Смяната на религията или църквата вреди на здравето

Религиозните хора са по-здрави, твърдят американски учени
1 окт 2010 11:31,
27
Смяната на религията или църквата вреди на здравето
Снимка: БГНЕС

Учените, които през последните години се опитваха да открият връзката между религията и здравословното състояние на всеки човек, обикновено достигаха до извода, че вярата е едно от най-силните лекарства.

Ново американско изследване обаче установи какво се случва, когато човек премине от една религиозна група в друга, съобщи ABC.

Американски учени откриха, че здравословното състояние се влошава драстично, когато човек смени любимата си църква с по-различна обстановка от морална гледна точка.

"Досегашните изследвания обръщаха внимание на връзката между здравето и вярата и логично заключаваха, че по-религиозните хора са по-здрави", посочиха изготвилите изследването учени.

"Не беше обърнато внимание обаче на смяната на религиозната принадлежност и нейното въздействие върху здравословното състояние", допълни Кристофър Шейтъл от Пенсилванския държавен университет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: вярарелигия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
религията е опиум за народа и така по лесно се контролира надигнеш ли глава и те дърпат долу
16
0
 
2
 
! Отговори
Виолина преди 13 години
Абсолютно вярно е , че вярващите хора са по- здрави . Те са в по- добра кондиция , защото вярата ги прави по- добри по- малко завистливи , по-честни.....това води до добър тонус на духа , а от там и на тялото ! Пробвайте !
15
0
 
6
 
! Отговори
Celestian преди 13 години
Май доста време ще мине преди повечето хора да осъзнаят, че болестта всъщност е защитна реакция и сигнал.
14
3
 
1
 
! Отговори
Иван Стоянов преди 13 години
ТОВА СА ГЛУПОСТИ!ГЛУПОСТИ НЕ КОМЕНТИРАМ !
13
5
 
5
 
! Отговори
Богослужещ преди 13 години
Това не е вярно! Религията желае да имат проблеми хората за да вярват в догмата. Вярващият е обременет с мисълта за постоянна вина, че е грешен. Вярващите живеят по-малко поради тази причина. Психиката е натоварена. При псевдовярващите е друг въпроса. псевдовярващият след като реши да извърши нередност, я върши и след това отива в църквата запалва си свеща и е като мома, девственица.
12
6
 
3
 
! Отговори
Лазар преди 13 години
Аз, нещо не разбирам!!! Като гледам, що народ си е закачил CV-та на оградата на църквата/снимката горе/ -то тва кво значи- те много вярвящи ли са били ?! или са неверници ?!? Здрави ли са се споминали или пък болни?! Щото едно време, когато ми казаха, Лазаре- прогледни и аз прогледнах!!! Ама сега като чета какво пишат някои- нищо не виждам и нищо не разбирам!!! А иначе мирише на развалени яйца та не се трае!!!!
11
11
 
5
 
! Отговори
didslpole преди 13 години
Нещата са елементарни. Вярващия се разтоварва от стреса, защото се намалява конфликта между инстинкта за самосъхранеие и разума, който казва , че краят е близо. Колкото е по слаб психически един *** толкова по-помага, което не е добре за видът като цяло, освен, ако вярващите отпадат от размножаването чрез монашество или безбрачие. Защото вярващият отстъпва своя суверинитет и се разтоварва и от тоговорност . Него го води въображаемият наставник и бащица горе от небето. Той само слушка. Дечковци
10
2
 
9
 
! Отговори
наивник преди 13 години
Объркана е причинно-следствената връзка. Хората сменят религията си когато нещо не им е наред а не обратното
9
0
 
10
 
! Отговори
кеф стана преди 13 години
това е черквата в град първомай, ремонтирана и обновена! пред нея от другата страна е ОУ Кирил и Методий, което също е ремонтирано и изглежда супер! За съжаление едната сграда се посещава само по празници, а в другата намаляват децата!
8
5
 
16
 
! Отговори
Вселената е БОГЪТ преди 13 години
Първо, такава глупост скоро не съм чел. Едно е да вярваш в Бог, друго е да спазваш ритуалите на някаква религия. Моя БОГ е Вселената с нейните жестоки закони, където е казано, че за всяко действие има изплащане и заплащане, в зависимост от деянието. Лъжовно е, когато разбойник прави дарение на църква, надявайки се за опрощение на греховете. Греховете се изплащат в същия размер и по подобен начин, както са сторени. Затова религиите заблуждават.
7
4
 
2
 
! Отговори
до 7 преди 13 години
на теб пък кой ти каза,че искаме да те четем.какво си запреписвал библията...или там от където праписваш.що не се цаниш за поп?
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а като смесиш 2 религии,ти дреме дали им вярваш. просто получаваш повече гласоподаватели. справка:станишев и доган
5
0
 
14
 
! Отговори
свободен преди 13 години
религиозните са по-здрави щото повече разчитат на всевишния отколкото на пишман лекари - оттука този 'лечебен' ефект.Не че има нещо различно.даже според други изследвания безверниците са по-щастливи и по-спокойни, живеят по-дълго абе какво да ви кажа... каквито цели си поставят - такива резултати ще си натъкмят тези 'изследвания'От законите на Мърфи:"Човек без вяра е както риба без велосипед"
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
вярваме. честит рожден ден!-много,много здраве,и ...наздраве довечера!
3
1
 
13
 
! Отговори
варвате или не преди 13 години
Днес имам рожден ден !
2
2
 
8
 
! Отговори
атеисти преди 13 години
.......Религиозните хора са по-здрави....За това ли сме болна нация ????
1
3
 
4
 
! Отговори
а у нас ? преди 13 години
...пак за Америка...