Шестгодишно почина при операция във Варна

Според резултата от аутопсията момченцето е починало от остра сърдечносъдова недостатъчност
27 фев 2009 16:34,
74
Шестгодишно почина при операция във Варна
Снимка: БГНЕС

Марин Георгиев (6 г.) от Белослав е починал при операция на сливиците, съобщиха от полицията във Варна.

Сигналът за инцидента е подаден около 18,30 ч. вчера.

В полицията са се обадили служители на медицинския център, в който е починало детето. Местопроизшествието е посетено от дознател и дежурна оперативна група, информирана е прокуратурата.

Детето е страдало от мускулна дистрофия, но според лекарите е можело да бъде оперирано. Смъртта на детето е настъпила, когато медиците са му поставили упойката. При интубирането сърцето му е спряло.

Според резултата от аутопсията момченцето е починало от остра сърдечносъдова недостатъчност.

Окончателните резултати от анализа на съдебните медици ще е ясен след около месец.

Лекарите, които е трябвало да проведат операцията, са д-р Юри Русев, специалист „Уши, нос, гърло”, и анестезиологът д-р Елена Райнова.

Д-р Венелина Милева, управител на Медицински център “Варна”, съобщи, че детето е имало заболяване на скелетните мускули, които са атрофирали, а заради честите инфекции на горните дихателни пътища се е наложило отстраняване на сливиците му.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
0
 
! Отговори
filip ognev преди 12 години
zraveite imoa sin po4ina predi tri meseca ot sarce za6toto nemojaha dago spaset ida jive6 s miselta 4e sinati edin den 6e po4ine f treta gracka vsofia zagobih sinasi ot ne tostatk nakislarot te go intobirali a toi be6e samo godinka i pet meseca operaciata mina no hodehme na kontrolni itogava stana vsi4ko azm ba6ta no vsekiden pla4ea za6to nemojeha damu pomognat
77
0
 
3
 
! Отговори
джон преди 12 години
сега вече венелина милева е наградена за това че умело лъже пациентите и е повишена в бушон номер 2 от City Hospitals and Clinics (Andrey Markov & Ilian Grigorov - the big health traficants) които и дадоха да изпере още малко парички.
76
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
babo smotaniachke slushai sega xorata ne izbirat sistemata i nachina na jivot ovca tapo kato nemojesh da komentirash temata nedei se machi bavno zagriavashta -nedagava ovco
75
0
 
0
 
! Отговори
СТЕФАНОВА преди 14 години
ДАДЕ ОПЛАКВАНИЯ ПО МУСКОЛИ И СУХОЖИЛИЯ.ИМА СЕКРЕТ КОЙТО СЕ СТИ4А ОТ НОСА КЪМ ГЪРЛОТО.СЕГА Е НА 25Г И ПРОБЛЕМА НЕ Е РЕШЕН.ВЕЧЕ СЕ СТРАХУВАМЕ ОТ ЛЕКАРИ , А Е НОРМАЛНО ЧОВЕК ДА ИСКА ДА ЖИВЕЕ КАЧЕСТВЕНО.ЛЕКАРИТЕ НЯМАТ ИНТЕРЕС ДА НИ ИЗЛЕКУВАТ - ИМАТ ИНТЕРЕС ДА СМЕ ВЕЧНИ ПАЦИЕНТИ- ЗА ДА ПЕЧЕЛЯТ.ЖАЛКО .МОИТЕ СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ!
74
0
 
1
 
! Отговори
СТЕФАНОВА преди 14 години
МЕДИЦИНАТА ТРЯБВА ДА СЪХРАНЯВА ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ,ДА ГО УДЪЛЖАВА И ИЗЦЕЛЯВА.А КАКВО СТАВА У НАС - ЖИВЕЕМ В СТРАХ ОТ ТОВА КОЕТО НИ ПРАВЯТ ,ЗАЩОТО РАЗЧИТАМЕ НА ШАНСА ДА ОСТАНЕМ ЖИВИ ,ДА ОЦЕЛЛЕ - А НЕ ДА ИМАМЕ СПОКОЙНАТА УВЕРЕНОСТ ЧЕ СМЕ В РЪЦЕТЕ НА ОТЛИЧНИ ,ОТГОВОРНИ ЛЕКАРИ И ПРЕДИ ВСИЧКО ЧОВЕЦИ ,А НЕ ТЪРГОВЦИ.ПЛАЩАМЕ ВИСОКА ЦЕНА - НАШИЯ ЖИВОТ И ЗДРАВЕ.НА СИНА МИ НА 13 Г. МУ НАПРАВИХА ВАКСИНА ЗА МОРБИЛИ ,А ТОЙ В ТОВА ВРЕМЕ Е БИЛ ЗАРАЗЕН ОТ БРАТ СИ С ВАРИЦЕЛА - ИЗКАРА КОШМАРНА ШАРКА И ТОГАВА ДАДЕ ОПЛАК
73
1
 
1
 
! Отговори
Mariqna преди 15 години
Искренни саболезнования за родителите, които най-много сега те страдат. Утеха за тях, както и за други почернени като нас семейства, ще бъде, когато най-сетне има възмездие, срещу толкова много зачестелите уж лекарски грешки. Това за мен е една немърливост, от страна на анестезиолога, защото, преди всякакъв вид операция било рутинна ( както те я определят)се попълват нещо като анкетна карта, в която се описват заболявания, алергии и прочие въпроси. Именно заради тази тяхна бързинна да приключат по рано операцията и да си пиберат уговорената предварително с родителите сума за тази операция, ( защото при тях нещата са нещо като на конвейр) , невиното детенце ще гние в черната земя. И това, че лекарите не гледат на нас вече като на пациенти, а ни оценяват като "клиенти", затова няма да сме единствените почернени, за това те наречени лекари дали своите Хипократови клетви трябва да се замислят над това, колко е скъп живота на близките им хора, и да си направят равносметка колко е скъп живота на нашите близки и приятели.
72
1
 
0
 
! Отговори
??? преди 15 години
? 'СРАСНАТА С УШИТЕ' . Нещо скъпа пак не си разбрала. Абе в тая образователна система има ли часове по биология и анатомия на човека. Нямам думи. Определено тея форуми са като развален телефон
71
0
 
4
 
! Отговори
ВАРНА преди 15 години
АЗ СЪМ ОТ ВАРНА.МОЕТО ДЕТЕ КАТО СТАНА НА 6 г. ИМАШЕ ПРОБЛЕМИ СЪС СЛИВИЦИТЕ.ЗАПОЧНА ДА СЕ ЗАДУШАВА ВЕЧЕР,БЕШЕ НЕЩО СТРАШНО.И ТАКА ХОДЕНЕ ПО МЪКИТЕ НЯКОЛКО МЕСЕЦА С НАШИТЕ "УМНИ ЛЕКАРИ"ВЪВ ВАРНА И НИЩО,НЕ И ПОСТАВИХА ПРАВИЛНА ДИАГНОЗА.СЪМНЯВАХА СЕ ЗА ТУБЕРКОЛОЗА ПОНЕЖЕ И КАШЛЯШЕ,ЗА МАГАРЕШКА КАШЛИЦА,АСТМА,АБЕ КАКВО ЛИ НЕ.ОТИДОХМЕ В СОФИЯ ПРИ Д-Р МЕДЖИДИЕВ,БЯХА НИ ГО ПРЕПОРЪЧАЛИ И КАКВО ДА ВИ КАЖА ТОЗИ ЧОВЕК СПАСИ МОЕТО ДЕТЕ.СЛЕД 15-МИНУТЕН ПРЕГЛЕД КАЗА,ЧЕ СПЕШНО ТРЯБВА ДА СЕ ОПЕРИРА И ТАКА ИЗЛЕЗЕ,ЧЕ ТРЕТАТА СЛИВИЦА Е СРАСНАТА С УШИТЕ.НЕЗНАМ КАКВО БИХ ПРАВИЛА АКО НЕ БЯХ СРЕЩНАЛА ТОЗИ ЗА МЕН СВЕТЕЦ.
70
0
 
2
 
! Отговори
Ваба ви от Мексико преди 15 години
Разни елементарни субекти не правят разлика между възможни усложнения (и при най простата хирургична намеса) и убийство. Ама не е виновна образователната система , а вродената мозъчна недостатъчност. Не случайно проф. Асен Златаров е казал :'Най-опасни са полууките хора'
69
0
 
0
 
! Отговори
dublin преди 15 години
SEGA TEZI KOITO SE SARDIAT I OBIJDAT 4E BG E EDNA WC RAZBIRAT LI VE4E KAKVA E ISTINATA,NE WC -DOLEN GNUSEN BATAK,BEZ VINOVNITSI ZA SMATTA NA DETSA.
68
1
 
2
 
! Отговори
dadada преди 15 години
Каква смъртност бе ***, тук става дума за убийци. Съд и затвор! Който не си разбира професията да не я работи. Лекарската професия не е за всеки!
67
0
 
2
 
! Отговори
Баба ви от САЩ преди 15 години
Какви пари бе нeщастници? Имате най-евтината здравна система, която сте си сi създали сами и на всичко отгоре имате претенции. Хем плащате нещо евтино хем искате качество? Как да стане? Когато условията се доближат до германските ,тогава искайте германско качество. Но и там има смъртност. Да не мислите ,че сте безсмъртни и все някой трябва да отговаря за смърта ви?
66
1
 
0
 
! Отговори
и аз съм майка преди 15 години
Само да се зачудя на глас......къде е бил невролога???Щом детето е с мускулна дистрофия не е ли необходим консулт с невролог....не разбирам от медицина,но имам близък с подобни мускулни проблеми ....на детето не му се бие ваксина без консулт с невролог.Но що пък невролог...наще лекари разбират от всичко!!!
65
0
 
0
 
! Отговори
асистент преди 15 години
точно така #60, директорката на центъра венелина милева не е завършила медицина и нищо не разбира от тази работа, защо го прави ли? и аз не знам, но знам че само обещава разни неща на лекарите и после нищо, тези от София и били виновни.
64
0
 
0
 
! Отговори
Леля Цанка преди 15 години
напълно съгласенсна съм с Спас (Номер 47). Юнайтед медикъл имат и други центрове и не трябва да се позволи и там да стане такава грешка, за това нека просто да не им пълниме джобовете и да ги избягваме.
63
0
 
0
 
! Отговори
бивша медицинска сес преди 15 години
Не се заблуждавайте че това е защото реформата в здравеопазването не върви или защотоо има джипита. Това се случва защото никога не се търси отговорност от лекарите и на лечебните заведения. Просто ги вкарайте в затвора (и директорите) и да кажат кой и какво ги кара да взеат пари за неща които не могат да правят. Ужас това ще се случи пак.
62
0
 
0
 
! Отговори
ER_Dr. преди 15 години
Точно в твоя т.н. град, бившето с.Гебедже, с 1/3 ромски елемент, имаше поликлиника като слънце, рентген, клинична лаборатория, детска консултация, специалисти от Варна през ден, денонощни дежурства, стоматолози. Доколкото ми е известно, там все още работи един от най-добрите специалисти по вътрешни болести от цялата Варненска област изобщо. Освен това, един от по-бившите директори точно на вашата поликлиника е осъждан и е лежал в затвора. Питай някой от по-възрастните да ти кажат.
61
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
горкичкото детенце само на 6 годинки ;( то е от моят град ... толкова хубаво дете ;( много много жалко ... има и братче .. по мъничко ;( ;( ... тези лекарии .. тези лекари .. те НИКОГА не са виновни ;( някоЙ да е чул някога за виновен лекар ? ;( ужасно е ;( ... мир на праха му и искрени съболезнования на родителите ... ужааас ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;(
60
0
 
0
 
! Отговори
аха преди 15 години
Ако не е съвпадение на имената, тая работеше като асистент в катедрата по физиология. За 23 г трудов стаж, още пациент не е преглеждала и рецепта не е писала.
59
1
 
0
 
! Отговори
cn преди 15 години
Чудя се защо трябва да има лични лекари, та те са само разпределители напоциентите, служат само за прибиране на потребителската такса, ако решат да те лекуват от нещо, почти винаги се стига до специалист. В крайна сметка защо ми е личен лекар, като ме заболи окото отивам на очен лекар, като ме заболи сърцето отивам на кардиолог и т. н.Аз съм мед. сестра и съм разбрала, че Здравна каса въобще не е нужна, всеки да си прави мед. усигуровки в Бонова книжка и сам да преценява къде и на кой доктор да ходи. Така парите ще вървят след пациента и тогав ще се види кои доктори са добри и кои лоши. Сега Здравната каца пилее пари по джипита, по скъпи офиси, по коли, по бюрокрация и какво ли още не, а за пациента парите винаги не стигат.