям брой бактерии по ръцете е истинска изненада за нас, както и фактът, че по женските ръце има много повече бактерии, отколкото върху мъжките", се казва в заключението на американските учени.

Според тях факторът pH има голяма роля при създаването на различните бактерии по женските ръце и поради тази причина мъжете имат много често кожа с по-голяма киселина.

Предишни изследвания показаха, че там, където има по-голяма киселинност на кожата, бактериите са много по-малко. Това според учените е свързано и с изпотяването - мъжете и жените се изпотяват различно.

В изследването се подчертава, че жените използват повече хидратантни кремове от мъжете, което по всяка вероятност е и една от причините за по-големия брой микроорганизми.

Дебелината на кожата и хормоните също влияят върху броя на бактериите по ръцете. Честото миене на ръцете не намалява броя на бактериите.

"По-голямата част от бактериите по нашите ръце не са патогенни и имат защитна функция срещу инвазията на патогенните организми", пише още в изследването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
abe jenki kyde si byrkate bree...