Ваксина срещу рак на матката погуби млада британка

14-годишната тийнейджърка починала след манипулацията
29 сеп 2009 11:00, Красимир Ангелов
84
Ваксина срещу рак на матката погуби млада британка
Снимка: БГНЕС

Британска тинейджърка почина, след като й бе поставена ваксина срещу рак на шийката на матката, съобщава Ройтерс.

Ваксината е била произведена от британската фармацевтична компания GlaxoSmithKline.

Тя е била поставена на 14-годишната Натали Мортън от гр. Ковънтри в рамките на национална имунизационна програма.

Часове след манипулацията обаче момичето се почувствало зле и било хоспитализирано.

Въпреки намесата на докторите по-късно то починало в болницата.

От компанията производител обявиха след инцидента, че това е първият летален случай при ползване на техния продукт, от който вече са продадени над 1,4 млн. дози.

Те препоръчват преди и непосредствено след ваксинация лекарят да следи за алергични реакции от страна на ваксинирания и за симптоми на евентуални странични ефекти от препарата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
онбашията преди 14 години
предлагам всички мислячи, дето пискат срещу фармацевтичните компании, макдоналдс, банките, консервантите, инсектицидите и другите "отровни работи", да бъдат изселени в афирка, където ще живеят природосъобразен живот сред комари и нечистотии, а ние ще си живеем консуматорски сред молове и небостъргачи. и за тях добре и за нас. защо да си тровим живота един на друг?
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Много странно чувство за хумор имаш! Какъв празник, бе? Това, че заради лекарска небрежност е погубен един млад живот? Това ли е причината да празнуваш? Защото съм сигурна, че ако момичето беше оставено под наблюдение след процедурата щяха да я спасят. Обаче докторите много бързали да я пратят да си ходи. Аз не виждам никакъв повод за празник!
23
0
 
2
 
! Отговори
333 преди 14 години
Като няма нищо общо с безопасния секс тогава защо и слагат ваксината?
22
0
 
2
 
! Отговори
kpuTuk преди 14 години
До 21 : Кажи че е празник на семейството на момичето
21
0
 
2
 
! Отговори
Тялото преди 14 години
Кефи ме как всички дават експертно мнение за това как действат ваксините и фармацевтичноте компании. Колко от вас са лекари (добри), или научни работници.Един нещастен случай на фона на сигурно половин милион предотвратени такива си е жив празник.
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Благодаря за информацията! Не бях запозната. Е, значи имам един проблем по-малко, няма смисъл да се занимавам с подобна ваксина.
19
0
 
2
 
! Отговори
Hm преди 14 години
Най-лошото е че винаги има разли дрислиовци,които нямат изобщо представа за какво става въпрос,чуват "рак" и започват веднага да плямпат. Немога да разбера от къде идва тая истерия да се давааш мнение,когато очевидбно изобщо незнаеш за какво става въпрос.Пууу...
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Я прочетете това....http://grigorsimov.blog.bg/politika/2009/08/11/zashto-nasilstvenite-pogolovni-vaksinacii-sa-biologichna-voi.377934
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
do 7Ami may ne e rano,zastoto po prinzip vaksinata e nay-dobre da se napravi predi momicheto da pochne polov jivot! Pone taka chetoh,a kolko e efikasna samata vaksina ne e qsno! Tuk v Germaniq se poqviha samneniq i debati dali izobsto ima smisal da se pravi!A inache jalko za momicheto!
16
0
 
2
 
! Отговори
Spiro преди 14 години
Е, това е алергична реакция. Какво са виновни GlaxoSmithKline ?!
15
0
 
2
 
! Отговори
Грую преди 14 години
До бастуна под мене с медицинското образование. Рака на маточната шийка най- често се причинява от човешки папилома вирус който се предава по полов път. Аман от специалисти.
14
0
 
2
 
! Отговори
гост преди 14 години
няма защо да плюете по фармацефтичната компания, защото е спасила хиляди ако не и милиони живота. Може да го прави и за пари, но е факт. Момичето най-вероятно е получила алергична реакция от ваксината.
13
0
 
2
 
! Отговори
Светлю преди 14 години
че кое му е кофтито?
12
0
 
2
 
! Отговори
Petya преди 14 години
Ракът на шийката на матката е втората причина за смърт при младите жени след рака на гърдата. В повечето случаи причинител е човешкия папиломен вирус HPV тип 16 и 18. Най-засегната възрастова група е на 40-49 годишните, но през последните години зачестяват случаите с рак на маточната шийка и след 30-годишна възраст. Ваксината предпазва в най-голяма степен, ако се приложат преди започване на полов живот.Смята се, че колкото по-рано започне половият живот, толкова е по-голяма вероятността за инфе
11
0
 
2
 
! Отговори
debnadaviebna преди 14 години
Рак бе, образи, не се хваща от необезопасен секс. А и винаги когато науката измисли начин да отърве милиарди, но някакви единици имат непоносимости и не издържат, всички кълнат науката за загубените животи на единици и наричат фармацевтите безскрупулни. Нали и те трябва да ядат. Ако фармацевтите бяха осигурени откъм всичко и не им се налагаше да пласират лекарствата, за да се хранят, едва ли някой щеше да боледува от нещо.
10
0
 
3
 
! Отговори
Hm преди 14 години
Ами ***,общото е че рака на маточната шийка се предизвиква от вирус,който се предава по полов път! Са разбрали *** смотан защо човека ти казва за безопастния секс.
9
0
 
2
 
! Отговори
Ядосана преди 14 години
Абе Номер 1 - какво общо има безопасният секс с ваксина против рак ??? най-мразя такива глупави изказвания, и тези които им слагат плюсове. И още нещо - тази ваксина се слага до 26-тата годишнина, тъй че на 14 е нормално.
8
0
 
2
 
! Отговори
anim преди 14 години
абе специално, тези ваксини срещу рак на шийката на матката, не правеха ли куп други поразии?Спомням си че имаше някаква история точно с тези ваксини.Иначе кофти за момичето.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Горкото момиче! Не е ли задължение на лекарите, преди да слагат каквито и да е ваксини, да проверят дали пациентът няма алергия към някоя от съставките! Или и те са като нашите доктори. Слагат ти ваксината и с това работата им приключва! Пък как се чувстваш след това, дали ти е зле, дали имаш алергия... не е техен проблем! Щом си решил да се ваксинираш, рискът си е твой! А и на 14 години... не съм лекар, но не е ли малко рано за такава ваксина? Само питам. Не съм запозната.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Науката изисква жертви.