СЗО определи най-пиещата нация на света. Не са руснаците

Британците са най-големите пияници на света
Обновена: 18 фев 2011 12:44 | 18 фев 2011 12:44,
80
СЗО определи най-пиещата нация на света. Не са руснаците
Снимка: Булфото

Британците са сред най-големите пияници на света, предупреждава в. "Дейли телеграф", като цитира нови данни на Световната здравна организация.

Средно британците изпиват над 13 литра чист алкохол на година, което е най-високото средно количество в ЕС, сочат данните.

Жителите на Великобритания предпочитат в 43 процента от случаите да препиват с бира. След това идва ред на виното (30%) и на останалите алкохолни напитки (21%).

Данните на СЗО показват, че смъртните случаи от чернодробна цироза са се повишили през последните години в страната и че един на всеки 15 мъже във Великобритания е алкохолик.

Все пак жителите на Острова могат да се утешат с факта, че според СЗО молдовците консумират средно 18,2 литра алкохол годишно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
7
 
! Отговори
До 56 преди 13 години
Никъде не се говори за ЕС... хората са споменали "СЗО определи най-пиещата нация на СВЕТА. Не са руснаците"
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ХАХАХАХАХ
52
4
 
5
 
! Отговори
оня преди 13 години
Няма как да са руснаците, те не са в ЕС.Поредното недоглеждане на писачите от днес.бг
51
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БЕ КАКВИ ПИЯНИЦИ БЕ... ТЕ ЗАТОВА КАТО ДОИДАТ ТУКА НА ПОЧИВКА В БГ И ПИЯТ ПО ДВЕ БИРИ ... И СА СЕ НАМРЪТВИЛИ .... ТА МАНИ И ЗОЛУМИ ПРАВЯТ.. КАКВИ ПИЯНИЦИ СА ТОВА.. АЗ СНОЩИ ИЗПИХ 2 ГУМЕНКИ И ПОЛОВИНА ШУМЕНСКО И НЕ СЕ БЕХ НАМОРИЛ ЧА ТОЛКОВА ...ДАЖЕ СИ И ПРЕПУШВАХ КОЗ...
50
2
 
15
 
! Отговори
GOSHO преди 13 години
ПО ВРЕМЕТО НА СУХИЯ РЕЖИВ В СССР МИЛИЦИОНЕРИТЕ ОБИКАЛЯТ ДА ДЕБНАТ ЗА АЛКОХОЛ.В ЕДНО СЕЛЦЕ В ЕДНА КЪЩА СЕДИ МУЖИК И ВАРИ САМОГОН.ПРИСТИГАТ ДВАМА МИЛИЦИОНЕРИ ХВАНАЛИ ГО И МУ КАЗВАТ:-ЕТО ТИ ЛИСТ И МОЛИВ И ДА ОПИШЕШ ТОВА КОЕТО ПРАВИШ В МОМЕНТА.МУЖИКА ПОПИТАЛ:-ДРУГАРИ МИЛИЦИОНЕРИ , МОЖЕ ЛИ ПРЕДИ ТОВА ДА ОТИДА НА ДВОРА ДО КЛАДЕНЕЦА ДА ПИЯ МАЛКО ВОДА ?МИЛИЦИОНЕРИТЕ ГО ПУСНАЛИ.ВРЪЩА СЕ МУЖИКА И СЯДА ДА ПИШЕ.СЛЕД КОЕТО МИЛИЦИОНЕРИТЕ СТРЕСНАТО ПРОЧЕЛИ КАКВО Е НАПИСАЛ МУЖИКА:"ОТИВАМ АЗ ДО КЛАДЕНЕЦА ЗА ВОДА-ВРЪЩАМ СЕ И КАКВО ДА ВИДЯ, ДВАМА МИЛИЦИОНЕРИ СЕДЯТ И ВАРЯТ САМОГОН!!!! ))))
49
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Направо си пише "в света" че британците са най-големите алкохолици. Все пак ЕС не е света. Но това едва ли има чак такова голямо значение - малко се пие в нашата държава - наздраве
48
1
 
5
 
! Отговори
Niki - Burgas преди 13 години
BA,SI..... ABE PLA6A SE - AZ VE4ER SI CAPVAM KADE 300 G RAKIIKA SAS SALATKA , POSLE VINCE ILI BIRI4KA SPORED SEZONA, MANDZATA I NASTROENIETO. VZEH DA SMJATAM I NE6TO SE OBARKAH , A MI NAPRAVETE SMETKATA, 4E SE OMOTAH KATO PATE V KAL4I6TA.....
47
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тово кой колко пие не трябва да е повод за гордост. Ако човек се въздържа от алкохол е добре.В момента изпитвам срам от напиванията ми някога.
46
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Добре де, ама заглавието е: британците са най-големите пияници на СВЕТА. Така че Genata има право
45
4
 
6
 
! Отговори
Аксел преди 13 години
Статистиката не лъже. Бг проститутките са на трето място след румънските и украинските , обаче отчитайки населението на България прави No1 на калпак . Линк ?
44
3
 
9
 
! Отговори
бай Петко преди 13 години
Заради тази новина си заслужава да вървим да му ударим 3-4 ракйци с мезенце
43
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Добре де как хем британците са най големите пияници хем молдовците пият повече? нещо на неграмотни *** ми намирисва "Британците са първи в ЕС! Молдова не е в ЕС! Чети внимателно и давай по-леко със самочувствието!
42
4
 
6
 
! Отговори
do Genata преди 13 години
Британците са сред най-големите пияници на света.... СРЕД НАЙ-ГОЛЕМИТЕ,но не и най-големите ;) поред СЗО молдовците консумират средно 18,2 литра алкохол годишно. Чети хубаво :P
41
7
 
5
 
! Отговори
do 42 преди 13 години
не е, украинките и рускините са в пъти повече
40
1
 
6
 
! Отговори
Стоянова преди 13 години
Кой се наема да изчисли колко алкохол се происвежда в домашните казани и съответно колко се изпива ? Ако това е възможно да се изчисли ще се разбере че в тази класация ние сме далеч преди всички!!!
39
0
 
12
 
! Отговори
Genata преди 13 години
Добре де как хем британците са най големите пияници хем молдовците пият повече? нещо на неграмотни *** ми намирисва
38
5
 
7
 
! Отговори
Аксел преди 13 години
България пък е на първо място по износ на *** на глава от населението !
37
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
О, ами не знам, мен никой нещо не ме е карал - може би съм по-млад:-) а и нещата, за които казвам, че са ме впечатлили, не са на военна тематика.При нас за празника няма кой да извие глас, няма да се съберат и хора, а там една млада жена пееше наживо в огромна зала песни, които нямат нищо общо с политика, ако политиката те притеснява:-) Просто видях нещо младо и стойностно, а не като при нас джагара джугара... и реших да споделя впечатление:-)
36
6
 
5
 
! Отговори
do 38 преди 13 години
може и да са хубави, но откакто с години наред ни задължаваха да гледаме съветска телевизия и прекрасните им филми за войната всеки петък, получавам алергия и ситни обриви само като им чуя езика
35
1
 
10
 
! Отговори
momo преди 13 години
Ама по пиене на ментета няма кой да ни бие - всякаква ослепителна ракия, да не говорим за пиенето на аванта