Ваксина срещу рак на матката погуби млада британка

14-годишната тийнейджърка починала след манипулацията
29 сеп 2009 11:00, Красимир Ангелов
84
Ваксина срещу рак на матката погуби млада британка
Снимка: БГНЕС

Британска тинейджърка почина, след като й бе поставена ваксина срещу рак на шийката на матката, съобщава Ройтерс.

Ваксината е била произведена от британската фармацевтична компания GlaxoSmithKline.

Тя е била поставена на 14-годишната Натали Мортън от гр. Ковънтри в рамките на национална имунизационна програма.

Часове след манипулацията обаче момичето се почувствало зле и било хоспитализирано.

Въпреки намесата на докторите по-късно то починало в болницата.

От компанията производител обявиха след инцидента, че това е първият летален случай при ползване на техния продукт, от който вече са продадени над 1,4 млн. дози.

Те препоръчват преди и непосредствено след ваксинация лекарят да следи за алергични реакции от страна на ваксинирания и за симптоми на евентуални странични ефекти от препарата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 14 години
Малоумието в разсъжденията на doky до голяма степен обяснява негативизма на българите към лекарите въобще.Налице е типичен пример на медицински неграмотно лекароподобие войнстващо налагащо смешните си мнения на околните.Резистентни форми на всички бактерии,а не само на туберкулозните се развиват не от ваксиниране,а от неправилно изписване на антибиотици.А с маймунския серум за ваксини(28) направо изби рибата.Излиза,че е по-лесно да ловиш маймуни за серум отколкото просто да го вземеш от хора.
44
0
 
2
 
! Отговори
123 преди 14 години
fz чух,че измислили ваксина против запек,само че се слага на нетипично място.Смъртност не е регистрирана,само голем срам.
43
0
 
2
 
! Отговори
fz преди 14 години
Doky, говориш пълни глупости! Имено на местата, където не се правят ваксинации против туберкулоза, морбили и варицела заболеваеомостта скача драстично и децата умират! Не мога да повярвам, че има такива лекари като тебе.. Кажи къде работиш, за да не ходим при тебе!
42
0
 
2
 
! Отговори
doky преди 14 години
като ви ваксинират срещу туберкулоза,защо заболеваемостта и скача и то на резистентни форми,демек неповлияваща се от лекарства?Като правят ваксини срещу морбили и варицела ,защо почти всяко дете боледува?
41
0
 
2
 
! Отговори
sasdfasfa преди 14 години
Наскоро изнесена статистика гласи, че ако се намери лекарство срещу рак продъжлителността на живота ще скочи с 2 години. В същата статистика се казва, че ако се спрат ваксините продължителността на живот ще се намали с 10 години. Оттам нататък си вадете изводите.
40
0
 
2
 
! Отговори
fz преди 14 години
Е*ати тъпата новина! И това ми било за първа страница на днес.бг?! Поне да бяхте написали една статистика за това на колко жени е помогнала ваксината против рак на шийката! Типична медийна манипулация! Сега *** ще скочат срещу ваксините, а нормалните хора почват да се разколебават дали има полза от тях и дали наистина няма нещо вярно в теорията на ГОЛЯМАТА ФАРМА конспирация.. Жената под името "Doky" по-надолу след като е лекар би трябвало да знае колко човешки живота са спасили ваксините..
39
0
 
2
 
! Отговори
doky преди 14 години
томов ако е на главата ти ще те питами после , знаеш ли,че раковите щамове са 70,а ваксината е активна към два16 и 18,ами другите?Не ти ли намирисва на бизнес?А освен това неможеш да дойдеш на преглед при мен щото съм гинеколог,пък де да знам,може да опиташ...
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ваксините са предназначени да УБИВАТ как мислиш се появиха СПИН и всички тези нови мутации на грипа.Винаги след масови ваксинации следват епидемии и висока смъртност.В интернет има достатъчно информация по случая и много компетентни лекари също казват че ваксините са смъртоносни!Всички болести и ниската продължителност на живота в миналото са се дължали предимно на слабо хигиена .
37
0
 
2
 
! Отговори
az преди 14 години
p1?
36
0
 
2
 
! Отговори
Томов преди 14 години
Напротив, нищо лошо няма във ваксините. Късата памет и опростенческото разсъждение на някои хора е поразително. Забравят как сме живеели в 19ти век и как живеем сега.Колко е била продължителността на живота тогава, колко деца са доживявали до пълнолетие преди някоя *** болест да ги тръшне.
35
0
 
2
 
! Отговори
Томов преди 14 години
До доки,Като те слушам какъв лекар си, май никога няма да дойда на преглед при теб.От шофиране умират един на 1000 всяка година в България. Айде да забраним автомобилите че са вредни. В случая става въпрос за алергична реакция. Алергията е автоимунен дефект. Ако си лекар знаеш това. Нещастни случаи стават на всякъде, по строежи, по-пътищата, дори и в къщи може да ти се случи. Айде да забраним лек за рак само защото 1 на 1.4 милиона е имал нещастен случай.
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
nikoga ne vzimaite vaksini te sa pulni s jivak i rakovi virusi i ku0p drugi otrovi.Vaksinite sa suzdadeni s ednichkata cel da se iztrepvat hora s tyah!
33
0
 
2
 
! Отговори
малко инфо преди 14 години
Рак на шийката се причинява от бактерии, без опасност за мъжете, а бактериите се пренасят по полов път. Това им е общото! Рискът скача с броя на партньорите, поради което е добре да се поставя на девствени или по-млади момичета. За това 14 год. си е подходяща възраст, иначе жалко за момичето в случая :(
32
0
 
2
 
! Отговори
Марияна преди 14 години
Всеки нормален лекар БИ ТРЯБВАЛО да провежда изследвания за алергии и т.н. На всички ни е ясно че това не се случва
31
0
 
2
 
! Отговори
thebrainless преди 14 години
shit happens
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Всеки нормален лекар провежда изследвания за алергии и прочее, към съставните части на ваксини, лекарства, медикаменти! Нелепо...Да почива в мир момичето.
29
0
 
2
 
! Отговори
neo5 преди 14 години
Те хората са си го казали още от много отдавна : Най-лесно се умира с медицинска помощ...ама иначе верно са я спасили от рака, от ваксина е умряла,браво на хората тц тц тц
28
0
 
2
 
! Отговори
doky преди 14 години
лекар съм и искам да Ви кажа,че това е един голям бизнес,по-голям от оръжейния,че тези ваксини не са 100% сигурни,както и всички други.който иска може да провери,колко деца са починали или останали инвалиди след ваксинации.дори СПИН е разпространен от ваксини,тъй като е използван маймунски серум за създаване на ваксини в африка!!Човек дори когато твори добро,пак излиза често много лошо,а има ли и "бизнес"".....ужас!!
27
0
 
2
 
! Отговори
до Ядосана преди 14 години
Ти не само си ядосана ами си и много проста, срамота че си и жена
26
0
 
2
 
! Отговори
до Чдосана преди 14 години
Ти не само си ядосана ами си и много проста, срамота че си и жена