Откриват още пунктове за издаване на европейска здравна карта

Общият им брой вече е 67
20 юни 2010 09:40,
14
Откриват още пунктове за издаване на европейска здравна карта
Снимка: Булфото

Фирмата, която изработва европейската здравноосигурителна карта (ЕЗОК), откри нови 38 дистрибуторски пункта на територията на страната.

Целта е да бъде подобрено обслужването на гражданите, желаещи такива карти, съобщиха от пресцентъра на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).

Общият брой на местата, където се приемат заявленията за издаване на документа, е 67.

Най-много офиси работят в София, Варна, Русе, Велико Търново, Плевен, Благоевград и Враца.

Адресите на местата, където се приемат документи за издаване на ЕЗОК, са публикувани на сайта на НЗОК, в рубрика Международно сътрудничество – Европейска интеграция.

За издаване на ЕЗОК се подава заявление по настоящ адрес. Картата и услугата са безплатни. Заплаща се само цена от 0.12 лв. за формуляр по образец.

ЕЗОК е препоръчителен документ при пребиваване на задължително здравноосигурените лица в държави-членки на Европейския съюз, в страни от Европейското икономическо пространство и в Конфедерация Швейцария.

През 2009 г. са издадени общо 91 300 ЕЗОК и 26 000 удостоверения за временното й заместване. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да се увеличи срока на действие , защо всяка година да се подменят
13
0
 
3
 
! Отговори
Смут преди 13 години
да плащат заплати на още *** безделна чиновническамного ясно увеличение на срока скандирайте
12
0
 
3
 
! Отговори
Кичка преди 13 години
Пълна трагедия е в Пловдив. В Интернет доскоро беше публикуван адрес, от който фирмата се е преместила преди 1 година. В книжарничката на Днепър работят 2 сърдити бабички, които затварят в 15.45 вместо в 16.30.
11
0
 
9
 
! Отговори
с преди 13 години
що да не увеличим срока на годност на тези карти както във всяка друга държава от ЕС, ами трябва да откриваме още пунктове да си ги сменяме картите от време на време.. храним хора да правят смени.. ненужни..А да, и картата не служи за нищо друго освен ако иска искаш да почнеш временна работа където не те осигуряват и ако си 'заминеш', да ти върнат трупът до бг.
10
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
И като имаш тая карта а в нея нямаш нищо за какъв ти е навънка да ни се смеят хората.докато не направят за всеки индивидуално колкото пари си внесе да му влизат по нежова сметка и да си всеки карта и когато се наложи лечение да си дърпат от там тази смехория е излишна
9
0
 
4
 
! Отговори
emigranta преди 13 години
za kakvo mi sa tezi gluposti kogato se osigorqvam tuk imam si lichen lekar i TESSERA SANITARIA----na BG mafiozi ne davam pari.
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Егати европейската карта. На гърба на картата, където са ти личните данни, всичко е написано на български.
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В пункта в Силистра за тези карти работи една отвратителна госпожа с най киселата физиономия на света
6
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не е вярно
5
2
 
22
 
! Отговори
DeDe преди 13 години
Поредната измама на държавата.Тук в европа са валидни единствено ,паспорт,лична карта и шофьорска книжка,на чуждия гражданин.Нищо друго.И тези здравни застраховки са такова ходене по мъките ,че накрая резултата е нула.Хората не знаят че ,ако лечението ти струва няколко хиляди евро,първо трябва да си платиш тук и после да си търсиш парите в БГ.Отчайвщо.
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"...НИКОЙ НА ЗАПАД НЕ ТИ ГИ ИЗИСКВА,БЯХ ВИДЯХ ПРОСТО СИ ПРАВИШ ЛИЧЕН ЛЕКАР И ЛЕЧЕНИЕТО ТИ Е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО..."Можеш да си избереш личен лекар, само ако се осигуряваш в страната в която си го избираш. Иначе ако ти се наложи спешно да ползваш лекар, докато си на екскурзия без застраховка например, без тази карта може да ти се наложи да платиш доста голяма сума!
3
2
 
12
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 13 години
И в Кривунделово откриха .....пункт за издаване на европейска здравна...карта.Нали услугата е....безплатна,всички си взеха такива карти,с изключение набаба Кривунделка която е 102 годишна и скоро няма да ходи по...Европата иДечо Пънпора,който винаги спи,когато не пие на ракиения....казан;то без туйпо Европата .....ракиени казани.....няма,за какво му е някаква.....карта.
2
5
 
19
 
! Отговори
сдгсг преди 13 години
НЕ МИ ТРЯБВА ТОЗИ ***,НИКОЙ НА ЗАПАД НЕ ТИ ГИ ИЗИСКВА,БЯХ ВИДЯХ ПРОСТО СИ ПРАВИШ ЛИЧЕН ЛЕКАР И ЛЕЧЕНИЕТО ТИ Е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО ,А ТУК НИ ЛЪЖАТ ДА НИ КРАДЪТ И ПОСЛЕДНИТЕ ПАРИЧКИ МОШЕНИЦИ ,МАФИОТИ,НАЧЕЛО С МАФИОТА БОРИСОВ...
1
0
 
16
 
! Отговори
iwan преди 13 години
*** глави са тези от отдела МИ на НЗОК...! Фирмата,която прави картите има готовност на публикува формуляра в ИН и той се попълва от РС-то...но тия бюромутри не дават...! Защо може да е лесно,като може да е трудно...е казал шопа !