Ранното оплешивяване водело до рак на простатата

Около 250 000 мъже годишно умират от заболяването
Обновена: 16 фев 2011 15:31 | 16 фев 2011 13:46,
5
Ранното оплешивяване водело до рак на простатата
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Изследване на френски специалисти показва, че мъжете, които започват да оплешивяват около 20-годишна възраст, са изложени на повишен риск от рак на простатата по-късно в живота, предаде Ройтерс.

Изследователи от университета "Декарт" в Париж са сравнили данните за 388 мъже, лекувани от рак на простатата, с тези на 281 здрави мъже.

Специалистите са открили, че вероятността да развият заболяването е била двойно по-голяма за мъжете, които са започнали да оплешивяват около 20-годишна възраст.

По-късното оплешивяване – към 30- или 40-годишна възраст, не влияе върху риска от рак на простатата.

Застрашените мъже могат да се възползват от по-ранен скрининг или от превантивна терапия. При рисковите случаи могат да се прилагат т.нар. антиандрогенни лекарства, използвани за лечението както на оплешивяване, така и на рак на простатата.

Тези медикаменти възпрепятстват превръщането на тестостерона в андрогенен хормон, известен като дихидротестостерон, за който се смята, че предизвиква окапване на косата.

Ракът на простатата е второто най-разпространено злокачествено заболяване сред мъжете след белодробния рак. Жертвите му са около 250 000 годишно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
някой преди 13 години
Е тия откриха топлата вода.Всъщност е точно обратното - не оплешивяването води до рак, а оплешивяването е признак за високи нива на ДХТ, което може да доведе до рак на простатата.Само че това е отдавна известно - много лекарства за простатата намаляват нивата на ДХТ.
4
0
 
1
 
! Отговори
xxx преди 13 години
Piite antiandrogenni lekarstva i prizemqvate "samoleta" okonchatelno :)
3
2
 
2
 
! Отговори
!!!! преди 13 години
Не пийте нищо - това са глупости - никой не знае още причините за заболяванията от рак...тъпотии и спекула
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Жените да пият андрогени, за да не боледуват от рак на гърдата.
1
1
 
2
 
! Отговори
Гинекомастия преди 13 години
Дихидротестостеронът е хормона, който ви прави мъжкари. Той е отговорен за окосмяването, агресивността, твърдостта и силата на мускулите, силното чувство за лична територя и собственост, голямото либидо, размера на пениса. Има случаи, където ракът на простата се лекува с дихидротестостерон!!! Причините за заболяването са доста комплексни и не може да се вини само дихидротестостеронът. Най-добре прочетете цялата статия gynastia-bg/2010/12/dihidrotestosteron-gynastia.html